Isala Expositie

Ieder half jaar exposeren kunstenaars van Kunstkring Capelle hun werk in het Isala Theater. Vanaf september 2023 zijn dit Brigitta Breevaart, Conchita van Iersel en Elly ter Heurne.

Brigitta Breevaart is in 2010 zelf met airbrush-lessen begonnen nadat ze van iemand werk had gezien dat werkelijk onvoorstelbaar was. Naast dat het heerlijk was om te doen, vond haar leraar dat ze ’talent’ had. Na eerst zelf veel ervaring te hebben opgedaan en mooie dingen maken is Brigitta in 2015 gestart met het geven van airbrush-lessen en -workshops in haar eigen atelier, op locatie en op scholen. 

Het mooie van airbrush vindt Brigitta dat ze fotorealistisch kan werken. Soms is het zelfs zo dat je met je neus op een schilderij moet zitten om te kijken of het gaat om een foto of een airbrushwerk. Het is wel, dat als je eenmaal iets geairbrushed hebt, je het niet meer weg kan halen of er, zoals bij ‘gewone’ verf, weer over heen kan gaan. Het eindresultaat blijft dus iedere keer weer een verrassing.

Brigitta heeft geen bepaalde stijl. Ze maakt wat ze leuk vindt of wat weer een nieuwe uitdaging heeft. Het blijft voor haar leuk om iedere keer weer iets anders uit te proberen. Vaak maakt ze er dan een serie van 3 tot 5 schilderijen van. Ook werkt Brigitta in opdracht.

Haar atelier is in Capelle Schollevaar en iedereen is welkom om te komen kijken. Meer informatie is te vinden op www.madebybri.nl.

Conchita van Iersel is begin 2002 gestart met het ontwerpen van sieraden van RVS. Puur omdat ze een sieraad wilde dragen dat haar past en waar zij zich goed bij voelt. De ontwerpen zijn vaak uitgesproken, maar hebben de intentie dat ze in verbinding staan met de drager. Voor haar is het belangrijkst dat je blij wordt van het sieraad als je het draagt. Dan weet ze, dat het je past.

Elk sieraad heeft zijn eigen kracht, die ontstaat door de creatie die er op dat moment bij haar aanwezig is. Voor haar is dat creëren vanuit eigen kracht.

Voor meer informatie kunt u met haar contact opnemen via 06 2713 7746.

Elly ter Heurne is al ruim twaalf jaar met glas-fusing bezig. Zij maakt schalen en staande objecten, zowel abstract als figuratief. Twaalf jaar geleden deed ze een workshop glas-fusing en dat was zo’n leuke ervaring dat ze zich er helemaal in is gaan verdiepen. Met vallen en opstaan heeft ze van alles uitgeprobeerd en weet nu wel hoe ze moet omgaan met glas. Elly gebruikt hier voor glas dat speciaal voor glas-fusing is gemaakt. Prachtige kleuren heeft het, zowel doorzichtig als ondoorzichtig. Haar onderwerpen zijn heel divers.

Elly geeft nu zelf workshops en werkt ook in opdracht. Ze exposeert met haar werk en staat ook op kunstmarkten.

Wilt u meer van haar werk zien of misschien zelf iets maken in een workshop? Kijk dan op www.ellyterheurne.nl.

Kunstkring Capelle is een vereniging voor professionele beroepskunstenaars, semi-beroepskunstenaars en amateurs. De kunstkring is op 17 december 2002 opgericht en telt momenteel zo'n 100 leden.
Elk jaar organiseert Kunstkring Capelle in de maand mei/juni de Kunst- en Atelierroute, op de tweede zaterdag in september Kunstmarkt Capelle in de oude dorpskern aan de Kerklaan en medio december de Winter Art Fair in het Isala Theater.

Daarnaast exploiteert de vereniging een Kunstuitleen (in de bibliotheek) en laat ze de eigen leden/kunstenaars op een vijftal locaties exposeren. Ook organiseert ze minimaal vier kunstreizen in Nederland, soms in België of Duitsland, tien soosavonden op locatie en een vrijwilligersuitje.

De Kunstuitleen is absoluut de moeite waard om vaker te bezoeken, want het brede aanbod van kunstobjecten is zowel te huur als te koop, en kunt u ook huren en sparen. Loop eens binnen bij de bibliotheek (Stadsplein 39), u vindt de Kunstuitleen rechts achterin.

Kijk voor openingstijden op www.kunstkringcapelle.nl. Ook kunt u hier terecht voor informatie over een lidmaatschap, en donateur of sponsor worden.