theatercollege

lekker bladeren

U kunt heel gemakkelijk door ons programma bladeren, alsof het een brochure is. Wilt u het hele programma inzien, klik dan op de eerste voorstelling. In de pop-up die verschijnt, leest u bijna alle informatie erover. 

Enthousiast? Door het hartje naast het tijdstip van uw keuze aan te klikken, zet u deze in uw wensenlijstje. Meteen bestellen kan via het winkelmandje. 

Doorbladeren? Dan gaat u met het pijltje aan de rechterkant van de pop-up hieronder naar de volgende voorstelling. Bent u aan het einde van de pagina met voorstellingen gekomen, klik dan onderaan de lijst op volgende om naar de volgende pagina te gaan.

Veel voorpret gewenst!

Filters

Een theatercollege saai? Niet als deze goede vertellers hun boeiende shows geven waar u een boel van opsteekt. Zo wordt het Isala Theater een plek voor vermaak én lering.

 • René Mioch

  Films & sterren in het theater
  vr 21 okt

  Een avond met René Mioch staat garant voor entertainment en humor. Eén ding is duidelijk: na deze avond zal Hollywood, met al haar sterren, geen geheimen meer voor u hebben.

  Al meer dan 35 jaar is René ‘Mr. Film’ en ‘een ster onder de sterren’. Aan de hand van persoonlijke anekdotes geeft hij een uniek kijkje in de wereld van glitter & glamour. Tijdens de voorstelling toont hij bijzondere fragmenten van gesprekken met bijvoorbeeld Bette Davis, Steven Spielberg, Julia Roberts, George Clooney, Meryl Streep, Kristen Stewart, Scarlett Johansson, Johnny Depp, Brad Pitt, Will Smith en vele anderen.

  René is heel open ten aanzien van zijn verhouding tot de sterren. Stel hem uw vraag en hij neemt geen blad voor de mond.

  credits

  foto Sanne Prins

 • William Rutten

  Focus
  bekend van Het perfecte plaatje
  do 10 nov

  In dit bijzondere theatercollege vertelt topfotograaf William Rutten aan de hand van zijn allermooiste foto’s over zijn leukste (backstage) belevenissen en boeiende avonturen.

  Een brutale tiener uit een klein dorpje die op eigen kracht zijn jongensdroom waarmaakt en topfotograaf wordt. Al op zijn twaalfde ontdekt William Rutten dat fotograferen zijn grote passie is. Wanneer hij een paar jaar later aan de slag gaat bij Hitkrant, slaagt hij erin om elke wereldster voor zijn lens te krijgen.

  Naast het vertellen van verhalen geeft William zijn visie op fotografie: hoe krijg je ‘het perfecte plaatje’ en wat komt daar allemaal bij kijken?

  Je hoeft zelf geen (hobby) fotograaf te zijn of groot fan/kenner van William zelf, om hier naartoe te gaan. De prachtige beelden in combinatie met de vaak smeuïge anekdotes, vullen de avond al zeer vermakelijk. Het is een kijkje in de keuken van artiesten, van de internationale showbizz maar ook van Williams leven zelf.’ (Musicalsites)

  Niet iedereen is in staat om uren aan een stuk verhalen te vertellen, zonder dat mensen hun concentratie verliezen. Maar William Rutten is hier heel goed in.’ (Fotografille)

  credits

  foto Adrian Sommeling en Wim Lanser

 • Michael Pilarczyk

  Rust in je hoofd
  bekend van de Meditation Moments app
  di 21 mrt

  In Rust in je hoofd vertelt Michael Pilarczyk over levenskunst. Een inspirerend theaterprogramma over bewustzijn en zelfinzicht, afgewisseld met korte geleide meditaties en prachtige muziek. 

  De kunst van een gelukkig leven begint met het begrijpen van je denkwijze. In ons drukke bestaan nemen we nog maar weinig tijd voor onszelf. We hebben meestal te weinig tijd en te veel onrust. Vooral onrustige gedachten. We zijn druk in ons hoofd.

  Hoe kan het zijn dat we leven in een van de meest welvarende gebieden ter wereld en niet happy zijn? Waar komen die honderdduizenden burn-outs vandaan? Waarom zijn we te druk met van alles en hebben we geen tijd om te genieten van het leven? Druk even de pauzeknop in bij jezelf. Michael Pilarczyk vertelt wat u kunt doen om uw geluksgevoel te verhogen, uw onrustige gedachten te laten verdwijnen en hoe u weer rust krijgt in uw hoofd.

  credits

  foto William Rutten, Pictures by Boy en Guido Pijper

 • Follow the money

  Eric Smit, Eelke van Ark en Thomas Bollen
  Muckraking meets rock-’n-roll
  za 1 apr

  Radicaal onafhankelijk en tot op het bot gedreven: dat is hoe de journalisten van onderzoeksplatform Follow the money hun vak beleven. Omdat zij denken dat waarheidsvinding er meer toe doet dan ooit.

