Isala Etalage


Met trots presenteren we u de Isala Etalage: vijf goede stukken uit ons diverse en prachtige toneelaanbod waar u voor slechts € 15,- naartoe kunt. Waarom we dat doen? Gewoon, omdat we het jammer zouden vinden als ze aan uw aandacht ontsnappen. Voor de prijs hoeft u het nu niet meer te laten, een consumptie is zelfs bij deze prijs inbegrepen.

naar de Isala Etalage

Weergave opties

Grote namen en aanstormende talenten, het Isala heeft een heel gevarieerd programma van cabaret, kleinkunst en stand-up. Dat wordt lachen!

 • Comedytunes comedynight

  Drie cabaretiers & een MC
  er valt nooit genoeg te lachen
  vr 4 okt

  Op een Comedytunes comedynight zie je drie van de beste comedians van Nederland die in hoog tempo de meest absurde en komische verhalen vertellen, en een MC die de avond aan elkaar praat. Een topavond waarbij de Luc Lutz zaal is omgebouwd tot heuse comedyclub inclusief bar.

  Kom eens langs en laat je verrassen door bekende namen en opkomende talenten. De maffe verhalen van de comedians zorgen dat je automatisch gelukshormonen gaat aanmaken. Na een avondje Comedytunes zul je merken dat je weer buiten staat met een fris en energiek gevoel. Gun jezelf die volle tank endorfine!

  Dit seizoen kun je vier keer naar een Comedytunes comedynight (voorheen Get up, stand up!).

 • Jan Beuving

  2025-1
  Oudejaarsconference
  za 5 okt

  Deze ‘liedschrijver uit de buitencategorie’, volgens de Volkskrant, komt dit keer met een oudejaarsconference naar het Isala.

  Iedere seconde gaat er één seconde van de toekomst over naar het verleden. Maar hoe lang is die ene seconde eigenlijk het heden geweest? Als je die vraag 31.536.000 keer achter elkaar stelt, is er een jaar voorbij. Maar niet 2024, want dat is een schrikkeljaar. En op die ene dag extra komt Jan Beuving naar het Isala Theater voor zijn oudejaarsconference 2025-1.

  De tijd zal (behalve verstrijken, vliegen en alle wonden helen) nog moeten leren waar het over gaat, maar zeker is dat Tom Dicke aan de vleugel zit en dat Jans poëzie en logica de handen weer ineen zullen slaan. Maar dan met poedersuiker. 

 • Marco Lopes

  Paraat
  vr 11 okt

  Wat kan er misgaan als je iets goeds wilt doen voor een ander? Een heleboel. Marco Lopes, de harigste cabaretier van dit moment, staat klaar voor zijn derde voorstelling. Gebaseerd op een waargebeurd verhaal, echt waar!  

  Marco neemt je mee naar het moment dat hij voor iemand klaarstond. Was dat nou wel zo’n goed idee? Had hij dit wel moeten doen? Wat vindt hij er eigenlijk echt van? En hoe zeg je dat soort dingen? Wat zijn de consequenties van het aangeven van je grenzen? En wat levert het op?

  Een avond vol vragen, verrassingen en verhalen over ouder worden, voor jezelf opkomen, jezelf laten zien en horen. Marco is er eindelijk klaar voor. Hoopt hij.

 • Nabil

  Nee, precies daarom
  za 12 okt

  Na drie succesvolle theatertournees en zijn deelname aan Wie is de mol 2023 is het tijd voor een gloednieuw programma van Nabil. 

  Nabil is terug in het theater met zijn vierde avondvullende voorstelling. Dit keer vraagt hij zich af of we niet zijn uitgepraat. Zijn we niet over onze piek heen? Alles is inmiddels wel een beetje uitgevonden, gezegd en gedaan. Nee, precies daarom.

