Isala Etalage


Met trots presenteren we u de Isala Etalage: vijf goede stukken uit ons diverse en prachtige toneelaanbod waar u voor slechts € 15,- naartoe kunt. Waarom we dat doen? Gewoon, omdat we het jammer zouden vinden als ze aan uw aandacht ontsnappen. Voor de prijs hoeft u het nu niet meer te laten, een consumptie is zelfs bij deze prijs inbegrepen.

naar de Isala Etalage

Weergave opties
 • WISH

  DPFC Dance Theater Production 2024
  za 15 jun
  -
  za 29 jun

  Wanneer er een voorstelling op uitverkocht staat kunt u zich aanmelden voor de wachtlijst, want mogelijk komen er kaarten retour. Meld u hier aan voor de wachtlijst. Geef dan duidelijk aan of het voor Show 2, Show3 of Show 6 is. 

  Get ready voor een onvergetelijke Danstheatershow van DPFC Dance.

  Onze getalenteerde dansers brengen hun passie en creativiteit tot leven door middel van verschillende dynamische & kleurrijke choreografieën. In de voorstelling WISH nemen onze dansers het publiek mee op een betoverende reis vol wensen en verlangens.
  Een dansvoorstelling die het publiek inspireert en laat zien dat het najagen van wensen soms verrassende en ontroerende resultaten kan opleveren.

  Als u nog geen account heeft aangemaakt bij het Isala Theater dient u eerst een account aan te maken voordat u makkelijk de kaarten online kunt bestellen: bekijk hier de handleiding

 • Time for Change

  Dansleerlingen Noes Fiolet Studio’s
  za 22 jun
  -
  zo 23 jun

  Noes Fiolet Studio’s neemt jullie mee op een danstrip door de dynamiek van onze samenleving, van het streven naar een beter leven tot het omarmen van diversiteit. Laat je inspireren door de kracht van muziek en de schoonheid van beweging, terwijl we samen streven naar een wereld van positieve verandering.

  Stap deze zomer binnen in een fascinerende wereld van dans! Op 22 en 23 juni 2024 nodigen we je uit voor onze sprankelende zomereindvoorstelling in het bruisende Isala Theater, het culturele hart van Capelle aan den IJssel. Laat je meeslepen op een boeiende ontdekkingsreis door de diversiteit van onze samenleving. Ontdek met ons de kracht van verandering en omarm de pracht van inclusie. Geïnspireerd door iconen als Martin Luther King, Anne Frank en Bob Marley, laten we krachtige woorden tot leven komen in adembenemende dansen.

  Mis deze unieke kans niet om je te laten inspireren door de kracht van zowel live als opgenomen 
  muziek, en de elegantie van beweging. Sluit je aan bij ons streven naar een wereld van positieve 
  transformatie.

  Zaterdag 22 juni
  1e Voorstelling: 15.00 – 17.00 uur (inclusief pauze)

  Zondag 23 juni
  2e Voorstelling: 11.00 – 13.00 uur (inclusief pauze)
  3e Voorstelling: 15.00 – 17.00 uur (inclusief pauze)

  Reserveer vandaag nog jouw plek voor een van onze voorstellingen!

  Kaartverkoop:
  Exclusief verkrijgbaar via Isala Theater – Stadsplein 5 – Capelle a/d IJssel

  Beschikbaar op verschillende manieren:
  Online reserveren op www.isalatheater.nl (geen reserveringskosten)
  Aan de kassa op dinsdag, donderdag en vrijdag van 13.30 tot 16.30 uur
  Telefonisch bereikbaar via 010-4586400 tijdens bovenstaande tijden.

  Als u nog geen account heeft aangemaakt bij het Isala Theater dient u eerst een account aan te maken voordat u makkelijk de kaarten online kunt bestellen: bekijk hier de handleiding

 • Cultural Evenings

  Wolfert Bilingual/ Wolfert Tweetalig
  di 25 jun
  -
  do 27 jun

  Welcome to the Cultural Evenings of Wolfert Bilingual!

  Please make sure you have received your free ticket(s) by e-mail. A print screen of the order process is not a valid entrance ticket.

  We are excited to announce the return of our Cultural Evenings! Join us for a night filled with captivating acts and performances showcasing the incredible talents of our students. The second half of the evening we will bring you the much-anticipated theatre show by our school theatre group, The Blaauwe Broek. This year's play is intriguingly titled "A Mermaid is Drowning, a Little?".

