nieuws

Hiro Murata

portretserie & winactie van Conny Janssen Danst

Martijn Kappers – danser bij Conny Janssen Danst maar ook fotograaf – portretteerde zijn collega-dansers met het object dat hen doet denken aan ‘thuis’. Via de Facebookpagina van het gezelschap wordt iedereen opgeroepen hetzelfde te doen.

Lees verder

thuistip: Fien & Teun op Netflix

Fien & Teun beleefden allerlei avonturen in de theaters. Nu staat hun eerste eigen bioscoopfilm Fien & Teun - Het grote dierenfeest op Netflix. Zo is hun nieuwste verhaal ook thuis op de bank te zien. 

Lees verder

The Billy Joel experience gespot op tv

Nederland kent veel goede tributebands. In het nieuwe televisieprogramma The tribute, battle of the bands strijden deze bands tegen elkaar. De vier finalisten winnen ieder een optreden in de Ziggo Dome, een droom die uitkomt. 

Lees verder

bijgeboekt: de jongen die in een verpleeghuis woont

Na het grote succes van zijn boek VerpleegThuis, waarmee hij op één debuteerde in de bestsellerlijst en waarvan ruim 30.000 exemplaren zijn verkocht in de eerste drie weken, breidt Teun Toebes zijn missie uit naar de theaters van Nederland.

Lees verder

volledige programma IFFR 2022 bekend

De 51ste editie van IFFR staat voor de deur en op 7 januari is het volledige programma van het filmfestival bekendgemaakt. Bekijk online de bijzondere selectie films van 26 januari tot en met 6 februari.

Lees verder

Sven Ratzke eert David Bowie

In 2016 stond de wereld even stil toen David Bowie overleed. Ook Sven Ratzke herinnert het zich als de dag van gisteren. In Where are we now laat hij alle kwaliteiten van Bowies nummers voorbijkomen, een beter eerbetoon kon de beroemde zanger niet krijgen. 

Lees verder

24 Kussen van Toneelgroep Maastricht

Een cadeautje van Toneelgroep Maastricht voor u aan het begin van het nieuwe jaar: maar liefst 24 Kussen. De Volkskrant schreef erover: 'Het zijn stuk voor stuk fraaie, fijne miniaturen.'

Lees verder

nieuw aanbod op Scapino streamt

Het Rotterdamse Scapino Ballet heeft het aanbod op het eigen streamingsplatform uitgebreid. Op Scapino Streamt staan nu onder meer ook de voorstellingen Scala, The Great Bean en een greep uit korte dansstukken gemaakt voor TWOOLS. 

Lees verder

de veelzijdigheid van Trijntje Oosterhuis

Van rappen in een sneeuwpoppak tot zingen met het Metropole Orkest, Trijntje Oosterhuis kan het allemaal. De 94-jarige Burt Bacharach vroeg de zangeres om deel drie van het Burt Bacharach-album op te nemen en daar zei ze natuurlijk geen nee tegen.

Lees verder
van 3