Isala Expositie

Ieder half jaar exposeren drie kunstenaars van Kunstkring Capelle hun werk in het Isala Theater. Vanaf februari 2020 zijn dit Irma Holt, Gita Kalishoek en Elly ter Heurne.

Irma Holt maakt tassen van leer, meestal afgewerkt met gerecycled rubber van fietrsbanden. De tassen zijn handgemaakt. Van elke tas is maar één exemplaar. De modellen worden vaker gebruikt, maar in andere kleurcombinaties. Verder maakt ze kettingen: gevlochten kettingen van verschillende soorten kralen, kettingen van gerecycled rubber in combinatie met kralen en kettingen van nespressocups.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met masha.anker@hotmail.nl

Gita Kalishoek is zo’n dertig jaar geleden begonnen met schilderen. Eerst op kleding, later met acryl- en olieverf op doek. In de loop der jaren is zij ook met textiel, zijde en vilt gaan werken. Momenteel combineert zij meerdere materialen en technieken in haar werk. In het Isala Theater toont ze een aantal schilderijen uit de serie Horizon. Bij deze serie werd zij geïnspireerd door het vlakke Hollandse landschap.

Voor meer informatie kunt u kijken op www.gitakalishoek.nl.

Elly ter Heurne 

Kunstkring Capelle is een vereniging voor professionele beroepskunstenaars, semi-beroepskunstenaars en amateurs. De kunstkring is op 17 december 2002 opgericht en telt momenteel zo'n 100 leden.
Elk jaar organiseert Kunstkring Capelle in de maand mei/juni de Kunst- en Atelierroute, op de tweede zaterdag in september Kunstmarkt Capelle in de oude dorpskern aan de Kerklaan en medio december de Winter Art Fair in het Isala Theater.

Daarnaast exploiteert de vereniging een Kunstuitleen (in de bibliotheek) en laat ze de eigen leden/kunstenaars op een vijftal locaties exposeren. Ook organiseert ze minimaal vier kunstreizen in Nederland, soms in België of Duitsland, tien soosavonden op locatie en een vrijwilligersuitje.

De Kunstuitleen is absoluut de moeite waard om vaker te bezoeken, want het brede aanbod van kunstobjecten is zowel te huur als te koop, en kunt u ook huren en sparen. Loop eens binnen bij de bibliotheek (Stadsplein 39), u vindt de Kunstuitleen rechts achterin.

Kijk voor openingstijden op www.kunstkringcapelle.nl. Ook kunt u hier terecht voor informatie over een lidmaatschap, en donateur of sponsor worden.