  Come and be enchanted by the creativity and dedication of our performers. Mark your calendars and don't miss out on this unforgettable evening!

  If you don't have an account with the Isala Theater yet, you first have to create an account before you can easily order your ticket(s). Please read the manual if necessary. 

 • Albeda Dansinstructeur presenteert:

  24/7
  Kaartverkoop start 1 juni om 13.00 uur
  di 2 jul

  Stap in de veelzijdige wereld van dans met onze nieuwste voorstelling 24/7. Dit jaar nodigen we je uit om een week lang het leven van een dansinstructeur mee te maken – een leven dat wij elke dag, elk uur, intens beleven.

  Beleef de week van een danser:

  Sassy but Classy Saturday We beginnen met een knal! De zaterdag staat voor een spetterend begin van het weekend én de show.

  Stilly Sunday Zondag is onze rustdag, een moment van serene schoonheid en ingetogen beweging.

  Manic Monday De werkweek start met veel drukte en de opstart van de dagelijkse rituelen, daarnaast de start van training omgezet in dynamische dans.

  Trippy Tuesday Vol motivatie en enthousiasme dompelen we ons onder in de betovering van de week.

  Wicked Wednesday We zijn halverwege de week. Het is de dag van doorzettingsvermogen, energieherstel en soms ook een kleine viering dat de eerste helft van de week achter de rug is.

  Torpid Thursday Het weekend is in zicht, maar we voelen nog de zwaarte van de week.

  Festive Friday We vieren het einde van de week met een explosieve afterparty!

  Kom en laat je meevoeren in de unieke reis van onze dansweek. Voel de energie, ervaar de passie, en beleef de emoties die elke dag met zich meebrengt.

  De opleiding Albeda dansinstructeur: Heb je een passie voor dans en wil je die delen met anderen? Bij het Albeda Danscollege kun je van je droom een beroep maken. Onze opleiding tot dansinstructeur bereidt je in drie jaar voor op een professionele carrière in diverse stijlen en doelgroepen binnen de danswereld.

  Als u nog geen account heeft aangemaakt bij het Isala Theater dient u eerst een account aan te maken voordat u makkelijk de kaarten online kunt bestellen: bekijk hier de handleiding

 • Yaadon Ki Raat / Mukesh Ki Yaad

  A tribute to Ramnarain Sewram
  zo 1 sep

  Een tribute to Ramnarain Sewram.

  Music by: Veena Orchestra o.l.v. Renaldo Rahamat

  From New York: Devindra Pooran
  From Surinam: Sanjay Sewram

  And more...

  Als u nog geen account heeft aangemaakt bij het Isala Theater dient u eerst een account aan te maken voordat u makkelijk de kaarten online kunt bestellen: bekijk hier de handleiding

 • Bios te Buiten

  op het Amnestyplein
  gratis
  vr 6 sep

  In dit jubileumjaar mag Bios te Buiten niet ontbreken. Na een aantal jaar afwezigheid is onze buitenbioscoop terug van weggeweest. 

  Wie wil er niet genieten van een gratis filmklassieker op het Amnestyplein? Welke film er rond 21:00 uur gaat beginnen is in juli bekend, houd hiervoor deze website in de gaten. Vroege vogels kunnen een van de aanwezige zitplaatsen claimen, maar je kunt ook een eigen stoel meenemen. We raden aan om voor de koelere avonduren extra kleding en/of een deken mee te nemen. 

 • De sleuteldrager

  Jongerentheater Quint
  Naar het boek van Marco Kunst | vanaf 6 jaar
  za 14 sep
  en
  zo 15 sep

  Angst houdt het kleine koninkrijk Myr in haar greep. Als de wilde wikke woekert door het woud, versteent het alles wat leeft. En in de rivier houdt zich een monster schuil. Timeo is de enige die Myr kan redden.

  Timeo zal de sleutel die al tientallen jaren in zijn familie wordt doorgegeven naar de koning moeten brengen. Als de Gruwel daadwerkelijk ontwaakt, is Timeo is de eerste die het ziet. Als hij op weg gaat naar het kasteel, ontmoet hij Manou en samen proberen ze de Gruwel onschadelijk te maken. Zullen ze op tijd zijn? En voor welke duistere krachten proberen de oude kinderliedjes uit de stad hen te waarschuwen?

