cabaret / kleinkunst

lekker bladeren

U kunt heel gemakkelijk door ons programma bladeren, alsof het een brochure is. Wilt u het hele programma inzien, klik dan op de eerste voorstelling. In de pop-up die verschijnt, leest u bijna alle informatie erover. 

Enthousiast? Door het hartje naast het tijdstip van uw keuze aan te klikken, zet u deze in uw wensenlijstje. Meteen bestellen kan via het winkelmandje. 

Doorbladeren? Dan gaat u met het pijltje aan de rechterkant van de pop-up hieronder naar de volgende voorstelling. Bent u aan het einde van de pagina met voorstellingen gekomen, klik dan onderaan de lijst op volgende om naar de volgende pagina te gaan.

Veel voorpret gewenst!

Filters

Grote namen en aanstormende talenten, het Isala heeft een heel gevarieerd programma van cabaret, kleinkunst en stand-up. Dat wordt lachen!

 • Micha Wertheim

  Voor heel even
  za 24 sep

  In Micha Wertheim voor heel even breekt cabaretier Micha Wertheim een lans voor de verbeelding. Het resultaat is krachtig, omdat Wertheim zijn publiek de boodschap zelf laat ervaren.’(★★★★NRC)

  Toen ik aan deze voorstelling begon had ik geen idee. Daar begint het altijd mee. Toen ineens drong het idee zich op. Maar dat was natuurlijk pas het begin. Want ieder idee neemt een hele lading mee. Tegenwerken heeft geen zin. Luisteren en meebewegen is het enige dat erop zit. Kijken waar het idee je brengt. En dan nog: pas met publiek erbij blijkt of het idee levensvatbaar is. Het is een kwestie van vertrouwen hebben in de verbeeldingskracht van jezelf en die van het publiek. Als het lukt ontstaat er iets nieuws en levensvatbaars. Al was het maar voor heel even. Vandaar: Micha Wertheim voor heel even.

  credits

  regie Gijsbert van der Wal foto Thomas van Oorschot en Merlijn Doomernik

 • Peter Pannekoek

  DNA
  try-out
  do 29 sep

  Deze voorstelling is uitverkocht. U kunt zich aanmelden voor de wachtlijst, want mogelijk komen er kaarten retour. Meld u hier aan voor de wachtlijst.

  Een voorstelling over wat je achterlaat. Kun je het verleden loslaten om jezelf een toekomst geven?

  Peter Pannekoek behoort tot de absolute top van het Nederlandse cabaret. Zijn Oudejaarsconference 2021 werd alom bejubeld door zowel kijkers als recensenten. Met een weergaloos decor wist hij op indrukwekkende wijze met veel humor, maar zonder genade het hedendaagse Nederland de maat te nemen. NRC vond het ‘een grandioze recapitulatie van ons tweede coronajaar’, de Volkskrant roemde zijn ‘aanstekelijke gretigheid en energie waarmee hij een welkome frisse wind door het genre blaast’, het Algemeen Dagblad schreef ‘Koning van het omdenken zit stevig op zijn op Oudejaarstroon’ en met Pauperkabouter introduceerde hij een nieuw landelijk begrip. 

 • Rayen Panday

  Focus
  za 1 okt

  De aandacht die we zoeken is misschien niet helemaal de juiste, en de aandacht die we krijgen al helemaal niet.

  Als we allemaal gelijk zijn, hoe bijzonder zijn we dan nog? Waarom verliezen we ons zo in bijzaken dat we de hoofdzaak vergeten? En hebben Pamela Anderson, Jezus Christus en Rayens Turkse kapper iets met elkaar gemeen? Rayen zal een poging doen deze en andere grote levensvragen te beantwoorden. Hij zal daarin niet slagen. Maar dat hoeft ook niet. Hij zal wel redeneren op het scherpst van de snede en zichzelf en u daarbij niet ontzien. Wat Rayen van zichzelf verlangt, vraagt hij vanavond ook van u.

  Focus.

   

  'Hij is dan ook een heel bedreven stand-upcomedian, eentje met een sympathiek, ongevaarlijk voorkomen, bij wie een lompe grap waar de kinderen van Ruinerwold aan te pas komen gewoon een zachte landing heeft.' (★★★de Volkskrant)

  credits

  foto Marleen Suzanne en Jurriaan Hoefsmit

 • Youp van ’t Hek

  De laatste ronde
  di 11 okt
  -
  wo 12 okt

  Wanneer de voorstelling op uitverkocht staat kunt u zich aanmelden voor de wachtlijst, want mogelijk komen er kaarten retour. Meld u hier aan voor de wachtlijst.

  Op tijd weg van het feestje. Dat was een van de ware wijsheden van Youp zijn vader. Dus gaat hij stoppen.

  Over twee jaar, op zijn zeventigste verjaardag, zet hij geen punt maar een feestelijk uitroepteken achter zijn vrolijke carrière. En voor die tijd reist hij nog één keer met De laatste ronde langs alle Nederlandse en Vlaamse theaters waar hij de afgelopen vijftig jaar met zoveel plezier heeft gespeeld. Nog één keer keihard lachen om alles wat het leven in zijn ogen aantrekkelijk en belachelijk maakt. En we weten: dat is veel. Heel veel zelfs. Zeker als Youp het vertelt.

  credits

  muziek Ton Scherpenzeel muzikanten Ton Scherpenzeel/Ton Snijders en Rens van der Zalm foto Marije Tolman en Eva Kohnstamm

 • Thijs van de Meeberg

  Meer dan mogelijk
  za 15 okt

  Meer dan mogelijk is het derde soloprogramma van Thijs van de Meeberg. Theaterkrant schreef hierover: ‘De gefrustreerde verhalen over de BSO, hondentraining en goede bedoelingen in coronatijd zorgen voor tal van komische reflecties, gloedvol en met veel inlevingsvermogen verteld.’

  Alle problemen leken als sneeuw voor de zon verdwenen. Als iemand klaar was voor een leven na corona, was het Thijs wel. Toch jammer dat zijn onhandelbare coronapuppy de compleet nieuwe inboedel sloopt, waardoor hij alsnog thuis moet zitten.

  In Meer dan mogelijk zoekt Thijs van de Meeberg te midden van een levend, komisch en troostrijk decor naar een manier om van waarde te zijn. Dat lukt hem niet alleen. Hij heeft uw advies hard nodig. Want er is een probleem boven zijn hoofd gegroeid waardoor alles stagneert en vastloopt. Pas als dat is opgelost, is alles mogelijk en misschien wel meer dan dat.

  credits

  regie Hanneke Braam posterbeeld Annemiek van der Togt foto Anneloes van Adel en Annemieke van der Togt

 • Martijn Kardol

  De situatie
  za 22 okt

  Dames en heren, we zitten met een situatie. En situaties moeten worden opgelost. Is er iemand in de zaal die zich geroepen voelt om de situatie aan te pakken?

  Wat is eigenlijk die hele situatie waar we het over hebben? En wie is er verantwoordelijk voor? Is er iemand die dit kan oplossen?  Of moet Martijn het doen? En hoe dan?

  Martijn Kardol werd met zijn programma Bang genomineerd voor de Neerlands Hoop. De situatie is zijn derde cabaretprogramma en gaat over het bezweren van een crisis in je leven. In geheel eigen stijl haalt Martijn allerlei herkenbare en grappige situaties aan. Want of het nu gaat om het leren omgaan met een pandemie en een dreigende klimaatcrisis of het samen met je vriendin moeten beslissen wat er wordt gekeken op Netflix, iedere crisis heeft zijn impact.

