Josephine B.

Channah Hewitt e.v.a.
Het verhaal van ’s werelds bekendste revuester
  • za 31 mei ’25
    20:15 uur
    grote zaal
  • De prijs is inclusief consumptie. Deze staat voor u klaar in de pauze, of na afloop wanneer er geen pauze is.

Een revuester geef je geen eigen musical. Een revuester geef je een eigen revue. Een spetterende, humoristische, ontroerende, verrassende, wervelende revue over haar turbulente leven. Met prachtige songs, waaronder enkele evergreens.

Josephine B. vertelt het verhaal van ’s werelds bekendste revuester: Josephine Baker. Wie kent de dans in het pikante bananenrokje niet, dé grote doorbraak in Parijs voor de van origine Amerikaanse. Daarna gaat het snel. Pijlsnel. Begin jaren 20 van de vorige eeuw maakt Josephine haar debuut op Broadway en wordt zo de eerste zwarte ‘superster’.

Ze windt niet alleen het publiek om haar vinger, maar ook een hele reeks mannen. Als spionne sluit ze zich aan bij het Franse verzet. Ook gebruikt ze haar naam en roem in de strijd tegen rassendiscriminatie. Josephine Baker blijkt meer, zoveel meer te zijn dan een zangeresje gehuld in veren.

Met Channah Hewitt (TINA - De Tina Turner musical, Les misérables) als Josephine, omringd door acht knappe, dansende, zingende en spelende mannen en een vijfkoppig orkest.

credits

spel Channah Hewitt, Yoran de Bont, Yannick Plugers, Leo-Alexander Hewitt, Martijn Vogel, Victor Marinus, Matthew De Bruyne, Ryk Helle en Youri Ouwerkerk script Frank van Laecke script & liedteksten Allard Blom muziek Sam Verhoeven en anderen regie & choreografie Martin Michel  foto Roy Beusker artwork Rob Jacobs