Isala Etalage


Met trots presenteren we u de Isala Etalage: vijf goede stukken uit ons diverse en prachtige toneelaanbod waar u voor slechts € 15,- naartoe kunt. Waarom we dat doen? Gewoon, omdat we het jammer zouden vinden als ze aan uw aandacht ontsnappen. Voor de prijs hoeft u het nu niet meer te laten, een consumptie is zelfs bij deze prijs inbegrepen.

naar de Isala Etalage

Weergave opties

Een theatercollege saai? Niet als deze goede vertellers hun boeiende shows geven waar u een boel van opsteekt. Zo wordt het Isala Theater een plek voor vermaak én lering.

 • Richard de Leth

  OERsterk
  bekend van zijn bestsellers en podcast
  za 28 sep

  Vorig seizoen waren al zijn shows uitverkocht en nu krijgt ook Capelle en omgeving de kans om besmet te raken met het aanstekelijke gezondheidsvirus. Drs. Richard de Leth geeft inzicht in de handleiding van jouw lichaam.

  Hoe komt het dat we de gebruiksaanwijzing van ons mobieltje beter kennen dan van ons eigen lichaam? Het resultaat is dat de moderne mens steeds dikker, zieker en zwakker wordt. Het is tijd voor verandering. Bestsellerauteur drs. Richard de Leth laat je zien met welke simpele stappen jij je gezondheid kunt versterken. Geen taaie kost, maar een ontspannen avond met essentiële leefstijlkennis, anekdotes en grappige verhalen. Is je lijf je lief, leef dan preventief. 

 • Raymond Mens

  Lang leve Amerika
  Theatercollege over ongekend spannende Amerikaanse verkiezingen in 2024
  zo 27 okt

  Amerikakenner Raymond Mens geeft een leuk, interactief en audiovisueel theatercollege over de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Waarom komt Donald Trump eigenlijk terug? Waarom gaat Joe Biden niet gewoon met pensioen? En hoe werkt het Amerikaanse kiesstelsel eigenlijk?

  In zijn theatercollege Lang leve Amerika deelt Raymond Mens zijn passie voor Amerika, bespreekt hij de actualiteit én beantwoordt hij vragen van het publiek. Deze middag is de Amerikakenner diezelfde man die u op televisie ziet: enthousiast, vrolijk en geestig. Maar vooral: vol passie over het land waar hij zo enorm veel van houdt. Met veel (tv-)beelden van speeches, debatten, bijeenkomsten en bizarre gebeurtenissen uit de Amerikaanse politiek.

  Trump-tijdperk Uiteraard neemt de bekendste Amerikakenner van Nederland het publiek ook mee op reis door het Trump-tijdperk, zoals uitgewerkt in zijn boek Lang leve Trump. De aankomende Amerikaanse verkiezingen worden ongekend spannend, niet alleen voor Amerika zelf maar ook voor ons hier in Europa. De mechanismen waar Amerika’s 45ste president op inspeelt zijn namelijk veel groter en belangrijker dan hemzelf. Wat is zijn succesformule? Wat zijn de belangrijkste ingrediënten? De antwoorden op deze vragen zeggen veel over zijn politieke opmars, maar nog meer over wat we de komende jaren kunnen verwachten mocht Donald de aanstaande verkiezingen winnen.

  mediaoorlog Mens staat verder uitgebreid stil bij de invloed van Amerika’s nieuwsmedia, zoals beschreven in zijn nieuwste boek Nieuws als wapen. Hij bespreekt een mediaoorlog die allang niet meer om kijkcijfers gaat, maar om politieke macht. Langs herkenbare fragmenten geeft hij u een bizar kijkje achter de schermen en verklaart hij de opkomst van FOX News.

 • Jort Kelder en Fré Hooft van Huysduynen

  Rat van fortuin
  Het help-jezelf-circus voor iedereen van kakker tot communist
  zo 1 dec

  Deze voorstelling is geannuleerd. Mensen met kaarten in hun bezit worden geïnformeerd. 

  In de muzikale en interactieve zelfhulpshow Rat van fortuin schuren twee tektonische platen langs elkaar en smelten uiteindelijk samen met hun publiek. Verlicht en bevrijd!

  Ogenschijnlijk hebben journalist en presentator Jort Kelder en theatermaker en coach Fré Hooft van Huysduynen niets gemeen. Hij, het kapitalistenknaapje dat niet uitgepraat raakt over geld en status. Zij, de wijsheidzoeker die mensen tracht te katapulteren naar hun volle geluk. Eén ding delen ze: de liefde voor het onaangepaste en hun drang naar vrijheid. 

  Op de bühne verhaalt Jort beeldend over de grote verworvenheden en schelmenstreken van het kapitalisme. Dank u zeer, heer Kelder, knipoogt Fré, maar: wat kopen we nou eigenlijk voor deze bullshit? Is er ook nog zoiets als medemenselijkheid, zelfbevrijding, ja verlossing?

  Iedereen die deze avond volhoudt, wordt de volgende ochtend als een ander mens wakker. 

 • Diederik Jekel

  De kunst in kunstmatige intelligentie zien
  vr 21 feb

  Diederik Jekel gaat u in dit unieke theatrale voorstellingscollege meenemen in het grootste verhaal denkbaar. Dat over het leven zelf. Hoe kwam leven, hoe kwam toen de mens en hoe kwam uiteindelijk de computer?

  Zal kunstmatige intelligentie (KI) de ondergang van de mensheid betekenen of gewoon de oplossing voor alle saaie klusjes op kantoor? Straks zijn journalisten, kunstenaars en rechters ook gewoon vervangen door KI. Nooit meer nadenken en ploeteren op je werk, want de computer kan uw werk beter dan uzelf. Hoe zijn we hier in vredesnaam in terechtgekomen en wat gaat dit betekenen voor de mensheid? Wat is leven? Wat is creativiteit? Bestaat evolutie nog en is dit het gevolg?

  Het verandert je kijk voor altijd op datgene wat jouw leven meer beïnvloedt dan welk ander ding in ons leven: de computer. Wellicht de laatste voorstelling die u ooit zult zien die nog door een mens geschreven is.

 • Maarten van Rossem

  Theaterlezing
  vr 11 apr

  Een avond leren en lachen met de bekendste historicus van Nederland.

  Tijdens deze theaterlezing analyseert en fileert Maarten van Rossem met onderkoelde humor en een enorme feitenkennis, historische en actuele, krankzinnige en bedroevende maatschappelijke vraagstukken en politieke kwesties. Zijn verhalen zijn prikkelend en uitdagend, gortdroog en vlijmscherp.

  Het kan alle kanten opgaan (tijdens mijn theaterlezing). Dat maakt het niet alleen voor het publiek, maar vooral voor mezelf boeiend,’ aldus Maarten van Rossem.