  ‘De situatie is echt een lekker programma geworden van deze verhalenverteller die met elke voorstelling beter en ook prikkelender wordt.’ (Theaterkrant, keuze van de criticus)

  Hier toont hij dat hij als cabaretier verder kan reiken dan de belevenissen in zijn huis.’ (★★★Volkskrant)

  Martijn Kardol weet eigenzinnig terug te blikken op de achterliggende coronacrisis, maar dat ook te verpakken in grappige anekdotes en verhalen.’ (Leidsch Dagblad)

  credits

  regie Wimie Wilhelm foto Aisha Zeijpveld

 • Patrick Laureij

  LIVE
  reprise
  vr 28 okt

  Wanneer de voorstelling op uitverkocht staat kunt u zich aanmelden voor de wachtlijst, want mogelijk komen er kaarten retour. Meld u hier aan voor de wachtlijst.

  Nadat zijn derde programma de eerste keer razendsnel uitverkocht was in het Isala, komt Patrick Laureij voor een tweede optreden naar Capelle. Genadeloos, goudeerlijk en hilarisch.

  Tachtig minuten verbaal geweld.
  Over zichzelf en de wereld om hem heen.
  Live.
  Voor jullie.
  Kom kijken.

  Het voorprogramma wordt verzorgd door mede-Rotterdammer, Comedytrain-lid en aanstormend talent Sezgin Güleç. Niet voor tere zieltjes, wel extreem grappig.

  credits

  foto Han Ernest

 • Chris Verlaan

  Man in de maak
  za 29 okt

  Chris Verlaan won met zijn droogkomische en cynische liedjes de harten van de jury en het publiek en won glorieus Cameretten. Man in de maak is zijn debuutprogramma.

  Het afgelopen jaar was voor Chris heerlijk overzichtelijk. Alle beperkingen gaven hem rust, zijn werkzaamheden bij de GGD boden nieuwe inzichten en hij had minder last van zijn autisme. Oftewel: een jaar om nooit te vergeten. Chris gaat het nog missen. Na maanden lockdown dringt het opeens tot hem door dat hij zich echt weer onder het theaterpubliek moet gaan begeven. We hopen er het beste van.

  Verlaans stijl is origineel en tegelijkertijd traditioneel qua vorm, met afwisselend hilarische liedjes en korte verhalen die druipen van zelfspot en cynisme.’ (de Volkskrant).

  credits

  regie Rick Dros foto Ruben Schipper en Marcel van den Broek

 • Richard Groenendijk

  Voor iedereen beter
  reprise
  zo 30 okt
  -
  wo 2 nov

  Richard was afgelopen seizoen drie keer direct uitverkocht, daarom zijn we blij dat hij nóg drie keer naar het Isala komt met deze succesvoorstelling!

  Volgens de pers hoort Richard Groenendijk in het rijtje van de grote komieken van ons land. En dat is niet voor niets. Hij is openhartig, scherp, adrem, een tikkie vilein, altijd met een flinke dosis zelfspot, maar vooral genadeloos komisch. En dan kan hij nog geweldig zingen ook! Meer dan tweehonderd keer speelde Richard Groenendijk zijn vorige theatervoorstelling Om alles! in de Nederlandse theaters, waaronder het Isala. Het leverde hem niet alleen uitverkochte zalen en zeer enthousiast publiek op, maar ook een nominatie voor de Poelifinario cabaretprijs.

  Ook Voor iedereen beter werd door zowel pers als publiek lovend ontvangen. Een lied uit deze show kreeg bovendien een nominatie voor de prestigieuze Annie M.G. Schmidtprijs. Deze voorstelling is onwaarschijnlijk grappig en tegelijkertijd op sommige momenten diep ontroerend. Een voorstelling die u niet snel zult vergeten. Dus kom van die bank en ga hem zien. Dat is écht voor iedereen beter.

  Richard Groenendijk bewijst zich als artiest die van alle markten thuis is. (★★★★de Volkskrant)

  credits

  foto Gemmy Woud Binnendijk

 • Freek de Jonge

  De schreef
  za 5 nov

  Freek de Jonge komt naar het Isala met zijn nieuwste show De schreef.

  In De schreef speelt Freek een roekeloze oude man die wars van wetten en conventies in een waanzinnig geworden wereld heeft gekozen voor barsten om niet te hoeven buigen.

  Of is hij het zelf?

  credits

  foto Marco Bakker

 • AKF Finalistentournee 2022

  Valentina Tóth e.a.
  do 10 nov

  De drie finalisten van de 35e editie van het Amsterdams Kleinkunst Festival zijn op tournee. Valentina Tóth, Collin Edson, Britt van Toor laten u zien wat ze nu al kunnen.

  Na een intensieve voorselectie, Keep an eye masterclasses, een landelijke try-out tournee, halve finales en de zinderende finale presenteert het Amsterdams Kleinkunst Festival de drie finalisten van de AKF Sonneveldprijs 2022. De getalenteerde jongelui staan te trappelen om het podium van het Isala te beklimmen en hun finaleprogramma te tonen vol humor, ontroering en verrassing. Ontdek de nieuwe generatie kleinkunstenaars en cabaretiers en laat u verrassen.

  credits

  foto Isabelle Wenzel

 • Steven Brunswijk

  Alleen Brabanders, geen Nederlanders
  vr 11 nov

  Een donkere jongen met Surinaamse roots die vol Brabants en Surinaams praat. Een gouden combinatie.

  Ik ben opgegroeid in de mooiste provincie van Nederland: Brabant. Ik houd van de mensen, de omgeving maar voornamelijk de taal. Als kleine jongen heb ik geleerd om de Brabantse taal eigen te maken. ‘Want het is fèèn als ge meej meese kunt proaten in oe èègu taol.’

  credits

  foto P. van Hout

 • Dolf Jansen

  Oudejaars 2022: Flitsbezorgd
  za 12 nov

  Oké, omdat deze Oudejaars nou eenmaal Flitsbezorgd heet, zal het tempo geregeld redelijk hoog liggen, maar u krijgt meer dan voldoende tijd voor een schaterlach en andere geluiden.

  We zijn eraan gewend geraakt dat alles binnen 10 minuten (!) bij ons thuis wordt gebracht. Chips, barbecuesaus, twee bananen en ketamine voor het hele weekend. Dolf Jansen gaat het weer eens helemaal anders doen, in zijn 34e oudejaarsvoorstelling.

  In 100 minuten (!) maakt hij een soort van chocola van een jaar dat begon tussen lockdown en vrijheid en via oorlog in Europa en ander grensoverschrijdend gedrag uitkwam bij een slutty summer 2.0. En natuurlijk een volgend groot sportevenement op een plek waar je je dwangarbeiders nog niet naartoe zou sturen.

  De Oudejaars 2022 brengt hoop, comedy, poëzie, improvisatie maar ook een pleidooi voor vrede en menselijkheid op plekken waar agressie en angst lang genoeg aan het woord zijn geweest.

  credits

  foto Tom Cornelissen

 • De Gestampte Meisjes

  Lext nevel
  za 19 nov

  De tijd van twijfel is voorbij. De Gestampte Meisjes hebben getraind en zijn hun beste zelf geworden: glorieus en meedogenloos. Ze komen u inspireren en intimideren. Niemand kan meer om ze heen.

