Rogier Bos

algemene informatie

Hier vindt u praktische informatie over uw bezoek aan het Isala Theater.

consumptie inbegrepen Bij de meeste voorstellingen geldt dat een consumptie is inbegrepen in de prijs van uw entreekaartje. Het drankje wordt in de pauze of, bij afwezigheid daarvan, na afloop geserveerd en mag mee in de zaal. Een consumptie is niet inbegrepen als het gaat om films, sommige aanbiedingen en verhuringen en speciale evenementen zoals de pubquiz en de comdy night Get up, stand up!. In de servicemail die u voorafgaand aan de voorstelling ontvangt, staat het vermeld als er een consumptie is inbegrepen. 

slechthorenden Sinds de zomer van 2023 hebben we een nieuw, verbeterd systeem voor slechthorenden. Slechthorenden zonder gehoorapparaat krijgen nu een kastje mee met een koptelefoon of oortjes, of kunnen zelf een koptelefoon of oortjes (met snoer) meenemen. Door de ringleiding in de grote zaal heeft u geen last meer van achtergrondlawaai. Voor mensen met een gehoorapparaat zijn er inductielussen beschikbaar. U kunt de hulpmiddelen ophalen bij het bespreekbureau en na afloop van de voorstelling inleveren bij de garderobebalie. Filmliefhebbers kunnen gebruikmaken van de gratis app Subcatch voor ondertiteling van Nederlandse films. 

mindervaliden
Het Isala Theater is goed toegankelijk voor mindervaliden. Er zijn in de grote zaal twee rolstoelplaatsen beschikbaar. Op het zijbalkon van de Luc Lutz zaal is eveneens plaats voor enkele rolstoelen. Het Isala Theater beschikt over een aangepaste sanitaire voorziening. Zit u in een scootmobiel en kunt u niet naar uw plaats lopen? Boek dan een rolstoelplaats. Alleen dan mag een scootmobiel de zaal in. In alle andere gevallen kunt u de scootmobiel (of rollator) onder een van de trappen in de foyer stallen. Onze medewerkers helpen u vervolgens graag naar uw plaats. Goed om te weten: als u op het balkon van de grote zaal zit, zijn er na gebruik van de lift nog wel enkele treden te gaan.

maken van opnamen
Het is niet toegestaan tijdens de voorstelling foto-, video- of geluidsopnamen te maken, tenzij de artiest nadrukkelijk toestemming geeft.

garderobe
U kunt uw jas ophangen in de bewaakte garderobe. Bij bijna alle voorstellingen is het gebruik van de garderobe bij de prijs van het entreebewijs inbegrepen. In de servicemail die u voorafgaand aan de voorstelling ontvangt, staat het vermeld als dit het geval is. 

reductieregeling Kinderen tot 14 jaar krijgen bij sommige voorstellingen korting. Zie hiervoor ons programma.

duplicaatkaarten
Bij verlies van uw toegangsbewijs is een duplicaat verkrijgbaar à € 2,50 per kaart.

verhindering
Als u onverhoopt verhinderd bent of als u gezondheidsklachten heeft, kunt u tot 24 uur vóór een voorstelling of film uw kaarten retourneren. We brengen voor deze service € 2,50 administratiekosten per kaart in rekening. U ontvangt dan een Isala tegoedbon. Meld uw verhindering via info@isalatheater.nl en we sturen u binnen een week per e-mail de tegoedbon.

laatkomers Als u te laat bent, kunnen we u alleen bij een geschikte onderbreking in de voorstelling in de zaal toelaten. Laatkomers kunnen geen aanspraak maken op enige vorm van restitutie. 

wijzigingen Het Isala Theater kan niet aansprakelijk worden gesteld voor wijzigingen in programma’s. Als een voorstelling niet doorgaat of verplaatst wordt naar een andere datum, brengen wij u zo spoedig mogelijk persoonlijk op de hoogte.
 
roken Alle ruimten in het theater zijn rookvrij.

pin of contactloos Bij de kassa en aan de bar kunt u alleen nog met pin of contactloos betalen, niet meer contant.

ventilatie Het geavanceerde ventilatiesysteem zorgt voor 100% verse lucht van buitenaf. De lucht die afgezogen wordt, gaat direct naar buiten. Zo beschikken we in ons gebouw altijd over een ‘schone’ luchttoevoer.

Podium Cadeaukaart en Nationale Bioscoopbon Zoekt u een origineel cadeau of relatiegeschenk? Met de Podium Cadeaukaart geeft u een unieke ervaring cadeau. De kaart is verkrijgbaar en inwisselbaar bij het Isala Theater en veel andere theaters en concertgebouwen in Nederland, en via www.podiumcadeaukaart.nl. Ook Nationale Bioscoopbon kopen kunt u bij ons kopen (vanaf € 10,-). U kunt deze bonnen gebruiken voor Isala Film.

Podiumpas Met de Podiumpas kunt u voor € 35,- per maand onbeperkt naar voorstellingen bij meer dan 35 aangesloten podia in Nederland, ook bij het Isala Theater. U leest er meer over op deze pagina.

bezoekersvoorwaarden Voor overige zaken zijn de algemene bezoekersvoorwaarden van de Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties (VSCD) van toepassing. Een exemplaar is verkrijgbaar bij het bespreekbureau of bekijk de digitale versie.