Isala Expositie

Ieder half jaar exposeren kunstenaars van Kunstkring Capelle hun werk in het Isala Theater. Vanaf september 2023 zijn dit Rob Scheuierman en Nell Boerma.

Rob Scheuierman is ruim vijftig jaar geleden begonnen met een pentekening van de 'Ondergang van Venetië'. Daarna heeft hij nooit meer iets kunstzinnigs gedaan, maar wel carrière in de techniek gemaakt. Acht jaar geleden ging hij met pre-pensioen en besloot de cursus Tekenen en schilderen van de SKVR in Rotterdam te volgen. Al snel liet zijn meester Norman hem alleen nog maar schilderen. Mede dankzij de geweldige begeleiding van Norman heeft het hem geïnspireerd bijzonder leuke werken te maken.

Rob begon met het schilderen van de hoofden van vele bekende popsterren. Daarna, in 2018, heeft hij de serie 2053 gemaakt, die naar aanleiding van de wateroverlast in 2021 is aangevuld met een serie over Rotterdam onder water. In 2019 is Rob begonnen met een experiment met 3D-schilderijen van onder andere modelleerpasta. Heel bijzonder in Nederland. Zo maakte hij ook het melkmeisje met echt stromende melk.

In het Isala Theater ziet u drie prachtige 'eyes' werken en het bijzondere project Puzzle art.Voor meer informatie kunt u met hem contact opnemen via RobSche51@gmail.com.

Nell Boerma maakte het grote beeld Op het puntje van mijn stoel zitten, dat is aangeboden bij de opening van het Isala Theater in september 1999 door de stichting Cultureel Capelle. De komende maanden staan in het Isala ook beelden van haar. De vormgeving ervan is het resultaat van veel kijken en stoeien met een ruwe steen. Het is een proces van concentratie, creativiteit en doorzettingsvermogen.

Na eerst veel geboetseerd te hebben in klei, is Nell met een flinke dosis energie overgestapt op steen. De resultaten zijn gevarieerd : vaak speels, interesse gebonden, figuratief of abstract. Nell geeft ook beeldhouwlessen aan de Vondellaan in Capelle aan den IJssel. Op enthousiaste wijze begeleidt ze geinteresseerden die met de wereld van de steen willen kennismaken. Het vraagt de nodige inspanning en werkt tegelijk zeer ontspannend. En last but not least, ze werkt ook in opdracht.

Ook in de Kunstuitleen zijn werken van Nell te zien en desgewenst aan te kopen. Wilt u informatie of ook eens beeldhouwen? Neem dan contact op via naboerma@kpnmail.nl.

Kunstkring Capelle is een vereniging voor professionele beroepskunstenaars, semi-beroepskunstenaars en amateurs. De kunstkring is op 17 december 2002 opgericht en telt momenteel zo'n 100 leden.
Elk jaar organiseert Kunstkring Capelle in de maand mei/juni de Kunst- en Atelierroute, op de tweede zaterdag in september Kunstmarkt Capelle in de oude dorpskern aan de Kerklaan en medio december de Winter Art Fair in het Isala Theater.

Daarnaast exploiteert de vereniging een Kunstuitleen (in de bibliotheek) en laat ze de eigen leden/kunstenaars op een vijftal locaties exposeren. Ook organiseert ze minimaal vier kunstreizen in Nederland, soms in België of Duitsland, tien soosavonden op locatie en een vrijwilligersuitje.

De Kunstuitleen is absoluut de moeite waard om vaker te bezoeken, want het brede aanbod van kunstobjecten is zowel te huur als te koop, en kunt u ook huren en sparen. Loop eens binnen bij de bibliotheek (Stadsplein 39), u vindt de Kunstuitleen rechts achterin.

Kijk voor openingstijden op www.kunstkringcapelle.nl. Ook kunt u hier terecht voor informatie over een lidmaatschap, en donateur of sponsor worden.