  Wat is een gelukkig leven? Hoe behaal ik al mijn dromen en doelen? Wanneer ben ik ooit tevreden? Niets blijkt goed genoeg, dus vergeet al die goeroes, stop met het lezen van zelfhulpboeken en laat die ted-talk-experts maar kletsen. Echter dan dit krijg je het niet. De Gestampte Meisjes laten je de waarheid zien: de worstelende, hijgende, eerzuchtige mens in al zijn glorie.

  Een snelle, mooi verzorgde show over prestatiedruk waar je ruim 75 minuten geamuseerd naar kijkt.’ (★★★de Volkskrant)

  Sterke liedjes met scherpe teksten.’ (★★★NRC)

  ‘Lext Nevel heeft een aanstekelijke energie en een grote variatie aan vaardigheden die in een hoog tempo worden neergezet.’  (Theaterkrant)

  credits

  foto Dennis van Tergouw en Salih Kilic

 • Henry van Loon

  Jannie the showdog
  do 24 nov

  Toen Henry van Loon zijn hond Jannie kreeg, brak niet lang daarna een wereldwijde pandemie uit en zat hij ineens permanent binnen met die nerveuze joekel. Midden in die pandemie werd vervolgens zijn dochter geboren.

  Het plaatje was compleet: 1 relatie, 2 stiefkinderen, 1 hond, 2 impulsaankoop-konijnen, 1 baby, 0 x ongestoorde seks. Samen. In 1 huis. 2 jaar lang. Dag in dag uit. Uur na fucking uur.

  Een zware tijd, dat zeker. Maar ook een tijd voor bezinning.
  Tijd om na te denken wie de Henderball nou eigenlijk was.
  En wat hij eigenlijk écht wilde.
  En weet je wat dat was?

  WEG! On the road again! Terug naar jullie.
  Terug naar u.

  Gewoon zoals vroeger. Mannen onder elkaar. Of vrouwen onder elkaar. Of mannen onder vrouwen. Of vrouwen onder vrouwen, of personen onder elkaar, nou ja. U begrijpt het.

  Hoe dan ook: het huis uit.

  Deelt u dat gevoel? Kom dan ook! Bel de oppascentrale.
  Of laat iemand op uw planten passen en ontdek wat er nog te lachen valt na twee jaar lockdown.

  Henderball. Is. Back.

  Be

  Very

  Afraid


  'De voorstelling is snel, afwisselend, met een fraai glitterdecor en prettige gitaarliedjes.' (★★★★de Volkskrant)

  'Van Loon overtuigt met kwetsbaarheid, meligheid en absurdisme.' (★★★★NRC)

  'Jannie the showdog bewijst andermaal dat Henry van Loon (40) een geweldige performer is.' (Het Parool)

  'Bonte amusementsavond' (Theaterkrant)

  credits

  foto Jouk Oosterhof en Bob Bronshoff

 • Ton Kas

  Best of…
  vr 2 dec

  Ton Kas grapt voor de sterke maag.

  Je leest het goed! De beste fragmenten uit de eerdere drie shows gaan de revue passeren. Maar anders verpakt en aangevuld met kersvers materiaal, want dit wordt een compleet nieuwe show. Dat daar geen misverstand over ontstaat.

  Waarom Best of…? Wat denkt u zelf? Om het nóg bezopener te maken natuurlijk. Daarom. Want aan de opzet verandert nul komma nul: een totaal mallotige, melige avond opdienen. Dus het hele arsenaal aan kleinburgers, mislukte huwelijken, kwellende schoonmoeders, impotente huisvaders, psychiaters, te dikke of juist te dunne wijven, politieagenten enzovoort wordt weer uit de kast getrokken. Grof en overdreven tot en met. Pure flauwekul, die niemand persoonlijk hoeft op te vatten - óók wel ’ns leuk, voor de verandering.

  En laat je vooral niet wijsmaken dat zijn kunstje ‘meer voor mannen’ is: de vrouwen produceren doorgaans de meeste decibels in de zaal.

  Zijn hond zorgt trouwens weer voor de gevoelige snaar, want naar die snaar van Ton Kas lopen ze nog te zoeken...

  credits

  foto Studio Loerijzer

 • Pieter Verelst

  Ten aarzel
  do 8 dec

  Niemand wist ons dit seizoen zo in de ban te krijgen als Pieter Verelst, de meest talentrijke Vlaamse cabaretier in lange tijd.’ (De Standaard)

  Net als in zijn vorige voorstellingen Mijn broer & ik en Amai, viert ook in Ten aarzel het absurdisme hoogtij. Of zoals hij zelf zegt: ‘De meeste dromen worden niet zo vaak werkelijkheid.’ Maar dan heb je hem nog niet zien schuimbekken. In dat schuim steek ik een glimmende bit en dan stijger ik op. Zonder stijgbeugels! En Bruno voelt meteen ‘Hey, dit is mijn baasje. Deze meester mag mij wel berijden.’ Wat een droom…

  credits

  foto Johannes van de Voorde

 • Finalisten Cameretten

  Finalistentournee 2022
  vr 9 dec

  De finalisten van Cameretten 2022 komen naar het Isala Theater hun (prijswinnende) voorstelling aan u te tonen.

  Ongemakkelijke sketches, herkenbare typetjes en goede grappen: tijdens de finalistentour komt van alles voorbij. Alsof je op een toverbal sabbelt. Tijdens deze avond maken de cabaretiers hun debuut op het podium. En u kunt voortaan zeggen: ‘Ik heb die komieken gezien voordat ze stadions uitverkochten.’

 • Victor Luis van Es

  De lachende derde
  za 10 dec

  Een persoonlijke voorstelling over alledaagse worstelingen met discipline, vriendschap, liefde, werk en het bestaan op zich.

  Als cabaretier Victor vroeger spijbelde, deed hij dat om rondjes te kunnen lopen. De hele dag wandelde hij dan doelloos door de stad. Het enige wat hij deed was dagdromen over de toekomst, kijken naar de mensen op straat en fantaseren over later.

  Nu hij ouder is, is de stad, maar ook de wereld veranderd. Hij wandelt en spijbelt nog steeds. Waarom staat hij soms volledig uit en waarom baart hem dat geen zorgen?

  Victor Luis van Es stond in 2011 in de halve finale van het Leids Cabaret Festival, waar hij nota bene lof ontving van Jochem Myjer die tweette: ‘Victor Luis van Es! 21 jaar en speelt zaal plat met meer dan standup!’  Of je het nu cabaret wil noemen door de sterke verhalen en slimme inzichten of stand-up comedy door de vele grappen. Victor Luis van Es is leuk om te zien en weet zijn publiek te boeien en vermaken.

  credits

  foto Jannick Hamberg

 • Get up, stand up!

  Comedy night
  vr 16 dec
  -
  vr 12 mei

  Get up, stand up!, de bekende Isala stand-upcomedy avond, is terug van weggeweest.