 • Jandino

  Therapie
  di 29 okt

  Aan het einde van deze show zal je zeggen: ‘Misschien ben ik zo gek nog niet, maar de rest van de wereld...? Hmm, die spoort echt niet, maar dan ook echt niet! Of wel?

  Ligt het nou aan mij of wordt de wereld met de dag gekker? Misschien hebben wij allemaal therapie nodig. Maar de vraag is dan, welke therapie moet je dan kiezen? Er is tegenwoordig voor alles therapie: sekstherapie, psychoanalytische psychotherapie... ik weet niet eens wat dat is... gedragstherapie, systeemtherapie, ervaringsgerichte therapie, relatie- en gezinstherapie.

  Misschien moeten wij gewoon beginnen met lachtherapie. Want het maakt niet uit door welke uitdagingen jij op dit moment gaat, lachen is altijd het beste medicijn. 

 • Joosen en de Jager

  Aanklonteren
  za 2 nov

  Joosen en de Jager maakt absurdistisch cabaret. Met een beat. Sjoerd Joosen en Jeroen de Jager, finalisten van het Leids Cabaret Festival, creëren chaos met razendsnelle scènes.

  We klooien maar wat aan met z'n allen. Lekker vertrouwd in onze eigen bubbel. Praten met de ander is overbodig. Luisteren is vies. Daarom hebben wij het liever over de klont. Het is klont tegen klont en zoek het verder maar uit. We kleven om te overleven. Aanklonteren dus.

  Aanklonteren is de overtreffende trap in hun fysieke stijl. Geregisseerd door Emiel de Jong, bekend van cabaretduo Schudden (drie keer genomineerd voor de Poelifinario).

 • Ton Kas

  (alvast een) Vrolijke kerst
  do 7 nov

  De leukste moppentapper van het afgelopen decennium komt naar Capelle met een speciale kerstshow.

  De nieuwste en mogelijk laatste in m’n flauwekul-reeks. Misschien is het de leeftijd, maar ik heb alle ambitie al een tijdje overboord gegooid. Tegenwoordig heb ik nog maar één voornemen: lachen... en dat moest ik bij de titel Vrolijke kerst met Ton Kas. Vrolijke kerst en ik - tegenstrijdiger kan het eigenlijk niet. En daar zit precies de lol.

  Nou denken jullie misschien: ‘Kerst duurt maar twee dagen, dus wat missen we als we pak-’m-beet 7 november al komen?’ Nou, niks, behalve de kerst. Dus da’s niet veel. Want kerst of geen kerst, het wordt gewoon dezelfde melige shit als anders, maar dan met nog meer ballen.

 • Green mirror hotels

  Pim Muda en Hanneke Drenth
  Theater en film in één
  vr 8 nov

  Het is theater. Het is film. Het is allebei tegelijk. Green mirror hotels is een voorstelling waarin de acteurs, voor uw ogen, op een filmscherm verschijnen. Ze gebruiken een green screen om op het witte doek te komen. Live!

  Pim Muda (Ashton Brothers) en Hanneke Drenth (Dames Voor Na Vieren, Tis hier geen hotel) spelen twee hotelpiraten. Een stel dat elke nacht ergens incheckt en elke ochtend zonder te betalen weer vertrekt. Als hij ermee wil stoppen en zij niet, zorgt dit voor grote spanningen. Langzaam wordt duidelijk dat een van de twee de laatste hotelkamer niet levend zal verlaten…

  De twee gerenommeerde theatermakers stappen in een moordend tempo in en uit de film. Ze trakteren u op cabaret, komedie, slapstick, goochelen en grappige sketches. En dat alles uiterst geraffineerd verpakt in een vette thriller.

  Dit is een van de 25 jubileumvoorstellingen. We raden u van harte aan na afloop van deze voorstellingen nog even na te genieten in de foyer. Daar trakteren we u graag op lekkers en op leuke horeca-aanbiedingen, zoals een taartje bij de koffie voor de prijs van 25 jaar geleden.