 • Alloy Dance Company

  The road less traveled
  za 21 sep

  Het nieuwe, Amerikaans/Italiaanse dansgezelschap Alloy Dance Company vindt zijn oorsprong aan de Zurich University of the Arts. De talentvolle jonge dansers brengen een frisse, innovatieve benadering van dans. 

  Hun eerste voorstelling The road less traveled belooft een verbluffende mix van technische virtuositeit en emotionele diepgang en biedt een ervaring die uw zintuigen prikkelt en uw emoties raakt. De twee dansers nemen u mee op een reis vol passie en creativiteit, bestaande uit twee delen.

  Encounter is een samenspel tussen licht en donker, de wens elkaar te helpen en licht in schaduw te creëren. Binnen het stuk creëren de dansers het contrast tussen het onderdeel van jezelf dat in het licht staat en je andere zijde die liever in de schaduw blijft. Licht ontdekt graag de wereld om zich heen en laat op speelse wijze de delen van onszelf zien en trots zijn die te delen. Ondertussen duiden de schaduwen het deel dat verborgen is in elk van de ons; het verlangen om verborgen te blijven, ons veilig te voelen en waar we de wereld niet onder ogen hoeven te komen. 

  Nobody and everybody is een choreografie die gebaseerd is op het boek Iemand, niemand en honderdduizend van de Italiaanse auteur Luigi Pirandello. Centraal staat de persoonlijke identiteit en wat het betekent om jezelf te zijn. Hoe wordt een ieder van ons gezien als iedereen ons op een andere manier ziet? Wie zijn we dan eigenlijk?

 • De mol en de paradijsvogel

  Laus Steenbeeke, Frans Mulder e.a.
  ‘Zoals je hoopt dat nieuwe musicals zijn.’ (★★★★★ Trouw)
  di 24 sep

  In De mol en de paradijsvogel blijkt dat een vluchteling uit Syrië en een extravagante Nederlandse televisiepresentator best veel met elkaar gemeen hebben. Ze zijn namelijk allebei op zoek naar een plek waar ze gewoon zichzelf kunnen zijn.

  De een is Albert Mol, een openlijk homoseksuele performer in een Nederland vlak na de oorlog. De ander is de Syrische vluchteling Wassim, die een drag-artiest wil zijn in het hedendaagse Amsterdam. Verstoppen ze zich als mollen onder de grond en houden ze verborgen wie ze eigenlijk zijn? Of laten ze, net als een paradijsvogel, hun ware kleuren zien?

  Laus Steenbeeke won een Musical Award voor zijn hoofdrol in deze kleine musical.

  Deze schitterende, gevoelige en zeer geestige voorstelling over een flamboyante veelzijdige artiest moet nog ver daarna en zeker niet alleen in Amsterdam gespeeld worden.’ (★★★★Algemeen Dagblad)          

  Deze sprankelende show geeft je vertrouwen in de toekomst van de Nederlandse musical.’ (★★★★de Volkskrant)

  De musical is op zijn sterkst op de momenten dat er scherp, hard én humoristisch commentaar wordt geleverd.’ (★★★★NRC)

 • Golden Earring Undercover

  Coming on strong!
  vr 27 sep

  Verwacht geen ‘tributeband’. De vijf muzikanten van Golden Earring Undercover, waaronder Martin van der Starre en Ron Knoester, zijn allemaal zelf afkomstig uit Den Haag en brengen een waardige en terechte hommage aan onze nationale rocktrots zonder ze te imiteren. 

  Deze speciale avond vol muziek in een fraai vormgegeven decor vertellen de mannen van Golden Earring Undercover een aantal persoonlijke verhalen over de bijzondere connectie met Golden Earring. De vijf kunnen bogen op een grote en respectabele staat van dienst én werkten in verschillende projecten regelmatig samen met bandleden van Golden Earring zelf.

  Natuurlijk worden alle grote hits gespeeld, maar ook minder bekende parels en repertoire uit de begintijd van ‘The Golden Earrings’ komen voorbij. Laat je meevoeren op deze reis door de rijke muzikale historie van de grootste rockband die Nederland ooit gekend heeft.

