Isala Etalage


Met trots presenteren we u de Isala Etalage: vijf goede stukken uit ons diverse en prachtige toneelaanbod waar u voor slechts € 15,- naartoe kunt. Waarom we dat doen? Gewoon, omdat we het jammer zouden vinden als ze aan uw aandacht ontsnappen. Voor de prijs hoeft u het nu niet meer te laten, een consumptie is zelfs bij deze prijs inbegrepen.

naar de Isala Etalage

Weergave opties

Onze Luc Lutz zaal is ook een fijne zaal voor het zien van kwaliteitsfilms uit binnen- en buitenland. Eén keer in de maand is dit een bijzondere, soms relatief onbekende film: de parel. Vóór de nieuwe maand begint, laten we u weten welke films die maand te zien zijn. Een ding kunnen we alvast beloven: het wordt weer een mooi filmprogramma! Fan geworden? Dan kan het voor u handig en voordelig zijn om u aan te melden als Isala Filmvriend

 • Bios te Buiten: Notting Hill

  op het Amnestyplein
  gratis
  vr 6 sep

  In dit jubileumjaar mag Bios te Buiten niet ontbreken. Na een aantal jaar afwezigheid is onze buitenbioscoop terug van weggeweest. 

  Wie wil er niet genieten van een gratis filmklassieker op het Amnestyplein?Dit keer is dat de klassieker Notting Hill, een heerlijke romkom die precies even oud is als het Isala: 25 jaar.

  In deze feelgoodfilm heeft grote Amerikaanse actrice (Julia Roberts) een toevallige ontmoeting met de sympathieke, aantrekkelijke eigenaar van een reisboekenwinkel (Hugh Grant). Ze worden op elkaar verliefd, maar door de vele uitdagingen is het niet altijd even makkelijk om hun relatie in stand te houden. 

  Vroege vogels kunnen een van de aanwezige zitplaatsen claimen, maar je kunt ook een eigen stoel meenemen. We raden aan om voor de koelere avonduren extra kleding en/of een deken mee te nemen. 


 • Keuzefilm: Anatomy of a fall

  Sandra Hüller, Swann Arlaud, Antoine Reinartz e.a.
  za 14 sep

  'De hele cast (inclusief de blindengeleidehond) is voortreffelijk, maar hoofdrolspeler Sandra Hüller heerst over elke afzonderlijke scène van deze film, die in Cannes werd bekroond met de Gouden Palm.' (★★★★de Volkskrant)

  Sandra, Samuel en hun slechtziende zoon Daniel wonen sinds een jaar in een afgelegen châlet in de Franse Alpen. Wanneer Samuel onder verdachte omstandigheden dood wordt aangetroffen, wordt Sandra aangeklaagd. Want was zijn val een noodlottig ongeluk, zelfmoord of is hij door zijn echtgenote geduwd? In de rechtszaak die volgt wordt hun relatie tot op de pijnlijkste details ontleed.

  Sandra Hüller schittert in deze opwindende mix van liefdesdrama en rechtbankthriller. Ze bleek de grote ster op het Filmfestival van Cannes in 2023. Anatomy of a fall won de Gouden Palm, maar ook de Holocaustfilm The zone of interest van Jonathan Glazer, waarin Hüller een schitterende rol vertolkt, won de Grand Prix. De film won ook de Oscar voor beste originele script.

 • Keuzefilm: Une année difficile

  Pio Marmaï, Noémie Merlant, Mathieu Almalric e.a.
  zo 15 sep

  Une année difficile is de nieuwste komische film van de makers van Intouchables en Hors normes.

  Albert en Bruno zitten tot over hun nek in de schulden en proberen met list en bedrog te overleven. Een groep milieuactivisten biedt hen gratis drank en, onbedoeld, nieuwe kansen. Onder leiding van Valentine proberen ze de wereld met ludieke acties een spiegel voor te houden. Albert en Bruno laten zich meeslepen. Valentine heeft geen plaats in haar bestaan voor liefde, de wereld raast immers maar door. Maar dan kent ze Albert nog niet.