Isala Expositie

Ieder half jaar exposeren twee kunstenaars van Kunstkring Capelle hun werk in het Isala Theater. Vanaf september 2019 zijn dit Masha Anker en Joop van den Driesche.

Masha Anker heeft een passie voor het maken van beelden. Ze gebruikt hiervoor chammotklei die ze aan de lucht laat uitharden. Meestal worden beelden gebakken in een keramiekoven en wordt de klei extra hard gemaakt door een laag jachtlak. Soms gebruikt Masha krijt in combinatie met antiekwas om door middel van wrijving het beeld een iets ruwer en doffer effect te geven. Ze vindt het leuk om verschillende producten door elkaar te mengen om steeds weer een ander beeldje te creëren.

In het Isala Theater staan een paar beelden die gemaakt zijn door de combinatie klei en beton waardoor een stoerdere uitstraling is ontstaan. Masha heeft geen voorkeur voor een thema bij het maken van haar beelden, maar dieren en hoofden vindt ze het leukst om te maken met verschillende materialen. In de beelden wordt gebruik gemaakt van oud bestek waardoor een antiek aangezicht ontstaat. De uitdaging blijft om steeds weer te ontdekken wat er allemaal mogelijk is om te combineren met klei. Zoals wol, bestek of leer. Out of the box en net iets anders denken dan normaal, is meer dan normaal voor Masha.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met masha.anker@hotmail.nl

Joop van den Driesche tekent en schildert al van jongs af aan. Hetzelfde geldt voor zijn fascinatie voor de natuur en exotische culturen, waar hij voornamelijk zijn inspiratie uit haalt. Hij werkt graag met een zelf gesneden bamboepen, dikke Oosindische inkt en olieverf. Voor de expositie in het Isala Theater heeft hij zich laten inspireren door exotische ceremonies, dans, en theater.

Voor meer informatie kunt u kijken op www.joopvandendrieche.nl

Kunstkring Capelle is een vereniging voor professionele beroepskunstenaars, semi-beroepskunstenaars en amateurs. De kunstkring is op 17 december 2002 opgericht en telt momenteel zo'n 100 leden.
Elk jaar organiseert Kunstkring Capelle in de maand mei/juni de Kunst- en Atelierroute, op de tweede zaterdag in september Kunstmarkt Capelle in de oude dorpskern aan de Kerklaan en medio december de Winter Art Fair in het Isala Theater.

Daarnaast exploiteert de vereniging een Kunstuitleen (in de bibliotheek) en laat ze de eigen leden/kunstenaars op een vijftal locaties exposeren. Ook organiseert ze minimaal vier kunstreizen in Nederland, soms in België of Duitsland, tien soosavonden op locatie en een vrijwilligersuitje.

De Kunstuitleen is absoluut de moeite waard om vaker te bezoeken, want het brede aanbod van kunstobjecten is zowel te huur als te koop, en kunt u ook huren en sparen. Loop eens binnen bij de bibliotheek (Stadsplein 39), u vindt de Kunstuitleen rechts achterin.

Kijk voor openingstijden op www.kunstkringcapelle.nl. Ook kunt u hier terecht voor informatie over een lidmaatschap, en donateur of sponsor worden.

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen.
meer informatie