 • Isala pubquiz

  Presentator: Chris Piguillet
  vr 27 sep
  -
  vr 2 mei

  Wanneer de voorstelling op uitverkocht staat kunt u zich aanmelden voor de wachtlijst, want mogelijk komen er kaarten retour. Meld u hier aan voor de wachtlijst.

  De echte fans kijken alweer reikhalzend uit naar de acht pubquizzen die dit seizoen plaatsvinden, plus een heel speciale XL-jubileumversie op het toneel van de grote zaal.

  Klaarzitten om een tafel te reserveren, de spanning voorafgaand aan de eerste vraag, de bittergarnituur, de teleurstelling als je maar negen van de tien vragen goed hebt uit de ronde die jouw specialiteit is en de trots als je die felbegeerde trofee wint... Kortom, een te gekke enerverende avond waar je bij wilt zijn. Inmiddels al meer dan tien jaar een begrip in Capelle en omstreken!

  Steevast uitverkocht, maar regelmatig komt er lastminute een tafel vrij. Schrijf je daarom vooral in op de wachtlijst of houd onze Facebook-pagina in de gaten.

 • Richard de Leth

  OERsterk
  bekend van zijn bestsellers en podcast
  za 28 sep

  Vorig seizoen waren al zijn shows uitverkocht en nu krijgt ook Capelle en omgeving de kans om besmet te raken met het aanstekelijke gezondheidsvirus. Drs. Richard de Leth geeft inzicht in de handleiding van jouw lichaam.

  Hoe komt het dat we de gebruiksaanwijzing van ons mobieltje beter kennen dan van ons eigen lichaam? Het resultaat is dat de moderne mens steeds dikker, zieker en zwakker wordt. Het is tijd voor verandering. Bestsellerauteur drs. Richard de Leth laat je zien met welke simpele stappen jij je gezondheid kunt versterken. Geen taaie kost, maar een ontspannen avond met essentiële leefstijlkennis, anekdotes en grappige verhalen. Is je lijf je lief, leef dan preventief. 

 • Moord in Isala: Casino - Russian Roulette

  Los puzzels en escape room-opdrachten op
  za 28 sep

  Wanneer de voorstelling op uitverkocht staat kunt u zich aanmelden voor de wachtlijst, want mogelijk komen er kaarten retour. Meld u hier aan voor de wachtlijst.

  De afgelopen jaren zijn in het Isala al flink wat moordzaken tot een goed einde gebracht en heel wat daders opgepakt. En hoe tegenstrijdig dat misschien ook klinkt: dit gebeurt steeds tijdens een gezellige avond in de Luc Lutz zaal.

  Schuilt er een rechercheur in jou? Bent je goed met puzzels en codes? Kunt je logisch nadenken? Dan kun je misschien wel de moord in het Isala oplossen.

  De datum van de moord is al bekend, maar wie heeft 'm gepleegd? Dat mag jij uitzoeken, samen met een team van minimaal twee en maximaal zes personen. Je gaat puzzelen, escape room-opdrachten uitvoeren en mensen ondervragen, met als basis een tafel waar je met elkaar kunt overleggen onder het genot van een drankje. Durf jij het aan?

  De entreeprijs is € 26,00 per persoon inclusief drankje.

  Let op: deze moord in het Casino heeft vijf jaar geleden ook al eens plaatsgevonden.

 • Samen uit

  Henry en Joshua Timisela
  zo 29 sep

  ‘Samen uit' is het derde programma van The Lucu Factory. 

  Samen Uit - De Gebroeders Timisela

  Stel je voor, een koude winteravond - november 2014... Het debuut van de broers op het podium. Na een hartverwarmende voorstelling blijven Henry en Joshua Timisela achter, hun harten nog bonzend van de avond. Er zouden nog vele uitverkochte avonden volgen. Maar na dit succes nam hun verhaal een duistere wending. Een mysterieuze figuur, gehuld in een corduroy hoed, dook op en zette hun eens onbreekbare band onder druk met een duistere belofte.

  Broers herenigd op het podium.
  Na een decennium van succes en een tijdelijke scheiding, zijn Henry en Joshua Timisela eindelijk terug op het podium, en ze brengen een verhaal dat rechtstreeks uit het hart komt. In ‘Samen uit' nemen de broers je mee op een emotionele reis door hun leven, hun successen en hun uitdagingen.

