theaterspecial

lekker bladeren

U kunt heel gemakkelijk door ons programma bladeren, alsof het een brochure is. Wilt u het hele programma inzien, klik dan op de eerste voorstelling. In de pop-up die verschijnt, leest u bijna alle informatie erover. 

Enthousiast? Door het hartje naast het tijdstip van uw keuze aan te klikken, zet u deze in uw wensenlijstje. Meteen bestellen kan via het winkelmandje. 

Doorbladeren? Dan gaat u met het pijltje aan de rechterkant van de pop-up hieronder naar de volgende voorstelling. Bent u aan het einde van de pagina met voorstellingen gekomen, klik dan onderaan de lijst op volgende om naar de volgende pagina te gaan.

Veel voorpret gewenst!

Filters

Voorstellingen die niet in een hokje zijn te plaatsen, dat zijn theaterspecials. Altijd een bijzondere ervaring die u niet snel nog eens kunt beleven, dus mis het niet!

 • Isala pubquiz

  Presentator: Chris Piguillet
  vr 7 okt
  -
  vr 19 mei

  De echte fans kijken alweer reikhalzend uit naar de acht pubquizzen die volgend seizoen plaatsvinden.

  Klaarzitten om een tafel te reserveren, de spanning voorafgaand aan de eerste vraag, de bittergarnituur, de teleurstelling als u maar negen van de tien vragen goed hebt uit de ronde die uw specialiteit is en de trots als u die felbegeerde trofee wint... Kortom, een te gekke enerverende avond waar u bij wilt zijn.

  Steevast uitverkocht, maar regelmatig komt er lastminute een tafel vrij, zoals u op onze Facebook-pagina kunt lezen.

 • Moord in Isala: No happily ever after

  Los puzzels en escape room-opdrachten op
  za 8 okt

  Schuilt er een rechercheur in u? Bent u goed met puzzels en codes? Kunt u logisch nadenken? Dan kunt u misschien wel de moord in het Isala oplossen.

  U mag de dader zoeken, samen met een team van minimaal twee en maximaal zes personen. U gaat puzzelen, escape room-opdrachten uitvoeren en mensen ondervragen, met als basis een tafel waar u met elkaar kunt overleggen onder het genot van een drankje en een borrelhapje. Durft u het aan?

  De entreeprijs is € 24,50 per persoon (inclusief drankje en borrelhapje).

  credits

  foto Ron Rutten, Dennis Nijssen, Jobien Rentmeester

 • René Mioch

  Films & sterren in het theater
  vr 21 okt

  Een avond met René Mioch staat garant voor entertainment en humor. Eén ding is duidelijk: na deze avond zal Hollywood, met al haar sterren, geen geheimen meer voor u hebben.

  Al meer dan 35 jaar is René ‘Mr. Film’ en ‘een ster onder de sterren’. Aan de hand van persoonlijke anekdotes geeft hij een uniek kijkje in de wereld van glitter & glamour. Tijdens de voorstelling toont hij bijzondere fragmenten van gesprekken met bijvoorbeeld Bette Davis, Steven Spielberg, Julia Roberts, George Clooney, Meryl Streep, Kristen Stewart, Scarlett Johansson, Johnny Depp, Brad Pitt, Will Smith en vele anderen.

  René is heel open ten aanzien van zijn verhouding tot de sterren. Stel hem uw vraag en hij neemt geen blad voor de mond.

  credits

  foto Sanne Prins

 • Erik Krikke & 7even Bridges

  Keihard opstaan
  do 27 okt

  Met een nieuw boek, een nieuw album, een nieuwe theatervoorstelling en met Invincible als lijflied van Team NL op de Invictus Games 2022 treden veteraan Erik Krikke & 7even Bridges naar buiten. Een inspiratie voor iedereen die te maken heeft met psychische en mentale problemen.

  Erik Krikke raakte een groot publiek met zijn eerste theaterprogramma en gelijknamige boek Operatie geslaagd. Dit boek is een indringend relaas over de verwoestende impact van PTSS. In het nieuwe theaterconcert Keihard opstaan staat vooruitkijken centraal.

  Keihard opstaan is voor iedereen. Met Keihard opstaan brengen Erik Krikke en 7even Bridges een positief geluid. Een boodschap over hoop en verbinding. Hoe donker de periode ook mag zijn, Erik laat met zijn verhalen zien dat er altijd weer een nieuwe dag komt. En dat er altijd een keuze is te maken over hoe die dag ingekleurd gaat worden.

  Er zijn twee opties: terugvallen of doorgaan. Erik heeft de keuze gemaakt…

  credits

  muzikanten Fondy Hartman, Bas Rysavy, Erik Krikke, Gijs Pelgrom, Danny Rysavy, Paul Verberne en Ton-Herman Melis foto Johan Bergsma

 • William Rutten

  Focus
  bekend van Het perfecte plaatje
  do 10 nov

  In dit bijzondere theatercollege vertelt topfotograaf William Rutten aan de hand van zijn allermooiste foto’s over zijn leukste (backstage) belevenissen en boeiende avonturen.

  Een brutale tiener uit een klein dorpje die op eigen kracht zijn jongensdroom waarmaakt en topfotograaf wordt. Al op zijn twaalfde ontdekt William Rutten dat fotograferen zijn grote passie is. Wanneer hij een paar jaar later aan de slag gaat bij Hitkrant, slaagt hij erin om elke wereldster voor zijn lens te krijgen.

  Naast het vertellen van verhalen geeft William zijn visie op fotografie: hoe krijg je ‘het perfecte plaatje’ en wat komt daar allemaal bij kijken?