 • Steven Brunswijk

  Bijna deng kies mi
  volledig in het Surinaams
  vr 8 nov

  'Bijna deng kies mi’ oftewel: ze hadden mij bijna te pakken. Iedereen kent mijn verhaal. Maar niet iedereen weet waar ik vandaan kom en waarom ik ervoor koos om alsnog die naam te gebruiken.

  In de media gingen veel verhalen rond. Dat ik bijvoorbeeld geadopteerd zou zijn en ben opgevoed door twee witte mensen op een boerderij. Ik vond het altijd zeer vermakelijke verhalen, maar het wordt tijd dat ik het echte verhaal ga vertellen, en dat alles doe ik volledig in het Surinaams.

 • Pieter Derks

  De oudejaars
  max. 4 kaarten per persoon
  do 14 nov

  Wanneer de voorstelling op uitverkocht staat kunt u zich aanmelden voor de wachtlijst, want mogelijk komen er kaarten retour. Meld u hier aan voor de wachtlijst.

  Moeten we hier nog iets over uitleggen? Het jaar is (bijna) voorbij, het land snakt naar verlossing, naar iemand die op magistrale wijze alle gebeurtenissen in een ander licht kan zetten.

  Hij kan onze woede in woorden vatten, onze wanhoop in poëzie omtoveren, hij is iemand die in elke grap een rake klap uit kan delen, die ons lot kan bezingen en ons hart kan verzachten en ons troost en verlichting kan brengen en daarnaast ook nog een puike oliebol kan serveren. Maar goed. Pieter Derks is ook leuk.

 • Henry van Loon

  Keanu
  try-out
  za 16 nov

  Wanneer de voorstelling op uitverkocht staat kunt u zich aanmelden voor de wachtlijst, want mogelijk komen er kaarten retour. Meld u hier aan voor de wachtlijst.

  Henry van Loon gaat dieper in op de overeenkomsten tussen de Amerikaanse acteur Keanu Reeves en hemzelf. Keanu Reeves schitterde in films naast sterren als Charlize Theron en Al Pacino, en Henry van Loon niet.

  Keanu is een unieke voornaam en betekent ‘koele wind over de bergen’. Henry (afgeleid van Hendrik, een van de meest voorkomende Germaanse voornamen) betekent ‘woonerf’.

  Henry is in het bezit van een vintage shirt met de afbeelding van Keanu Reeves erop. Keanu Reeves weet voor zover bekend niet eens van het bestaan van Henry af.

  Maar waarschijnlijk hebben zowel Keanu Reeves als Henry als jij weleens het gevoel dat je vastzit in een Matrix. Alsof de wereld een simulatie is. Een montage van onzinnige, nutteloze, inwisselbare momenten, waar je maar op één manier uit kunt ontsnappen: lachen.

  Heel. Hard. Lachen.

  Kom ook. Take the blue pill en beleef de meest hilarische avond van je leven. Of take the red pill, en blijf thuis op de bank zitten jammeren.

  Keanu. Een theatrale biopic waarin waarschijnlijk met geen woord over Keanu Reeves gepraat zal worden. Sssst.

 • Gavin Reijnders

  Glittermoe
  winnaar van het tv-programma Ik ga stuk!
  vr 22 nov

  ‘Glittermoe is een vrolijke kennismaking met komisch talent Gavin Reijnders.’  (de Volkskrant)

  In 2019 belandt Gavin Reijnders met zijn ukulele in de finale van het Leidse Cabaret Festival. De jury van het festival prijst hem voor het laten horen van een ander geluid binnen de cabaretcontext. Volgens de jury is hij ‘een jongen die graag woont in zijn liedjes. Zijn nummers zijn ijzersterk.