  Het begon allemaal tien jaar geleden, toen Henry en Joshua hun eerste succesvolle stappen op het podium zetten en de Nederlandse theaterwereld veroverden met hun unieke mix van humor, herkenning en levenslessen. Het grote succes had echter ook een keerzijde. In 2014 wachtte een mysterieus persoon de broers op na hun eerste voorstelling. Hij droeg een hoed van corduroy, sprak de broers aan en voorspelde succes. Daar werd tegelijkertijd een belofte gedaan. Door de drukte van het werk, vaderschap, relaties, raakte deze belofte verloren. Maar nu is het tijd om terug te keren naar waar het allemaal begon en de belofte aan mr. Corduroy in te lossen. En om deze persoon weer terug te vinden. Niet geheel toevallig begint deze voorstelling in hun geboortestad Tiel en maken de broers wederom een fantastische reis. 

  ‘Samen uit' is meer dan alleen een theatervoorstelling; het is een emotionele reünie van twee broers die hun unieke band met het publiek willen delen. Beleef een avond vol emotie, inspiratie en hereniging!

  ‘Samen uit' is het derde programma van The Lucu Factory. Joshua Timisela (Tiel, 1984) maakte met het productiehuis eerder twee succesvolle solo-shows. Het derde programma is ter gelegenheid van het theateravontuur dat 10 jaar geleden begon. Dat doet Joshua met zijn broer. Henry Timisela (Tiel, 1978) is de huidige directeur van Museum Maluku in Den Haag. Samen schreven zij hun nieuwste productie. Deze landelijke tour start in hun geboorteplaats Tiel en trekt met de voorstellingen het land in. De broers wonen beiden in Rotterdam.

  Als u nog geen account heeft aangemaakt bij het Isala Theater dient u eerst een account aan te maken voordat u makkelijk de kaarten online kunt bestellen: bekijk hier de handleiding

   

 • De Mo Flow Show

  Mo Bicep
  try-out
  di 1 okt

  De Mo Flow Show belooft een energieke avond waarbij je wordt geïnspireerd om het maximale uit je leven te halen. Na afloop van de show verlaat je de zaal met één missie in gedachten: je leven maximaliseren.

  Welkom bij De Mo Flow Show, waar influencer, ondernemer en inspirator Mo Bicep op interactieve wijze zijn inzichten deelt over het maximaliseren van het leven. Met zijn indrukwekkende werkethiek en een bereik van 500.000 volgers leidt Mo een internationaal bedrijf met miljoenenomzet. Zijn ultieme droom en doel? Miljoenen mensen inspireren. Zijn volgende stap om deze droom te verwezenlijken is een eigen theatershow.

  Samen met presentator, illusionist en ondernemer Niels Houtepen gaat Mo in gesprek over hoogte- en dieptepunten, dromen en ambities. Hij deelt zijn tien belangrijkste tips om het maximale uit het leven te halen. Deze interactieve show geeft de zaal de kans om vragen te stellen en zo het gesprek mede te sturen. Elke show ontvangt Mo een speciale mystery guest: een influencer, topsporter, artiest of ondernemer.

 • Gerard van Maasakkers

  In de gloria!
  do 3 okt

  Wanneer de voorstelling op uitverkocht staat kunt u zich aanmelden voor de wachtlijst, want mogelijk komen er kaarten retour. Meld u hier aan voor de wachtlijst.

  75 is hij! 
  Een heel jaar lang.
  En hij trakteert. Niet met taart, maar met liedjes.

  n die zijn lekker zeg!
  Niet te zoet, niet te romig, niet te dit of te dat, 
  maar puur, eerlijk, van een haast ongekende kwaliteit.
  Dit wordt dus een avond voor fijnproevers.
  De tour start én eindigt in zijn geboorteplaats Nuenen: 
  op de eerste én de laatste dag van zijn verjaarjaar.
  Vier met hem mee.
  Geniet van al dat moois.
  Laat toeters en bellen thuis.
  Zeg hem niet dat het beste nog moet komen.
  Vraag hem niet hoelang hij nog doorgaat.
  Maar zing hem toe uit volle borst:
  In de glo-ri-a!

 • Phil Bee Cocker band

  With a little help from my friends
  bekend van The tribute - Battle of the bands
  vr 4 okt

  De ultieme ode aan Joe Cocker, ‘The voice of Sheffield’, door Phil Bee, The voice (senior) of Holland en een 8-koppige band met louter topmuzikanten. Tot aan de finale van The Tribute – Battle of the bands brachten zij heel Nederland terug in de tijd. 

