de organisatie

Het Isala Theater is een middelgroot theater in het centrum van Capelle aan den IJssel dat in 1999 zijn deuren opende. Het dynamische en sfeervolle theater beschikt over twee zalen (500 en 150 stoelen) waar elk seizoen ongeveer 200 professionele voorstellingen plaatsvinden, verdeeld over de verschillende genres: toneel, cabaret & kleinkunst, dans, literair theater, musicals, muziektheater, familie- en jeugdvoorstellingen. Naast professionele voorstellingen zijn er in het theater wekelijks filmvertoningen. Wilt u ons (nog) beter leren kennen, bekijk dan het filmpje dat studio New West maakte.



Het Isala is ook partner bij het organiseren van verschillende evenementen, zoals personeelsfeesten, einduitvoeringen van scholen, bedrijfspresentaties en congressen. Daarbij vinden er door het jaar heen verschillende amateurvoorstellingen plaats. De gemeente Capelle aan den IJssel is middellijk eigenaar van de bv. Het Isala is een klantgedreven organisatie.

missie & visie

Het Isala Theater is het culturele hart van Capelle aan den IJssel en omstreken; een plek die onmisbaar is en waar écht iedereen zich thuis voelt. Met een brede en toegankelijke programmering wil het Isala voorzien in de behoefte aan ontspanning. We zijn een plek voor ontmoetingen, belevenissen, verbindingen en niet in de laatste plaats inspiratie. Isala is een maatschappelijke en duurzame onderneming, en is onderscheidend op cultureel gebied door een sterke toneelprogrammering. 

kernwaarden
Onze belangrijkste waarden zijn klantgedrevenheid, goed gastheerschap, kleinschaligheid, persoonlijk, professionaliteit, inclusiviteit en flexibiliteit.

Governance Code Cultuur

Het Isala Theater hanteert de Governance Code Cultuur. Dit is een instrument voor goed bestuur en toezicht in de culturele sector. De cultuursector kenmerkt zich door grote diversiteit, maar voor de gehele sector geldt hetzelfde: het werken met gemengde financiering, risicobeheer, toezicht en verantwoording is zwaarder gaan tellen. Organisaties die zich hiervan bewust zijn hanteren de Governance Code Cultuur.

Op de website van de Governance Code Cultuur vindt u hierover meer informatie.

bestuur

bestuurders/directie:
mevr. Y. Rizzo
mevr. J.M. van der Knaap

commissarissen:
dhr. R.I. Langenberg
mevr. J. In der Rieden
dhr. J.P. Houweling

jaarpublicaties

De actuele financiële jaarpublicaties zijn te vinden op onderstaande website en bij de KVK.
https://anbi.federatiecultuur.nl/organisatie/vscd/isala-theater-b-v/

ANBI

Het Isala Theater is door de Belastingdienst aangewezen als een Algemeen Nut Beogende Instelling. Deze ANBI-status geeft donateurs de mogelijkheid een financiële gift van de inkomsten- of de vennootschapsbelasting af te trekken. Meer informatie is te vinden op www.belastingdienst.nl/giften.

 

geschiedenis en architectuur

Isala is de naam die de Romeinen lang geleden gaven aan de Hollandsche IJssel. Het Isala Theater opende zijn deuren in september 1999. Het theater is ontworpen door architect Martien van Goor van Greiner Van Goor Huijten Architecten BV en heeft een grote en een kleine zaal. Beide zalen zijn voor uiteenlopende doeleinden te gebruiken. Ook beschikt het Isala Theater over diverse multifunctionele foyers.