  Get up, stand up! is een avond stand-up in zijn puurste vorm. Messcherp, gortdroog, inventief, vreemd, soms met een muzikale twist, maar altijd grappig. De Luc Lutz zaal is deze avond omgebouwd tot een heuse comedyclub inclusief bar. Hier ziet u de beste stand-upcomedians van de Comedy Explosion van Nederlandse en Vlaamse bodem. Soms zelfs aangevuld met een comedian van overzees, want dat is tenslotte de bakermat van de stand-upcomedy. Een Master of Ceremonies (MC) is de hele avond uw gastheer.

  De namen van de comedians worden later bekendgemaakt.

 • Sjaak Bral

  Vaarwel 2022
  do 22 dec

  U voelt ’m al: in zijn 26e oudejaarsconference gaat Sjaak verder dan hij ooit is gegaan. Immers, door het gat van de grap waait de wind van de waarheid. Vaarwel 2022. Beleef het mee met de enige échte oudejaarsconferencier.

  In een tijd waarin een slechte grap wordt afgestraft met een klap voor je bek, is het tijd om op de barricades te staan. Beter een slechte grap dan helemaal geen grap. Humor – kan dat in een jaar vol rampspoed, honger en geweld? Uiteraard. Humor is overwonnen droefheid’, zei Godfried Bomans al.

  2022 leent zich bij uitstek voor de vette lach. De ellende druipt dagelijks van het scherm en de media zweept deze orkaan van treurnis nog wat extra op.

 • Rundfunk

  Todesangstschrei
  za 7 jan

  De voorstelling is opvallend scherp gesneden, de timing is perfect, het tempo moordend, de grapdichtheid hoog.’ (★★★★NRC)

  Het duo Rundfunk (Tom van Kalmthout en Yannick van de Velde) beleefde een droomdebuut. Na de succesvolle televisieserie ontving hun eerste voorstelling Wachstumsschmerzen een vloedgolf aan lovende recensies, ontstond er een ware run op de kaarten en wonnen ze de Neerlands Hoop 2018. Nu zijn de heren terug in Capelle met hun tweede voorstelling Todesangstschrei.

  Na Wachstumsschmerzen over de pijn van het opgroeien, storten de jongens van Rundfunk zich in Todesangstschrei op de nietsontziende ellende van de naderende dood. Lachen.

  Het maakt ook deze tweede show tot ijzersterk en spannend cabaret.’ (★★★★de Volkskrant)

  Sublieme timing, naadloos samenspel en goed uitgedachte details. (Het Parool)

  Van de Velde en Van Kalmthout beheersen hun stijl tot in de puntjes.’ (★★★★Trouw)

  Rundfunk slaagt er (opnieuw) in het genre naar een hoger plan te tillen. (Theaterkrant)

  De voorstelling barst van de geinige verrassingseffecten die voor flitsend vermaak zorgen. (★★★★De Telegraaf)

  credits

  regie Peter de Witte foto Mark Engelen & Bram Willems

 • René van Meurs

  2636
  vr 13 jan

  Zijn eerlijke verhalen en komische anekdotes zitten altijd bomvol steengoede grappen. Hij maakt ‘theater als troost in optima forma’, zoals Trouw over zijn vorige voorstelling schreef.

  René van Meurs staat ineens aan de vooravond van een nieuwe fase. Met al z’n levenservaring en z’n goeie gedrag. Verantwoordelijkheid nemen, dingen vinden, dat soort dingen. Maar wat als je daar misschien nog niet klaar voor bent en gewoon nog wat wil dollen en loltrappen? Moet ook gewoon kunnen, toch?

  Misschien kun je dan het beste terug naar de basis, je geboortegrond. Daar waar alles leeft, bruist, tegensputtert en beweegt. Waar je even kunt pauzeren en je op kunt laden voor de volgende storm.

  Dit belooft weer een mooie avond theater, of zoals ze in Schipluiden zeggen: ‘Heemaal goud joh!

  credits

  regie Laurens Krispijn de Boer foto Anne van Zantwijk

 • Tineke Schouten

  Dubbel
  za 14 jan

  Voor deze 25ste jubileumshow kan Tineke Schouten niet wachten om u weer hartelijk te laten lachen om splinternieuwe types met hun menselijke tekortkomingen. En natuurlijk ontbreken de mooie gevoelige liedjes niet.

  Is het leven nu makkelijk of moeilijk? Is het leven nu mooi of lelijk? Dat vraagt Tineke zich al heel lang af. Natuurlijk, in dit prachtige Nederland met onze vrijheden en verworvenheden is het leven meestal mooi en is het perfect uit te houden, maar als je alle ellende van de wereld tot je door laat dringen kun je de boel behoorlijk somber inzien. Voelt best dubbel, toch? Voor Tineke is dit gegeven al bijna veertig jaar een grote bron van inspiratie.

  Tijd voor een feestje, hoe moeilijk kan dat zijn? Vanavond is het leven mooi.

  credits

  foto Roy Beusker

 • Peter van Ewijk

  Ontbindingsangst
  za 14 jan

  Opwinding en ontbinding lagen nog nooit zo dicht bij elkaar.’ (Peter van Ewijk, winnaar Cameretten, verliezer van het leven sinds 1977)

  In 1977 werden drie opvallende dingen gelanceerd: twee Voyager-satellieten en Peter van Ewijk. Aan boord van de Voyagers bevonden zich twee identieke gouden platen met daarop het tinderprofiel van de aarde, bestemd voor buitenaardse wezens met een platenspeler.

  Peter werd gelanceerd zonder gouden plaat. Hij moest zelf maar uitzoeken hoe je nu precies contact maakt met anderen. En dan helpt het niet dat je als kind ineens naar België moet verhuizen, naar een plaats ver buiten de stad waar geen andere leeftijdgenootjes wonen, en dat je alleen maar kunt spelen met je eigen levendige fantasie.

  Ondertussen, meer dan veertig jaar later, zijn de Voyagers nog steeds op zoek naar buitenaardse intelligentie, terwijl Peter zijn best blijft doen om binnenaardse intelligentie te vinden.

 • Peter Heerschop & Viggo Waas

  Er gaat nog iets heel moois gebeuren
  do 19 jan

  Peter Heerschop en Viggo Waas brengen een programma met schitterende anekdotes, pijnlijke stiltes, nieuwe ontdekkingen, wanhoop, oplossingen en het vervliegen daarvan.

  Peter en Viggo, de helft van de legendarische cabaretgroep NUHR, staan samen op het toneel. Na het herseninfarct van Viggo vorig jaar voelen ze nog meer noodzaak om op te treden. Ze wachten op een bijzondere gebeurtenis. Die volgens hen zeker komt. Ze vertellen elkaar wat ze belangrijk vinden. Ze lachen, kwetsen onbedoeld, twijfelen en denken opeens iets zeker te weten. Maar nooit lang. Daarom wachten ze. En dat wordt beloond.

  In Er gaat nog iets heel moois gebeuren proberen Peter en Viggo alles wie zij samen zijn en wat zij hebben gedaan samen te brengen. NUHR-dialogen, Wachten op Godot, Vrienden van Van Swieten, de grote sporttoernooien die ze meemaakten. Ze verwerken samen het herseninfarct van Viggo. Wat betekent dat voor hun band?

  credits

  regie Ruut Weissman foto Joris van Bennekom en Geert Gratama

 • Martijn Koning

  Appeltjes schillen
  vr 20 jan

  In zijn nieuwe theatershow vertelt Martijn Koning de mensen eens flink de waarheid. Over zichzelf.