  Gavin heeft jaren lang al zijn twijfels beglittert, maar is nu Glittermoe. Hij wil alles niet langer mooier maken dan dat het is. Hij wil niet doen alsof yoga hem niet megaboos maakt, de hele tijd de perfecte gezellige homo uithangen en geen Instagram foto’s maken op belangrijke protesten waar hij liever niet heen gaat. De wereld bestaat uit hokjes, gevuld met mensen die de perfecte versie van hun zelf willen zijn, maar maakt hen dit ook echt gelukkig? Tijdens zijn voorstelling neemt Gavin je mee in zijn identiteitscrisis. Welke prijs wil jij betalen om ergens bij te horen?

  'Gavin Reijnders is een meester in edgy anekdotes.’ (Theaterkrant)

 • Ronald Snijders

  Als mens
  do 28 nov

  De warrig gekapte komiek van de talige nonsens gaat dit keer vertellen over zijn echte leven, als mens. Wie is de man achter de absurdist? En hoe is-ie daar zo gekomen? 

  Groot feest van absurditeiten, woordgrappen, slapstick en maffe liedjes’, oordeelde de Volkskrant eerder. ‘Krankzinnig grappig, ik heb me kapot gelachen’, schreef Theaterparadijs. ‘Grote Ronald is briljant’, kopte Theaterkrant. Zijn specialisme: absurdisme verpakt in nieuwe woorden, gestoorde voordracht, tweespraken met zichzelf en halve terzijdes.

  Ronald Snijders schreef o.a. De alfabetweter en De schrikkelkalender (met Fedor van Eldijk) en maakt samen met Pieter Jouke de televisietheatertalkshow De Staat van Verwarring.

 • Comedytunes comedynight

  Drie cabaretiers & een MC
  er valt nooit genoeg te lachen
  vr 29 nov

  Op een Comedytunes comedynight zie je drie van de beste comedians van Nederland die in hoog tempo de meest absurde en komische verhalen vertellen, en een MC die de avond aan elkaar praat. Een topavond waarbij de Luc Lutz zaal is omgebouwd tot heuse comedyclub inclusief bar.

  Kom eens langs en laat je verrassen door bekende namen en opkomende talenten. De maffe verhalen van de comedians zorgen dat je automatisch gelukshormonen gaat aanmaken. Na een avondje Comedytunes zul je merken dat je weer buiten staat met een fris en energiek gevoel. Gun jezelf die volle tank endorfine!

  Dit seizoen kun je vier keer naar een Comedytunes comedynight (voorheen Get up, stand up!).

 • Thijs van de Meeberg

  Met de beste bedoelingen
  za 30 nov

  In een groot verlangen naar een samen, besluit Thijs zijn verjaardag te vieren en iedereen uit te nodigen. Een briljant idee... toch?

  Maar zodra zijn jeugdvrienden van het Brabantse platteland tegelijkertijd met zijn cultuurcollega’s uit de Randstad op de stoep staan, stapelen de problemen zich in rap tempo op. Hoe bewaak je de vrede? Met een oneindige optimisme, in een stevig tempo, als een ongeleid projectiel en vol met beste bedoelingen probeert Thijs iedereen en vooral zichzelf bij elkaar te houden.

  Disclaimer: lijkt een ideale schoonzoon, maar is een losgeslagen idioot.

  Van de Meeberg heeft een sterke podiumpersoonlijkheid. Hij reageert snel en gevat op reacties uit de zaal. Bovenal zit het dramaturgisch goed in elkaar.’ (★★★★Trouw)

  Met zijn aanstekelijke theatergekte laat Van de Meeberg je alle hoeken van zijn bizarre verjaardagsverslag zien.’ (Theaterkrant)

  Van de Meeberg heeft een verfrissende manier gevonden om actuele discussies aan te snijden.’ (★★★de Volkskrant)

 • Sjaak Bral

  Vaarwel 2024
  vr 6 dec

  De meester van het actuele cabaret brengt al zevenentwintig jaar onafgebroken zijn oudejaarsconference naar de Nederlandse theaters, waarvan de meeste ook naar het Isala. In ons jubileumseizoen mag hij dus zeker niet ontbreken. 