  Vorig jaar was Phil Bee in het Isala met eigen nummers én Joe Cocker-hits. In deze nieuwe show komen alle pareltjes en grote hits van Cocker voorbij, zoals Unchain my heart, Many rivers to cross, The letter, n’Oubliez jamais, You are so beautiful, Feeling alright en uiteraard With a little help from my friends. Een wervelend muzikaal eerbetoon van zeer hoog niveau en de ultieme Joe Cocker show met gevoel, passie en vakmanschap.

 • Comedytunes comedynight

  Drie cabaretiers & een MC
  er valt nooit genoeg te lachen
  vr 4 okt

  Op een Comedytunes comedynight zie je drie van de beste comedians van Nederland die in hoog tempo de meest absurde en komische verhalen vertellen, en een MC die de avond aan elkaar praat. Een topavond waarbij de Luc Lutz zaal is omgebouwd tot heuse comedyclub inclusief bar.

  Kom eens langs en laat je verrassen door bekende namen en opkomende talenten. De maffe verhalen van de comedians zorgen dat je automatisch gelukshormonen gaat aanmaken. Na een avondje Comedytunes zul je merken dat je weer buiten staat met een fris en energiek gevoel. Gun jezelf die volle tank endorfine!

  Dit seizoen kun je vier keer naar een Comedytunes comedynight (voorheen Get up, stand up!).

 • Stef Bos

  Bloemlezing 2024
  za 5 okt

  Stef Bos speelt zoals de afgelopen jaren
  Twee maanden in het najaar
  Solo

  Een keuze uit zijn repertoire
  En verzoeknummers die via de site www.stefbos.nl kunnen worden aangevraagd
  Zo speelt hij
  Een Bloemlezing
  Die elke avond anders is

 • Jan Beuving

  2025-1
  Oudejaarsconference
  za 5 okt

  Deze ‘liedschrijver uit de buitencategorie’, volgens de Volkskrant, komt dit keer met een oudejaarsconference naar het Isala.

  Iedere seconde gaat er één seconde van de toekomst over naar het verleden. Maar hoe lang is die ene seconde eigenlijk het heden geweest? Als je die vraag 31.536.000 keer achter elkaar stelt, is er een jaar voorbij. Maar niet 2024, want dat is een schrikkeljaar. En op die ene dag extra komt Jan Beuving naar het Isala Theater voor zijn oudejaarsconference 2025-1.

  De tijd zal (behalve verstrijken, vliegen en alle wonden helen) nog moeten leren waar het over gaat, maar zeker is dat Tom Dicke aan de vleugel zit en dat Jans poëzie en logica de handen weer ineen zullen slaan. Maar dan met poedersuiker. 

 • Juf Roos

  Een partijtje voor Gijs
  vanaf 2 jaar
  zo 6 okt

  Nederlands meest populaire juf maakt een nieuw avontuur mee samen met Gijs.

  Het avontuur begint bij de molen van Juf Roos. Juf Roos organiseert een partijtje op de kinderboerderij, maar eenmaal daar aangekomen loopt het allemaal toch anders dan ze had bedacht. Het partijtje eindigt op een open plek in een prachtig bos.

  Deze voorstelling is interactiever dan ooit: kinderen verzinnen, roepen en dansen mee en natuurlijk zingt jong en oud mee met alle Juf Roos-hits van de afgelopen jaren. 

 • Joël Borelli

  Introducing: Joël Borelli
  try-out
  di 8 okt

  Na de uitzinnige feestavond van Joël Borelli vorig seizoen, komt deze geweldige entertainer met een nieuwe setlist naar het Isala om de zaal op zijn kop te zetten.

  In Introducing: Joël Borelli neemt Joël je mee op zijn muzikale reis aan hand van grappige anekdotes en prachtige nummers. Momenteel werkt hij in de studio aan volledig nieuw repertoire en zullen er binnenkort nieuwe liedjes uitkomen.