  We zeggen niet vaak wat we van elkaar vinden, want als we dat doen ontstaan er vaak hele ongemakkelijke situaties. Martijn houdt van ongemakkelijke situaties. Sterker nog: Martijn is een ongemakkelijke situatie.

  Beluister ook de Knorrepodcast, de podcast die hij samen met Sander van Opzeeland maakt.

  credits

  foto Rens Schwering

 • Wim Helsen

  Niet mijn apen, niet mijn circus
  do 26 jan

  In Niet mijn apen, niet mijn circus laat Helsen weer zien waarom hij de meester van het absurdisme is. [...] Niet alleen de situaties zelf zijn geestig, maar ook de zijpaden en rare details waarmee Helsen het volstopt. Daarbij is het heel knap en beeldend geacteerd, vol mooie taal.’ (★★★★★De Volkskrant)

  Wat heeft de wereld nodig? 
  Wat heeft een mens nodig? 
  Wat hebt u nodig? 
  Eenvoudige vragen.
  Eenvoudige vragen vragen om ingewikkelde antwoorden. 
  Dat treft - Wim Helsen bulkt van radicale, geheimzinnige en willekeurige antwoorden. 
  Hij deelt die graag met u - omdat hij uw vriend is.  
  Uw eerlijke, echte, beste vriend.

  Luister, hij lijkt iets te zeggen:
  'Niet mijn apen, niet mijn circus.'

  credits

  foto Corné van der Stelt, karolina maruszak 

 • BloodBitches

  Nina de la Parra & Sanne Landvreugd
  vr 27 jan

  Neerlands Hoop winnares Nina de la Parra en topsaxofoniste Sanne Landvreugd (bekend van de bigband van Matthijs gaat door) verdiepen hun unieke bloederige band.

  Na het succes van Gods wegen gaan Nina de la Parra en Sanne Landvreugd in op de diepere lagen van hun gezamenlijke afkomst. Vrouw-zijn, Surinaams-zijn, slavernij, verdrijving, trauma, racisme en schuld stroomt door hun beide bloedvaten.

  Het unieke karakter van twee powerhouses die hun sociale analyse niet alleen aan hun baarmoeders verknopen, maar ook aan hun explosieve biculturele identiteit, en die hun intensive experience tot uiting brengen in muzikaal-verbale poëzie.

  Explosief, grappig, persoonlijk en ontregelend: entertainment van de hoogste duikplank.

  credits

  regie Titus Muizelaar foto Leendert Vooijce

 • Nienke Plas

  Postnatale expressie
  za 28 jan

  Nienke Plas is terug in het Isala. Met een flinke dosis zelfspot en expressieve gezichtsuitdrukkingen maakt ze iedereen aan het lachen.

  Met haar foto’s en vlogs weet Nienke al jaren meer dan 620.000 volgers op Instagram en 300.000 abonnees op YouTube te entertainen. Daarnaast heeft ze een eigen podcast, maakt ze muziek, is ze te zien in verschillende films en programma’s en ging ze een paar jaar geleden voor het eerst het theater in. Dit was zo’n succes dat Nienke ook dit jaar weer de planken op gaat.

  Nienke Plas bewandelt een bijzonder pad. Eerst was zij een kind, nu heeft zij kinderen en uiteindelijk zal ze er met eentje trouwen. Spijt van deze route?  Ach, never look back’ tenzij je wilt leven en het doel van een achteruitkijkspiegel begrijpt. De evolutie van een vrouw is als een roos. De mooie dichte knop die uiteindelijk open bloesemt, waarna ze op haar oude dag ondersteboven en uitgedroogd aan een radiatorbuis in de hoek van iemand zijn toilet hangt.

  credits

  foto Ali Mousavi & Lisa Wals

 • Veldhuis & Kemper

  Hou dat vast
  za 11 feb

  Een komische, confronterende en ontroerende avond over vriendschap, relaties en liefde. Na een uitverkochte try-out nog eenmaal terug in het Isala.

  De eerste helft van je leven ben je bezig iemand te worden, de tweede helft van je leven ben je bezig te accepteren dat het niet is gelukt.’ (Schopenhauer)

  Deze uitspraak vormt de basis voor Hou dat vast van het gevierde duo Veldhuis & Kemper. Het is twintig jaar geleden dat de mannen voor het eerst samen op het podium stonden. Je zou zeggen dat ze elkaar na zo’n tijd goed kennen, maar is dat wel zo? Ze denken dat ze elkaar alles kunnen vertellen, maar of dat nou zo verstandig is... Confronterend grappig is het in ieder geval wel. Met ontroering als onverwachte bonus.

  Met hun laatste programma Geloof ons nou maar kregen Veldhuis & Kemper volle zalen en prachtige recensies, maar ook een schitterende nominatie voor de belangrijkste cabaretprijs van Nederland, de Poelifinario. U snapt, de mannen hebben maar één wens: hou dat vast!

  ‘Veldhuis & Kemper zijn helemaal terug.’ (★★★★Algemeen Dagblad)

  credits

  foto Carli Hermès en Bob Bronshoff

 • Tijdloos genot

  Thjum Arts
  vr 17 feb

  Filosofie, sociologie en spiritualiteit in één, zonder dat de humor inboet aan kracht: het is maar weinig cabaretiers gegeven.’ (Jury Leids Cabaret Festival)

  Thjum speelt in zijn voorstelling Tijdloos genot een anti-held en dat doet hij met verve. Met zijn intelligente grappen kiest hij de route van het understatement. Arts brengt een droogkomische performance.’ Dit schrijven anderen over hem, dan zal het wel zo zijn.

  In 2012 besloot Thjum mee te doen aan de jaarlijkse talentenjacht van school met zijn eigen geschreven theatermonoloog. Het was een poging tot verbinden met zijn schoolgenoten, maar tot zijn grote verbazing moest iedereen lachen en bleek wat hij deed ‘comedy’ te heten. Hij won de tweede prijs: een bon voor de Free Record Shop.

  Dat hij sinds de talentenjacht een enorme ontwikkeling door heeft gemaakt, blijkt als hij in 2018 mee doet aan het Amsterdams Studenten Cabaret festival en daar de jury- en publieksprijs wint. Niet veel later is hij ook finalist bij het Leids Cabaret festival en in 2021 wint hij de jury- en publiekprijs bij Cabaretfestival Cameretten.

  credits

  regie Joost Laterveer foto Lieke Bielderman

 • Fuad Hassen

  Vogelvrij
  bekend van De Avondshow stand-ups
  za 18 feb

  Vogelvrij is het vierde avondvullende cabaretprogramma van Fuad Hassen. Fuad valt op door zijn toegankelijke, laid-back komediestijl. Het publiek is op zijn gemak bij Fuad en toch weet hij rake klappen uit te delen.

  Ook de pandemie heeft Fuad aan het denken gezet. Wat als vanzelfsprekend werd gezien, bleek ineens niet meer te mogen. Nu de maatregelen zijn verdwenen vraagt Fuad zich af of we échte vrijheid wel aankunnen. Zijn wij als volk niet al te veel gedomesticeerd? Want als je het gewend bent om via een app een volledige maaltijd thuisbezorgd te krijgen, wordt het vangen van een kip voor je avondeten ineens een heel ander verhaal…

  credits

  regie Wimie Willhelm foto Ngoc Chau

 • Erik van Muiswinkel

  Moojen ligjes in de lugt
  vr 24 feb

  Van Muiswinkel zet u samen met muzikanten Guus van Marwijk en Paul Remmelts onder een anderhalf uur durende taaldouche, waar iedereen gelouterd uitkomt.