  Het jaar 2024 met een lach, een snik en een moraal: Sjaak Bral brengt het allemaal. Niets ontsnapt aan zijn alziend oog. Met een carrière die meerdere decennia omspant, heeft hij het unieke talent om actuele gebeurtenissen door te zagen tot de essentie van het jaar zich openbaart. Voor vele duizenden bezoekers is dit inmiddels een jaarlijkse traditie, een moment om samen te komen en te lachen om de absurditeiten van het afgelopen jaar. Vreugde en verdriet, vermaak en verdieping, u ervaart het allemaal tijdens de onverwoestbare oudejaarsconference van Sjaak Bral.  

 • Derek Otte

  Tijd over
  Spoken word, gedichten en meer
  wo 11 dec

  Na een succesvolle theatertour met zijn debuutvoorstelling De tijd is om heeft Derek Otte tijd over. Die tijd gebruikt de Rotterdamse dichter en spoken word-artiest maar al te graag voor een nieuwe reis langs theaters, ook het Isala dit keer.

  In Tijd over staan bekende teksten uit zijn vorige voorstelling centraal, aangevuld met oud en nieuw werk van deze poëet in hart en nieren. Spoken word, versjes, verhalen, grappen, grollen, anekdotes en voordrachten uit eerder verschenen dichtbundels. Een dik uur vol taal, met minimale muzikale begeleiding en ruimte voor zowel een lach als een traan. Deze oud-stadsdichter van Rotterdam geeft rijm en ritme aan herkenbare levenslessen en de wereld om ons heen. Thema’s van nu, op hoog tempo, in een fijngevoelig maar tóch recht-voor-z’n-raap-jasje. Nét effe wat anders! 

 • Wouter Monden

  Stormbrein
  Publieksopwarmer van Arjen Lubach
  vr 13 dec

  Wouter Monden kijkt eerlijker dan ooit naar zichzelf en naar de wereld. Alles wat om te huilen is, wordt genadeloos belachelijk gemaakt. 

  Het stormt in Wouters brein. Groot nieuws en klein leed, het doet wat met hem. Wouter peinst, praat en reflecteert, maakt zich zorgen en ziet oplossingen en kansen. Net een gewoon mens, zou je denken. Wouter is vader, schrijver, grappenfabrikant. Klaar voor het echte, grote werk. Met toegewijde aandacht voor de samenleving, zijn lief, zijn dochter en zijn passie: grappen maken. ‘Humor is de enige reddingsboei om het hoofd boven water te houden’, aldus Wouter. 

 • Jan Jaap van der Wal

  Mijn vlakke land
  za 21 dec
  en
  zo 22 dec

  Op z’n Vlaams zou je zeggen: ‘Ja, awel, ’t zou leuk zijn als u misschien, maar zie maar hoor, allez naar de show van Jan Jaap komt kijken eventueel.’ Op z’n Hollands: ‘Jan Jaap is terug en daar moet je bij zijn.

  Vanaf de kathedraal van Antwerpen kun je met schoon weer Nederland zien liggen. In 2015 verloor Jan Jaap van der Wal zijn hart aan een ander land: België. De inmiddels erkende vreemdeling woont in Vlaanderen en maakt daar shows in het theater en op tv.

  Maar je roots kun je niet verloochenen en dus keert Jan Jaap dit seizoen terug naar de Nederlandse theaters. Met een blik van een ‘buitenstaander’ zie je net weer andere dingen. Wat kunnen de ‘Ollanders’ leren van de Vlamingen en andersom? Want de Hollandse directheid en duidelijkheid worden soms gemist. 

 • Maartje en Kine

  Sneeuwbeesten
  za 4 jan

  Maartje en Kine doen er alles aan om de ‘julehygge’ (kerstgezelligheid) uit Kines thuisland Noorwegen te verspreiden over Capelle en omstreken. De unieke samenwerking met lokale koren maakt Sneeuwbeesten tot een midwinters lichtfeest dat je probleemloos door de donkerste dagen heen trekt.