  Joël Borelli: ‘Dat ik nu in het theater sta, is voor mij heel bijzonder. Het is een belofte aan mijn moeder geweest. Wij hebben hele mooie gesprekken gehad en zij was trots op mij. De stappen die ik afgelopen drie jaar heb gemaakt heeft zij helaas niet meer meegemaakt, maar daarvóór ging ze mee naar shows. “Verhalen vertellen en muziek maken, dat ben jij”, zei ze. Mijn eerste voorstellingen afgelopen jaar waren nagenoeg uitverkocht. Ik heb zo intens genoten van iedere voorstelling en voel me hier zo op mijn plek. Ik kan niet wachten om de tour te vervolgen.’ 

 • Jett Rebel

  Theatertour
  do 10 okt

  Een theatershow van Jett Rebel is niet alleen altijd verrassend, maar in dit geval ook nog een echte verrassing: ‘Ik wil het publiek overrompelen met mijn muziek en hoe minder men vooraf weet, des te beter.

  Als podiumdier pur sang neemt Jett Rebel je mee op een inspirerende reis langs zijn eigen oeuvre en de helden die hem inspireren. Afgewisseld met persoonlijke verhalen belooft deze theatertour van alleskunner Jett Rebel een aaneenschakeling te worden van muzikaal vernuft en vocale hoogtepunten. Zijn vijfde tour alweer, en nu gelukkig eindelijk ook in het Isala.

 • Jimmy Duchateau en band

  Thank God I’m a country boy!
  A tribute to John Denver
  vr 11 okt

  Dat John Denver meer is dan Annie’s song en Leaving on a jetplane bewijst Jimmy Duchateau in de nieuwe voorstelling Thank God I’m a country boy!

  Jimmy en zijn band nemen je mee op reis door het leven van een van ’s werelds beste countryzangers. Een grootse show met een intieme sfeer waarin de levenslessen in Denvers teksten nog meer betekenis krijgen en de legendarische muziek de aandacht krijgt die het verdient.

  Jimmy: ‘Ik wil John Denver niet nadoen, al klinkt mijn stem wel als die van hem.’ Geen blonde pruik en cowboyhoed dus, maar wel een gitaar en – vooruit – een westernshirt om in de sfeer te blijven. Geniet van kleine intieme liedjes tot grote arrangementen, waarbij Jimmy samen met zijn band de show tot een ongekend hoogtepunt weet te brengen.

  Jimmy blaast hits als Perhaps love, Calypso en Thank God I’m a country boy nieuw leven in, maar schenkt ook aandacht aan minder bekend werk. ‘De emotie van muziek overbrengen kun je niet imiteren, dat kan alleen uit jezelf komen.’ Toch blijft hij trouw aan de handgeschreven partituren die hij van Denvers eigen arrangeur Lee Holdridge kreeg. 

 • Marco Lopes

  Paraat
  vr 11 okt

  Wat kan er misgaan als je iets goeds wilt doen voor een ander? Een heleboel. Marco Lopes, de harigste cabaretier van dit moment, staat klaar voor zijn derde voorstelling. Gebaseerd op een waargebeurd verhaal, echt waar!  

  Marco neemt je mee naar het moment dat hij voor iemand klaarstond. Was dat nou wel zo’n goed idee? Had hij dit wel moeten doen? Wat vindt hij er eigenlijk echt van? En hoe zeg je dat soort dingen? Wat zijn de consequenties van het aangeven van je grenzen? En wat levert het op?

  Een avond vol vragen, verrassingen en verhalen over ouder worden, voor jezelf opkomen, jezelf laten zien en horen. Marco is er eindelijk klaar voor. Hoopt hij.

 • Ed Struijlaart

  Gitaarmannen 3: John Mayer
  première
  za 12 okt

  Met Gitaarmannen 3: John Mayer nodigt Ed Struijlaart je uit op een muzikale reis door het leven en de muziek van deze moderne legende. Ed is vriend van het Isala en ook een van onze hosts van de Isala Tpod | theaterpodcast. Extra leuk dat zijn show bij ons in première gaat.

  Na het ongekende succes van Gitaarmannen 1 & 2 duikt Ed dit keer diep in de wereld van zijn muzikale held, John Mayer. Mayer, de virtuoos achter onvergetelijke hits als Daughters en Waiting on the world to change, staat bekend als een van de meest invloedrijke gitaarvirtuozen van onze tijd.