  Voor het eerst vertellen hoofdredacteur Eric Smit en sterredacteuren Eelke van Ark en Thomas Bollen gezamenlijk hoe ze geldsporen volgen en de macht controleren. Ze verhalen over de weerstand die ze ontmoeten en de ontdekkingen die ze doen. Over de weerzin die de resultaten van hun graafwerk kunnen opleveren en de vreugde die onthullingen kunnen brengen.

  Smit, Van Ark en Bollen maken met collega’s JanJaap Rijpkema en Richard Jong ook de muziek die bij hun journalistieke expeditie past en serveren die ongegeneerd uit.

  Het publiek was mateloos geboeid. Na elke monoloog van een van de onderzoeksjournalisten speelt de voltallige band geweldige nummers die met geld te maken hebben, of het tegendeel daarvan. Rockmuziek die het schokkende van de onthullingen nóg krachtiger maakt.’ (Theaterkrant)

  credits

  tekst en muziek Eric Smit (tekst, zang), Eelke van Ark (tekst, bas), Thomas Bollen (tekst, gitaar), JanJaap Rijpkema (slaggitaar, zang) en Richard Jong (drums) regie Leopold Witte foto JanJaap Rijpkema

 • André Kuipers

  Op reis naar de toekomst
  di 4 apr

  Zet u straks uw eerste stappen op de maan? Wanneer landen we op Mars? Vinden we buitenaards leven?

  Eén ding is zeker: astronaut André Kuipers vertelt als geen ander over de toekomst van het reizen in de ruimte. Eenmaal ‘boven’ vertelt hij aan jong en oud hoe het is om te wonen en te werken in gewichtsloosheid. Hij deelt zijn belevenissen in de ruimte en verhaalt over de enerverende tijd die we met zijn allen tegemoet gaan: de maan wordt opnieuw bezocht, deze keer om er te blijven. Ruimtetoerisme voor de steenrijken krijgt een boost en als het aan de filmindustrie ligt, wordt het internationale ruimtestation ISS zelfs het decor voor speelfilms. Intussen ontstaat er een nieuwe ruimterace.

  Zet een kleine stap naar het Isala en maak een reuzensprong de toekomst in.

 • Evi Hanssen

  Sinds ik niet meer drink
  do 6 apr

  Sinds ik niet meer drink geeft een humoristische kijk op de invloed van het gebruik van drank. De voorstelling is zeker geen pleidooi tegen alcohol of het gebruik daarvan. Sterker nog, u mag uw drankje meenemen de zaal in.

  Sinds ik niet meer drink:

  • zie ik er beter uit dan ooit;
  • ervaar ik soberschaamte;
  • promoot ik toch nog alcohol;
  • tel ik andermans glazen;
  • kan ik beter dansen;
  • is slecht nieuws echt slecht nieuws.

  Wat zou u hier invullen na 500 dagen zonder alcohol? De Vlaamse Evi Hanssen is gestopt met drinken en beschrijft openhartig haar ervaringen in het boek Sinds ik niet meer drink. Na 20.000 verkochte exemplaren en een overvloed aan lezersreacties kon het niet uitblijven dat Evi met dit verhaal ook het theater in zou gaan. Met de nodige dosis humor zoekt Evi uit wie ze precies is zonder dat gezellige glas in de hand. Honderduit vertelt ze over de vele beproevingen die ze op haar pad tegenkomt.

  En u als bezoeker wordt meegenomen in dit verhaal. Op welke vooroordelen betrapt u uzelf? Vindt u mensen saai die niet meer drinken, of vertelt u uzelf ook dat u beter slaapt met een slaapmutsje op? Grappige anekdotes wisselen elkaar af met wetenschappelijke en historische inzichten, waardoor u wordt meegenomen in de zoektocht van Evi over wie ze is sinds ze niet meer drinkt.

  Een voorstelling voor eenieder die van een drankje houdt of juist niets daarvan moet hebben, maar vooral inspiratie zoekt om zijn of haar leven op de juiste manier in te richten.

  credits

  foto Geert van de Velde