  Eigenlijk is ‘julehygge’ (spreek uit: joéh-le-húú-gèh) veel meer dan gezelligheid. Het is het diepgevoelde verlangen naar saamhorigheid, plezier en troost in de donkere dagen. Verwacht een winters revue-spektakel propvol sinistere sprookjes, inheemse goden, nostalgie, kolder en bizarre midwinterrituelen van Zuid-Engeland tot Peru. Met een bijzondere samenwerking met lokale koren.

  Maartje en Kine houden evenveel van Franz Schubert als van Frans Bauer. Ze zijn even gek op Mariah Carey als op de rituele samenzang van de boventoon-zingende Mongolen. Het duo blinkt uit in de combinatie van klassieke én hypermoderne muziek. Hun voorstellingen zijn humoristisch én ontroerend. Virtuoos én verrukkelijk plat. Samen spelen ze meer dan twintig instrumenten, waaronder de banjo, viool, piano, accordeon, balalaika, zingende zaag, autoharp en neusfluit.

  Een gezellige en knusse kerstavond bij Maartje & Kine [...] met een exposé in meerdere delen over de mondiale rituelen bij het vieren van het Feest van het Licht in het midden van de winter.’ (Theaterkrant)

  Soms serieus, maar meestal heerlijk humoristisch onderhoudend. En wat een muzikaliteit. [...] Cabaret van de bovenste plank - met een prachtige apotheose over het kerstbestand in 1914.’ (Steenwijker Courant)

 • Plien & Bianca

  Harrekidee!
  try-out
  do 9 jan

  Wanneer de voorstelling op uitverkocht staat kunt u zich aanmelden voor de wachtlijst, want mogelijk komen er kaarten retour. Meld u hier aan voor de wachtlijst.

  In Harrekidee! wacht er een onvergetelijke stoet aan komische typetjes. Plien & Bianca nemen je mee in hun unieke mix van hartverscheurende humor en ontroerende hilariteit en laten zien waarom zij tot de top van het Nederlands cabaret behoren.

  Plien van Bennekom en Bianca Krijgsman leerden elkaar kennen tijdens hun opleiding aan de Academie voor Kleinkunst in Amsterdam, waar ze in 1993 afstudeerden. Met Changez!, hun allereerste voorstelling, wonnen zij in 1996 Cameretten Festival. Inmiddels zijn Plien & Bianca al jaren een genre op zich. Met hun meesterlijke typetjes, scherpe dialogen en sublieme timing kon een achtste theaterprogramma niet uitblijven.

 • Fabian Franciscus

  Loskomen
  di 21 jan

  Welkom bij Fabians vierde comedyshow!

  Probeer helemaal uit je dagelijkse stramien los te komen.’ Was ooit het vurige betoog van zijn psycholoog aan hem. In die tijd verloor Fabian soms letterlijk meer tijd aan de angst en vrees, dan aan het leven zelf.

  En precies dat wil hij op dit moment ook weer: even loskomen. Loskomen van verwachtingen, van het theater, van het dagelijks leven... En misschien gunt hij jou dat ook wel heel erg. Maar, gun jij jezelf dat?

  Zullen we samen,
  loskomen?

 • Nilgün Yerli

  Later als ik dood ben
  voor iedereen die ook maar een beetje kennis heeft van online dating
  vr 24 jan

  Er is heel veel later in ons leven.
  Dat begint al in je kindertijd: ‘Dat begrijp je later wel.’
  Of: ‘Later als je groot bent zul je er vast anders over denken.’

  Ook aan al dat later komt een einde, maar aan dat einde moet je helemaal niet denken. Daarvoor heb je je handen veel te vol aan al het later waarin je terecht bent gekomen. Maar wat is van belang en wat niet? Hoe maak je het absurde minder absurd? Of moet je het absurde juist nog absurder maken om het leven avontuurlijk te houden?