  De taal is van iedereen. Niet alleen van literaire grootmeesters, ook van de zesjarige die haar eerste gedicht schrijft.
  Niet alleen van de virtuozen, maar ook van de inburgeraars.  
  Niet alleen van de academie, maar ook van de straat.
  Het Nederlands is op afstand de beste taal van de wereld, zoals Nederlands onderzoek onlangs uitwees.  
  Daarom is voor deze voorstelling onze keus op het Nederlands gevallen. 

  Moojen ligjes in de lugt. Let niet op de spelling. Geniet van de schoonheid!

  credits

  teksten Battus, Mike Boddé, Jeroen van Merwijk, Erik van Muiswinkel, Justus van Oel e.a. foto Curly & Straight

 • Paul de Leeuw

  60? We zien wel...
  za 25 feb

  Paul (60 jaar jonge God met artrose) overziet zijn leven en zingt oude liedjes die nu, jaren later, misschien een heel andere betekenis hebben. En hij zingt nog nooit eerder in het theater gezongen nummers.

  Paul mijmert over zijn eerste, grote en ware liefde en maakt ouderwets lol met zijn publiek. Snelle improvisaties, plat vermaak en oprechte ontroering liggen op de loer in deze show die bijna elke avond anders is.

  Terug in het theater waar hij totaal zichzelf is en volgens velen op zijn best.

 • Tobi Kooiman

  Best of
  do 2 mrt

  De Volkskrant tipte Tobi als een van de drie grootste comedytalenten van 2021, het jaar waarin zijn eerste solovoorstelling Best of in première ging.

  Tobi Kooiman is cabaretier, stand-upcomedian, wiskundige en stoïcijn. Hij probeert met zijn gevoel voor logica levensvraagstukken en alledaagse kwesties te tackelen, ziet (non-)causale verbanden en ontrafelt statistiekmisbruik. Helder toch? Op het podium wel; daarbuiten brengt het hem steevast in wonderlijke situaties. Hij neemt op de koop toe dat het publiek ongegeneerd door zijn verhalen heen lacht.

  De inkijk die we krijgen in dat slimme, bijzondere hoofd van hem is origineel en grappig […] Ik hoop dat die kinderen er komen. Omdat ik mij nu al kan verheugen op de programma’s die dat gaat opleveren.’ (Theaterkrant)

  Wat een verfrissende wind laat Tobi Kooiman waaien […] Hoewel je voor een ‘best of’ een aantal ‘hits’ moet hebben gehad, zijn die er met deze eerste voorstelling nú al in overvloed. (★★★★★ Cabaret.nl)

  'Een persoonlijkheid met een geestige, eigenzinnige kijk op de wereld.' (★★★de Volkskrant)

  credits

  foto Anne van Zantwijk

 • Nilgun Yerli

  Tinderella
  za 4 mrt

  Nilgun Yerli is terug in Nederland, in het theater en vooral bij zichzelf. Inmiddels is ze vijftig, getrouwd, moeder, gescheiden, werkeloos. Geen echtgenoot, geen baan, geen roots, niets dat verbindt… Wat doe je dan?

  Je klampt je vast aan herinneringen, maar die doen verdriet want alles is vergaan. Kommer en kwel? Welnee. Er is altijd een dooddoener zoals ‘hoop’. Nilgun zoekt in Tinderella naar de ‘grote liefde’. Alsof er ook een ‘kleine liefde’ bestaat trouwens. Ja, die bestaat. Niet in het leven dat fan-tas-tisch moet zijn, maar wel in het gewone leven, dat natuurlijk helemaal niet gewoon is want niets is gewoon.

  In Tinderella komen we uiteindelijk in dat gewone leven terecht, want daar is alles. Je moet het alleen zien, léren zien. Je moet durven het gewone buitengewoon te maken.

  Keuzes, keuzes, keuzes... Het zijn de keuzes die ons nergens of ergens heen brengen.

  credits

  foto Govert de Roos

 • Alex Ploeg

  Ego
  ‘Koning van de zelfspot.’ (★★★★Telegraaf)
  vr 10 mrt

  Alex Ploeg werd al door de Volkskrant gekozen tot hét comedytalent van 2018, door NRC geroemd als een van de meest veelbelovende cabaretiers van het decennium en zijn debuut Ultimatum werd genomineerd voor de Neerlands Hoop.

  Nu is hij terug met Ego. Harde grappen, persoonlijke verhalen en meeslepende liedjes komen in hoog tempo op u af. Alex fileert zichzelf en de wereld op ongekend grappige wijze. Dat moet u gezien hebben!

  Met Ego bewijst hij dat hij meer is dan een goede grappenmaker.’ (★★★★Trouw)

  In zijn tweede voorstelling Ego laat hij zien dat hij gegroeid is.’ (★★★★de Volkskrant)

  Alex Ploeg toont oprechte kwetsbaarheid.’ (★★★★Het Parool)

  Ploeg krijgt de zaal anderhalf uur aan het lachen en kan ondertussen een geweldig potje gitaarspelen.’(★★★NRC)

  Een begenadigd cabaretier, met een goeie kop, een nog veel betere uitstraling en een scherp gevoel voor humor.’ (★★★★Cabaret.nl)

 • Pieter Derks

  Uit het niets
  do 16 mrt
  -
  vr 17 mrt

  De voorstelling van 17 maart is uitverkocht. Voor de voorstelling van 16 maart zijn nog wel kaarten beschikbaar. 

  In zijn vorige voorstelling wist hij het publiek met zijn persoonlijke rode draad te ontroeren, maar ook met scherp engagement bij de les te houden. Niet voor niets werd deze voorstelling genomineerd voor de Poelifinario.

  In zijn nieuwe voorstelling Uit het niets stelt hij opnieuw verrassend simpele vragen. Omdat je in ingewikkelde tijden de dingen niet moeilijker moet maken dan ze zijn. Pieter heeft zin om weer los te gaan, met verhalen, grappen, muziek - en wie weet wat er allemaal nog meer tevoorschijn komt.

  'Uit het niets is een vernuftige en zeer vermakelijke illustratie én een ontleding van hoe beeldvorming werkt en hoe wij met z’n allen wegkijken voor de echte problemen. Bij Derks is het aangenaam wegkijken.' (★★★★NRC)

  'Een dijk van een voorstelling.' (★★★★AD)

  credits

  foto Marije Kuiper

 • Anne Neuteboom

  Effe niet met je mening
  za 18 mrt

  U vraagt zich waarschijnlijk af waar deze voorstelling over gaat? Goede vraag! Kunnen we niets over zeggen. What happens tussen de vier muren van het theater stays tussen de vier muren van het theater.

  Maar Anne belooft u: het wordt een extreem genuanceerde avond. Althans, dat is de bedoeling.

  Neut won in 2015 de jury- en publieksprijs van Cameretten. Daarna maakte ze twee soloprogramma’s, Weg en Kijk haar gaan. Voor de laatste werd ze genomineerd voor de Neerlands Hoop, de prijs voor de theatermaker met het grootste toekomstperspectief. Kijk haar gaan is te zien op Netflix.

  credits

  regie Hanneke Braam foto Annemieke van der Togt

 • Piepschuim

  Buiten de lijntjes
  do 23 mrt

  Een zware boodschap verpakt in het lichtste materiaal denkbaar: Piepschuim.