  Ed belicht niet alleen de solocarrière van Mayer, maar ook het John Mayer Trio komt aan bod, waarmee de veelzijdigheid van zijn muziek eer aan wordt gedaan. Gitaarmannen 3 gaat verder dan alleen muziek. Het is een zoektocht naar hen die Mayer hebben geïnspireerd; van Clapton tot Hendrix, van Stevie Ray Vaughan tot de echo's van BB King. Ed deelt ook hoe Mayers muziek een onuitwisbare indruk op zijn eigen muzikale pad heeft achtergelaten.

 • Nabil

  Nee, precies daarom
  za 12 okt

  Na drie succesvolle theatertournees en zijn deelname aan Wie is de mol 2023 is het tijd voor een gloednieuw programma van Nabil. 

  Nabil is terug in het theater met zijn vierde avondvullende voorstelling. Dit keer vraagt hij zich af of we niet zijn uitgepraat. Zijn we niet over onze piek heen? Alles is inmiddels wel een beetje uitgevonden, gezegd en gedaan. Nee, precies daarom.

 • Kruimeltje en de strijd om de goudmijn

  Michael de Roos, Aniek Venhoeven e.a.
  vanaf 5 jaar | try-out
  zo 13 okt

  Kruimeltje en de strijd om de goudmijn is een vrolijke familiemusical die je meeneemt op een reis vol avonturen, humor, fantasie en leuke liedjes. Een gloednieuw, spannend avontuur waarin Kruimeltje in het verleden van zijn vader in Amerika duikt.

  Kruimeltje woont met zijn ouders in een fijn huis, maar hij mist de avonturen van de straat. Als hij in de problemen is gekomen en voor straf op zijn kamer moet blijven, ontsnapt hij uit het huis door in zijn fantasie te vluchten naar het wilde westen van Amerika. Samen met zijn vriendinnetje Anna kruist hij paden met de schurkachtige Lefty en zijn onhandige handlangers. Lukt het Kruimeltje om te voorkomen dat Lefty het meest waardevolle bezit van de familie steelt?

  Deze voorstelling is tijdens de Kinderboekenweek.

 • Ilse DeLange

  Theatertour
  max. 4 kaarten per persoon
  di 15 okt

  Wanneer de voorstelling op uitverkocht staat kunt u zich aanmelden voor de wachtlijst, want mogelijk komen er kaarten retour. Meld u hier aan voor de wachtlijst.

  Ilse DeLange komt tijdens ons jubileumseizoen naar Capelle. We kunnen niet wachten!

  Ilse DeLange zal met haar band, naast nieuwe muziek, vooral veel van haar grote en bekende hits live ten gehore brengen. Sinds haar debuutalbum World of hurt behoort Ilse tot de grootste en meest gerespecteerde artiesten van ons land. Of zij nu country, rock of pop zingt: de hits en nummer 1-albums volgen elkaar in hoog tempo op. In mei 2024 komt haar langverwachte nieuwe album Tainted uit. 2023 markeerde het 25-jarig jubileum van Ilse als artiest en tegelijk bewijst zij met haar nieuwe muziek helemaal van nu te zijn.

  Deze avond zie je Ilse in het Isala, waar iedere stoel een VIP-plek lijkt in vergelijking met haar optredens in grote zalen als Gelredome en Ahoy waar ze normaalgesproken staat. Intiemer wordt het niet!

 • The Dutch David Bowie tribute

  St★rman
  bekend van The tribute - Battle of the bands
  vr 18 okt

  Een prachtige reis door het oeuvre van David Bowie. Van de welbekende classics tot de parels uit de diepzee, dit alles omlijst door de prachtigste anekdotes. Een absolute must-see, voor de verstokte Bowie-fan maar ook zeker voor de beginner. 

  Starman is de negenkoppige David Bowie tributeband uit het zuiden des lands. Na de oprichting in 2019 wist Starman in een razend tempo vele harten te veroveren met hun zeer oprechte eerbetoon aan het oeuvre van een van de grootste artiesten die deze wereld ooit heeft gekend.

  De band kreeg grote bekendheid door de succesvolle deelname aan het tv-programma The tribute – Battle of the bands, waar zij bij jury en publiek hoge ogen gooiden met hun krachtige en emotioneel beladen vertolkingen van Bowie’s grote hits. Daarbij komt frontman Rias Baarda wat betreft stemgeluid en stage presence af en toe griezelig dicht bij David Bowie, ‘alsof hij er weer is...

van 7