  Nilgün Yerli onderzoekt dat alles op volle kracht en met hart en ziel, altijd verbaasd en op zoek naar de lach, want als je het hebt over ‘later als ik dood ben’ kun je die woorden alleen maar lachend uitspreken.

 • Tobi Kooiman

  Best of 2
  ‘De kwalificatie belofte inmiddels voorbij.’ (★★★★DvhN)
  vr 31 jan

  Cabaretier is hij. En wiskundige. Tobi Kooiman. Hij speelt met logica, tackeltlevensvragen en neemt op de koop toe dat het publiek daar ongegeneerd doorheenlacht.

  Hij won er de publieksprijs mee bij Cameretten. En zijn debuut Best of kreeg meteen vijf sterren van cabaret.nl. ‘Hits in overvloed,’ schreven ze erbij. Maar het kan altijd meer. En dus komt Tobi nu met Best of 2. Een nieuwe show waarin hij verder aan zijn imago werkt. Want, aldus Tobi: ‘De reactie die ik na Best of het vaakst kreeg kwam van bejaarde vrouwen die dan zeiden: “Ik vond het heel herkenbaar. Mijn kleinzoon is ook autistisch.”'

 • Sezgin Güleç

  Wild, barbaars & bloeddorstig
  di 4 feb

  Sezgin werd door de Volkskrant uitgeroepen tot hét comedytalent van 2024 en vorig seizoen was zijn try-out in het Isala razendsnel uitverkocht. Heel leuk dus dat de gefinetunede versie van zijn show nu ook in het Isala te zien is.

  Ik heet Sezgin en ik ben de minst bekende gast die zit in de race om de definiërende stand-up comedian van deze tijd te worden. Na het zien van de show zul je zien dat ik het in me heb om te winnen. Het was een lange weg van de diepste krochten van dit land tot aan het podium en het wordt een nog langer pad van het podium naar de top. Ik deel dat pad graag met je. Tot in het theater.

  Daniël Arends over Sezgin: ‘Eindelijk weer eens iemand die niet op het podium staat alsof ie een 10 voor stand-up comedy probeert te halen, maar er gewoon als dier staat dat doet wat het moet doen. Namelijk onvoorspelbaar, uniek, en vooral grappig zijn.

 • Remko Vrijdag

  Vrijdag doemsdag
  vr 7 feb

  Remko Vrijdag deed al eerder een triootje met De Vliegende Panters en een duo met Martine Sandifort. Hij deed grote musicals, films, tv en toneel, maar waarom het toneel delen als je zelf zoveel kunt en nog meer te vertellen hebt?

  En dus gaat Remko Vrijdag nu solo. Halleluja! Vanuit de zeer nabije toekomst doet hij verslag van de wereld na de grote kladderadatsch. De mensheid is geheel uitgestorven en Remko is op de een of andere manier de enige overlevende. Hoe leuk is dat? Mwah, wisselt nogal, weet hij inmiddels uit eigen ervaring. Er valt in elk geval veel te vertellen over het einde van de wereld as we know it, dat is het goede nieuws. Dat er geen publiek meer over is, is jammer, maar aan de andere kant: hoe solo wil je het hebben?      

  Vrijdag doemsdag is een postapocalyptische tragikomedie, een dystopische onemanshow voor volwassenen die tegen het donker kunnen, een einde-der-tijden-conference waarin Remko met sardonisch genoegen vertelt, grapt en zingt over hoe we het met z’n allen zo ver hebben laten komen, en waarin al zijn talenten vrijuit hun gang kunnen gaan: imitaties, zang, komedie, drama. Iets wat zich razendsnel heen en weer beweegt tussen cabaret, toneel en kleinkunst. Ambitieus, diep, retegrappig en zijn meest persoonlijke programma tot nu toe.

