Isala Expositie

Ieder half jaar exposeren twee kunstenaars van Kunstkring Capelle hun werk in het Isala Theater. Vanaf februari 2022 zijn dit Yvonne Suijkerbuijk en Elly ter Heurne.

Yvonne Suijkerbuijk maakt schilderijen die een kijkje geven op mens en dier met ruimte aan de toeschouwer voor eigen interpretatie en ervaring. Zoals bijvoorbeeld bij het schilderij Blank canvas. Is het witte doek het blanke canvas dat nog beschilderd gaat worden of is het dat jongetje dat de wereld nog gaat ontdekken? De wereld weerspiegelt in zijn bril. En wie gaat dat canvas dan beschilderen? Of laat het jongetje zich niet 'vangen' om op het doek geschilderd te worden?

Zo ook het schilderij Little secrets. Is er door het gaatje in de schutting een klein geheimpje te zien of zijn de kindjes de little secrets? Kleine lieflijke wezentjes in een eigen geheime wereldje. U mag erin zien wat goed voelt.

Bij alle portretten legt Yvonne de nadruk op verschillende aspecten. Gecombineerd of één aspect uitgelicht. Soms zit er een grapje in zoals bij Anybody home, waar de eekhoorn bij u naar binnen kijkt en contact zoekt en wil weten wie er aan de andere kant van het schilderij aanwezig is. Of de nadruk ligt op de kleuren waar je vrolijk van wordt. Een andere keer laat zij de kracht en de schoonheid van mens of dier extra tot uitdrukking komen.

Behalve vrij werk schildert Yvonne ook in opdracht. Dit hoeven geen mensen of dieren te zijn. Abstract of landschap behoort ook tot de mogelijkheden. Dus als u zelf een vrolijk, grappig, kleurrijk of specifiek idee heeft en u wilt dit terugzien in een schilderij, kunt u hiervoor contact opnemen met Yvonne Suijkerbuijk via 06-45072686.

Elly ter Heurne is al ruim 10 jaar met glas-fusing bezig. Zij maakt schalen en staande objecten, zowel abstract als figuratief. Twaalf jaar geleden deed ze een workshop glas-fusing dat was zo’n leuke ervaring dat ze zich er helemaal in is gaan verdiepen. Met vallen en opstaan heeft ze van alles uitgeprobeerd en weet nu precies hoe ze moet omgaan met glas.

Elly gebruikt glas dat speciaal voor glas-fusing is gemaakt. Het heeft prachtige kleuren, zowel doorzichtig als ondoorzichtig. Ze geeft ook workshops en werkt als het mogelijk is in opdracht. Ze exposeert met haar werk en staat op kunstmarkten.

Wilt u meer van haar werk zien of misschien zelf iets maken in een workshop? Kijk dan op haar www.ellyterheurne.nl.

 

Kunstkring Capelle is een vereniging voor professionele beroepskunstenaars, semi-beroepskunstenaars en amateurs. De kunstkring is op 17 december 2002 opgericht en telt momenteel zo'n 100 leden.
Elk jaar organiseert Kunstkring Capelle in de maand mei/juni de Kunst- en Atelierroute, op de tweede zaterdag in september Kunstmarkt Capelle in de oude dorpskern aan de Kerklaan en medio december de Winter Art Fair in het Isala Theater.

Daarnaast exploiteert de vereniging een Kunstuitleen (in de bibliotheek) en laat ze de eigen leden/kunstenaars op een vijftal locaties exposeren. Ook organiseert ze minimaal vier kunstreizen in Nederland, soms in België of Duitsland, tien soosavonden op locatie en een vrijwilligersuitje.

De Kunstuitleen is absoluut de moeite waard om vaker te bezoeken, want het brede aanbod van kunstobjecten is zowel te huur als te koop, en kunt u ook huren en sparen. Loop eens binnen bij de bibliotheek (Stadsplein 39), u vindt de Kunstuitleen rechts achterin.

Kijk voor openingstijden op www.kunstkringcapelle.nl. Ook kunt u hier terecht voor informatie over een lidmaatschap, en donateur of sponsor worden.