  Oké, we gaan er allemaal aan. Wat nu?!

  We gaan de verkeerde kant op. En met steeds grotere snelheid. Alle redelijke grenzen zijn we gepasseerd en nu begint ook de motor nog eens gevaarlijk warm te worden.

  Buiten de lijntjes is een kolkende mix van keiharde feiten over onze slappe knieën, troostend liedmateriaal waarvan u zult huilen van het lachen en lachen van het huilen, en een sprankje hoop. Misschien.

  De voorstelling is gemaakt in samenwerking met journalisten, dwarsdenkers, activisten en klimaatwetenschappers als Heleen de Coninck (hoofdauteur van IPCC-rapport) en Margot Ribberink.

  credits

  met Cor Burger (zang, gitaren, toetsen) en Robbert Koekoek (fysiek spel, sax, klarinet, bas, percussie) foto
  Piepschuim

 • Marja’s relatie advisatie show

  Marja van Katendrecht
  Een masterclass over liefde
  za 1 apr

  De Nederlandse ambassadrice van Rotterdam en theaterpersoonlijkheid Marja van Katendrecht komt het Isala verwarmen met haar Relatie advisatie show.

  Nadat Tupperware eenzijdig de relatie met haar verbrak, volgde voor Marja een lastige tijd. Bij de pakken neerzitten is voor haar geen optie en nu voelt ze de noodzaak om diverse relatie-situaties uit het leven te gaan ontrafelen. Tijdens deze door haar zelf ontwikkelde cursusavond prikkelt zij zichzelf en u en geeft (on)gevraagd advies.

  Marja schijnt haar licht op de toekomst en doorziet menselijke patronen. Ze mijmert over levensdoelen en zoekt naar nieuwe inzichten die toegang geven tot de Bron van het Geluk. Tijdens een bonte avond vol verrassingen hoopt zij van ieders (gebroken) hart weer een warm kloppend orgaan te maken.

  credits

  foto Annemieke van der Togt

 • Tis hier geen hotel 2

  Dianne Liesker, Ellen Dikker & Hanneke Drenth
  vr 7 apr

  Nóg meer gesmijt met deuren, hopeloos bankhangen en lege verpakkingen in de koelkast; welkom bij Tis hier geen hotel 2.

  In deze fonkelnieuwe voorstelling laten cabaretières Ellen Dikker, Hanneke Drenth en Dianne Liesker zien wat er gebeurt als pubers jouw huis als hotel beschouwen. En waarom het dan in een permanente staat van chaos verkeert. Maar ook al worden we soms knettergek van onze pubers, we houden toch van ze en kunnen meestal hard met én om ze lachen. En zij om ons, want ‘OMG, wij zijn zó boomerEen voorstelling voor iedereen die een puber in huis heeft of zelf ooit puber is geweest.

  Gebaseerd op de populaire website Tishiergeenhotel.nl van Saskia Smith en Martine de Vente.

  credits

  regie Titus Tiel Groenestege foto Govert de Roos en Floris Liesker

 • Patrick Nederkoorn

  Hoogtij
  Winnaar Annie M.G. Schmidtprijs voor beste lied
  vr 7 apr

  Een grappige en bitterzoete voorstelling over klimaatverandering, dijken, grenzen, verhuizen en Frau Antje.

  In een Duitse krant las Patrick Nederkoorn (lid van het cabaretteam van Spijkers met Koppen en winnaar van de Annie M.G. Schmidtprijs) over de aanstaande Enthollandisierung der Erde. Er stond: ‘Als maar de helft van alle klimaatprognoses klopt, zal Nederland ooit onder de zeespiegel verdwijnen. En komt er een dag waarop 17 miljoen oranje klimaatvluchtelingen met caravans over de linkerrijbaan naar Duitsland rijden. Schaffen wir das?

  In Hoogtij vraagt Patrick zich af of wij Nederlanders dit wel 'schaffen'. Hoe houden we droge voeten? Moeten we onze poldergrond echt verlaten? En wordt Duitsland dan ons stiefvaderland?

  credits

  regie Michiel de Regt piano Guido van de Meent foto Nico Brons

 • Yentl en de Boer

  Modderkruipers
  za 8 apr

  Yentl en de Boer en hun muzikanten zijn terug met een nieuwe muzikale voorstelling, vol grappige en ontroerende liedjes. Over heldenmoed en vluchtdrang. Het comfort van de warme blubber, terwijl de grimmige wereld juist om helden roept.

  Modderkruipers. Vissen die zich bij het eerste teken van gevaar diep in de modder verstoppen. Wordt er gevochten? Weg is de modderkruiper. Ingewikkelde gesprekken? ‘Duiken,’ zegt de vette aal. Er wordt gevraagd naar politieke overtuigingen? ‘Blup blup,’ klinken de zuurstofbelletjes al door de dikke derrie.

  Yentl en de Boer kennen we van hun fantasierijke theaterprogramma’s en talige liedjes. Afgelopen seizoen maakte het duo een uitstapje naar de televisie met hun vierdelige muzikale comedyserie Yentl en de Boer de serie. Tussen alle lockdowns waren ze in het Isala te vinden met de veelgeprezen voorstelling De kampvuursessies, waarmee ze hun tweede Annie M.G. Schmidtprijs wonnen en ze zich definitief tot de kopgroep van het muzikale cabaret mogen rekenen.

  credits

  spel Yentl Schieman en Christine de Boer muziek Laurens Joensen en Charly Zastrau Foto Thijs Meuwese en Daan Colijn

 • Lenette van Dongen

  Dat doet ze anders nooit
  di 11 apr

  Na de bevrijdende kleurexplosie van de show Paradijskleier gaat Lenette in haar nieuwe show nóg een stap verder, op zoek naar totale vrijheid.

  Wie zou ik nog kunnen zijn… Is er nog iets anders mogelijk dan die prettig afgerichte vrouw die keurig binnen de sociale lijntjes kleurt? Liever spijt van wél gedaan dan spijt van nooit gedaan. Geen bucketlist maar een fukkit-list. Durf je niet? Dan juist doen!

  Als geen ander kan Lenette met haar meesterlijke zelfspot een komisch verslag doen van haar pogingen zich voorgoed van haar innerlijke ‘finnik’ te bevrijden. Rauwer en eerlijker wordt het niet. Wie niets meer te verliezen heeft, is eindelijk vrij.

  credits

  regie Titus Tiel Groenestege en Pieter Tiddens foto @Alek

 • Kasper van der Laan

  Warm
  vr 14 apr

  Is het cool, chill, fresh of hot? Het is Warm, de nieuwe voorstelling van Kasper van der Laan. Absurd, onvoorspelbaar en ontwapenend.

  Kasper van der Laan gooide hoge ogen met zijn bejubelde debuutvoorstelling 1 kilo. ‘Kasper van der Laan fascineert oneindig’ schreef NRC in een vijfsterrenrecensie. ‘Een natuurtalent’ voegde Algemeen Dagblad daar aan toe met ook vijf sterren. De Volkskrant vatte het samen met ‘dé debutant van het jaar’ en vier sterren. Kasper blijft aanstormen en is ongekend grappig. Kasper gaat nooit meer weg. Ontdek deze unieke cabaretier.

  credits

  foto Aisha Zeijpveld

 • Bas Birker

  In blijde verachting
  vr 21 apr

  In blijde verachting is een reisverslag van de zoektocht naar Bassies diepste binnenste, te beginnen bij de ruggengraat.