 • Comedytunes comedynight

  Drie cabaretiers & een MC
  er valt nooit genoeg te lachen
  vr 14 feb

  Op een Comedytunes comedynight zie je drie van de beste comedians van Nederland die in hoog tempo de meest absurde en komische verhalen vertellen, en een MC die de avond aan elkaar praat. Een topavond waarbij de Luc Lutz zaal is omgebouwd tot heuse comedyclub inclusief bar.

  Kom eens langs en laat je verrassen door bekende namen en opkomende talenten. De maffe verhalen van de comedians zorgen dat je automatisch gelukshormonen gaat aanmaken. Na een avondje Comedytunes zul je merken dat je weer buiten staat met een fris en energiek gevoel. Gun jezelf die volle tank endorfine!

  Dit seizoen kun je vier keer naar een Comedytunes comedynight (voorheen Get up, stand up!).

 • André Manuel

  Het goddelijke lichaam
  za 15 feb

  Het goddelijke lichaam is het tweede deel van een nu al belachelijk succesvol drieluik over de mens, de mensen en de mensheid.

  Het goddelijke lichaam is voor alles een voorstelling over vlees. De hamlap. De micropenis. Kanonnenvoer. Borstvergrotingen. Protheses. IJdelheid. Snijwonden. Knietjes die al dan niet gegeven worden. En een paar bipsen. Bloot. Natuurlijk komt de Vegetarische Slager langs. Op rolschaatsen. En we gaan praten over de eigenaardige wens van sommigen om zo gezond als maar enigszins mogelijk is de laatste adem uit te blazen. Verder gaat het natuurlijk over X-benen. Die neemt Manuel zelf mee. 

 • Tim Fransen

  Onbekommerd
  try-out
  do 20 feb

  Tim Fransen heeft inmiddels drie filosofische cabaretvoorstellingen gemaakt. De laatste twee wonnen zelfs de Poelifinario, de hoogste prijs in de categorie ‘maatschappelijk engagement’. Maar is de wereld er sindsdien nou heel veel beter op geworden? 

  Heeft al dat hoogdravende filosofische cabaret zoden aan de dijk gezet? Tim Fransen heeft de balans opgemaakt, zijn conclusies getrokken en besloten het over een andere boeg te gooien. Weg zware maatschappelijke thema’s, weg moralisme, weg met dat filosofisch geneuzel. In deze tijden van crisis en ellende hebben mensen recht op een zorgeloze avond. Lekker lachen, heerlijk lichtvoetig vermaak, entertainment met een grote E. 

  Tim gaat het vooral niet hebben over de ellende in het Midden-Oosten. Of over de ecologische catastrofe die op ons af dendert. Of over het feit dat onze samenleving langzaam verbrokkelt tot een cynisch ieder-voor-zich. Nee, Tim houdt zich in. In plaats daarvan tapdans, vuurwerk, showballet, piemelgrappen en grootse musicalnummers. Want vanavond is onbekommerd. Althans, Tim gaat zijn best doen...

 • Cameretten Finalistentournee 2024

  Finalisten
  vr 21 feb

  Al 58 jaar gaat Cameretten Festival ieder theaterseizoen op zoek naar hét nieuwe cabarettalent van Nederland en Vlaanderen. De drie acts die de finale weten te halen, presenteren zich deze avond in het Isala. 

  Maak kennis met een nieuwe generatie cabaretiers die de komende jaren de Nederlandse theaters gaan bestormen! Hilarische grappen, herkenbare typetjes, ongemakkelijke sketches en muzikale juweeltjes: tijdens de finalistentour komt van alles voorbij. Uit de kweekvijver van Cameretten zijn veel bekende cabaretiers voortgekomen zoals Brigitte Kaandorp, Theo Maassen, Richard Groenendijk, Jandino Asporaat, Patrick Laureij, Plien & Bianca, Daniël Arends, René van Meurs, Ronald Goedemondt, Guido Weijers en velen meer.

van 3