  Nederbelg Bas Birker is best sympathiek. Voor een Hollander. Maar schijn bedriegt. Diep vanbinnen zit een dik drammerig Duitsertje met een voorliefde voor orde, stiptheid en bovenal zichzelf. Noem het arrogant, noem het egocentrisch, maar zelfkennis is het begin van alle wijsheid.

  In blijde verachting wordt een roadtrip langs ziekenhuizen, doodsangsten en onhebbelijkheden, om uiteindelijk de schoonheid te vinden in een grote berg lelijkheid. Een beetje zoals België, maar dan minder verdeeld.

  Birker twijfelt, worstelt en beslist. Zo kan hij in de tweede helft van zijn leven, met opgeheven hoofd en redelijke rechte rug, in ieder geval zichzelf onder ogen komen. Maar niet voordat hij u eens recht heeft aangekeken. Want misschien is met Bas een hele hoop mis, met de rest van jullie is het sowieso veel erger gesteld.

  credits

  foto Kaat Pype

 • Martine Sandifort

  Namasteetjes
  Een life-changing-experience-event
  vr 28 apr

  Bent u op zoek naar geluk, rust en balans in uw leven? Wilt u eindelijk weer eens zorgeloos van het leven genieten? Dan moet u NIET bij Martine Sandifort zijn. 

  Met haar online-trainingen Creëer je eigen crisis, Het is wat het is en Ben je er nou nóg niet overheen? heeft Martine Sandifort het afgelopen jaar duizenden mensen naar de klote gecoacht. En met succes. Nieuwsgierig? Kom ook naar Namasteetjes en laat Martine Sandifort uw goeroe-coach zijn. 

  Wat krijgt u:

  • allerhande tips
  • allerhande tricks 
  • allerhande gasten 
  • bepaalde oefeningen
  • een geleide meditatie gegeven door haar hond Fiebie
  • en natuurlijk haar wereldhits Namasté, Koffiebekerrrrr en Ik wil wel door maar het lukt me maar niet!

  Ik ben sindsdien volledig de weg kwijt, fantastisch!’ (een vrouw)

  Geweldig, zo diep ben ik nog nooit gegaan!’ (een man)

  Martine heeft echt het slechtste in mij naar boven gehaald, ik ben haar zo dankbaar!’ (een vrouw)


  De pers over Namasteetjes

  '
  Lifecoach Martine Sandifort is persoonlijk en hilarisch in haar eerste solo.' (★★★★deVolkskrant)

  'Het programma barst van de sterke stukken [...] De manier waarop Sandifort haar zegje doet is eigenlijk wel bevrijdend en opluchtend.' (Theaterkrant)

  credits

  foto Anoek van Nunen en Bob Bronshoff

 • Annick Boer

  Deze is nog beter!
  vr 28 apr

  Volgens de Volkskrant smaakte de eerste cabaretvoorstelling van Annick Boer naar meer en dat vond ze zelf ook. Haar tweede voorstelling is geheel van eigen hand met wederom live muziek van Jean Louis van Dam.

  Annick Boer is bij het grote publiek bekend van haar typetjes in Kopspijkers, Kanniewaarzijn en De tv-kantine. Over haar vorige voorstelling werd gezegd: ‘Annick kan van een alledaags verhaal magisch theater maken’. Dat gaat ze ook nu weer doen. Komische conferences vol zelfspot en prachtige liedjes zullen garant staan voor een heerlijke avond cabaret.

  Haar eerste voorstelling was goed gelukt, maar deze wordt nog beter!

  credits

  regie Wimie Wilhelm foto Randy Fokke en Lotte Schröder

 • Fabian Franciscus

  Lekker gezellig
  za 29 apr

  Met zijn kenmerkende sympathieke, ontwapenende en vooral ook bange houding trotseert Fabian het leven. Niet met heel veel succes overigens... maar juist dat maakt het leven natuurlijk zo heerlijk onvoorspelbaar en leuk.

  Toch? Nou ja, achteraf kun je maar beter om alles lachen, dat is wel zo gezellig. Of zoals Fabian het zou zeggen: ‘Het leven is maar zwaar en voor je het weet valt er een piano uit de lucht en ga je dood. Je zou er bijna depressief van gaan worden. En dat deed ik dan ook. In plaats van bang werd ik nog banger en zelfs bangst. Dus dan maar accepteren dat het er niet beter op gaat worden en dat ik waarschijnlijk toch wel op de meest verschrikkelijke manier ooit dood zal gaan. En dat dan waarschijnlijk óók nog eens blijkt dat ik op de een of andere manier dodelijk allergisch ben voor doodgaan. Zul je net zien... Kortom, een avondje keihard lachen dus, lekker gezellig!’

 • Paulien Cornelisse

  Aanstalten
  di 2 mei

  ‘Zullen we maar eens aanstalten maken?’ is een vraag die iedereen begrijpt, maar waar ‘aanstalten’ begint en eindigt, is volstrekt onduidelijk.

  We leven sowieso in onzekere tijden, waarbij onduidelijk is wanneer die ‘tijden’ precies begonnen. Paulien Cornelisse vermoedt 50.000 jaar geleden, om drie uur ’s middags, want dat is het onzekerste moment van de dag.

  Het beste wat je kunt doen, vindt Paulien, is de onzekerheid accepteren, omarmen, erkennen, facen en een plekje geven binnen je eigen wereldje.

  Vaak weet je pas wat je wilt zeggen als je het al gezegd hebt,’  heeft vast iemand ooit wel eens gezegd. Hopelijk is ook na afloop nog steeds onzeker wat er nu eigenlijk is verteld.

  NB Deze cabaretvoorstelling is ook geschikt voor mensen die wél veel zeker weten.

  Ze doet in Aanstalten wat ze gelukkig niet laten kan: het maken van aanstalten consciëntieus analyseren als een voorstadium dat dikwijls gedoemd lijkt een voorstadium te blijven. Vervolgens betrekt ze die analyse op het hele leven en hoe wij omgaan met onze tijd, tot en met de oerknal aan toe.’ (★★★★de Volkskrant)

  Het is de combinatie van een scherpzinnig oog voor alledaagse details en een houding van verbazing, die ontwapenend werkt. […] Cornelisse pakt de zaal volledig in.’ (★★★★Trouw)

  credits

  foto Malou van Breevoort en Bureau Van Dam

 • Roué Verveer

  Gewoon Roué
  di 23 mei

  Roué Verveer speelt dit seizoen alweer zijn 10de cabaretvoorstelling en het is tijd om dat te vieren.

  Met zijn charme verovert Roué inmiddels al meer dan twintig jaar de harten van het Nederlands publiek. Hij staat bekend om zijn enthousiaste speelstijl, energieke uitstraling en briljante improvisaties. Deze show bevat zoals altijd een stortvloed aan zelfreflectie, grappen en zelfspot.

  Uiteindelijk wordt het dus een fantastische avond… of eigenlijk een avondje Gewoon Roué.

  credits

  foto Raul Neijhorst