  Je hoeft zelf geen (hobby) fotograaf te zijn of groot fan/kenner van William zelf, om hier naartoe te gaan. De prachtige beelden in combinatie met de vaak smeuïge anekdotes, vullen de avond al zeer vermakelijk. Het is een kijkje in de keuken van artiesten, van de internationale showbizz maar ook van Williams leven zelf.’ (Musicalsites)

  Niet iedereen is in staat om uren aan een stuk verhalen te vertellen, zonder dat mensen hun concentratie verliezen. Maar William Rutten is hier heel goed in.’ (Fotografille)

  credits

  foto Adrian Sommeling en Wim Lanser

 • 365 dagen ik

  Naeeda Aurangzeb
  vr 18 nov

  Journalist, presentator en schrijver Naeeda Aurangzeb geeft ons een kijkje in haar leven. Dat wat niet gezegd wordt in Naeeda’s boeken, krijgt alle ruimte in deze theaterspecial.

  Toen ze drie was, verhuisde Naeeda vanuit Pakistan naar Nederland. Voor haar boeken 365 dagen Nederlander en Hé, lekker ding - 365 dagen vrouw verzamelde ze geestig-gênante anekdotes over wat ze als Nederlander en als vrouw meemaakt. In de theaterspecial 365 dagen ik vertelt ze wat ongevraagde opmerkingen over haar culturele achtergrond en religie met haar doen en hoe ze die gevat pareert.

  Borsten bedekken, borsten iets meer tonen. Mannen in de ogen aankijken, de blik neerslaan. Bitch; je sprak de politicus tegen. En je leidinggevende. En je man. Zo doen wij dat hier niet. Wees blij dat je hier woont. In ons land.’

  credits

  foto Merlijn Doomernik

 • Moord in Isala: P.J. Klaassen

  Los puzzels en escape room-opdrachten op
  za 3 dec

  Schuilt er een rechercheur in u? Bent u goed met puzzels en codes? Kunt u logisch nadenken? Dan kunt u misschien wel de moord in het Isala oplossen.

  U mag de dader zoeken, samen met een team van minimaal twee en maximaal zes personen. U gaat puzzelen, escape room-opdrachten uitvoeren en mensen ondervragen, met als basis een tafel waar u met elkaar kunt overleggen onder het genot van een drankje en een borrelhapje. Durft u het aan?

  De entreeprijs is € 24,50 per persoon (inclusief drankje en borrelhapje).

  credits

  foto Ron Rutten, Dennis Nijssen, Jobien Rentmeester

 • Damn, honey

  Zelf weten
  bekend van de gelijknamige podcast
  di 13 dec

  De founding mothers van Damn, honey de podcast zijn er klaar mee. In deze voorstelling over shit waar je als vrouw van deze tijd mee moet dealen, schoppen ze dit soort misverstanden met verve voor je onderuit.

  Je ‘probleemzones’ moeten verbergen
  Dat seks om de man draait
  Dat het je eigen schuld is als je in je bil wordt geknepen

  Aan de hand van hun eigen ervaringen laten Marie Lotte en Nydia zien hoe absurd sommige dingen zijn die we met z’n allen als doodnormaal beschouwen. Ze breken dwars door alle taboes heen en praten open over alles waarvan ze vroeger dachten dat Niemand Dit Ooit Te Weten Mocht Komen, in de hoop dat u zich minder alleen voelt. Verwacht een carrousel aan slecht geacteerde sketches, veel zelfspot, een lach en misschien zelfs een traan.

  Feminisme niet meer nodig in Nederland? Onzin. Alleen al omdat u nu zit te twijfelen of u wel naar deze voorstelling wilt omdat er misschien wel een prominente rol is weggelegd voor okselhaar (brrr) of menstruatiebloed (gatverdamme)*.

  *Marie Lotte en Nydia ontkennen noch bevestigen dat dit het geval is.

  credits

  met Marie Lotte Hagen en Nydia van Voorthuizen regie Stephanie Louwrier foto Tatjana Almuli

 • Fred van Leer

  En route
  ma 9 jan
  -
  di 10 jan

  Wanneer de voorstelling op uitverkocht staat kunt u zich aanmelden voor de wachtlijst, want mogelijk komen er kaarten retour. Meld u hier aan voor de wachtlijst.

  Omdat Fred én zijn publiek er geen genoeg van kunnen krijgen, komt hij met een compleet nieuwe show.

  Alsmaar onderweg. Continu auto in, auto uit. Zit ik niet hier, dan sta ik wel daar. Of ik lig ergens…

  In En route vertelt Fred van Leer wat er allemaal op zijn pad komt. Gebeurtenissen die u ontroeren, doen verbazen, aan het lachen maken en waarbij u als publiek, misschien, ook nog eens aan het woord komt.  

  NB U kunt maximaal vier kaarten per persoon bestellen. De extra show op maandag is een try-out. Aanvangstijd is beide dagen 20:00 uur, dus anders dan gebruikelijk in het Isala Theater.

  credits

  foto Nick van Ormondt

 • Casa Caminita on tour

  Giovanni Caminita e.a.
  première | een muzikale reis naar Italië
  ma 16 jan

  Hij is chef bij 24Kitchen en zij is zangeres bij Mrs. Einstein. En dan zijn er nog twee prachtige dochters. Eén is zangeres en gooide hoge ogen bij Holland’s got talent en de ander kijkt liever de kat uit de boom. Allen goede bekenden van het Isala Theater.

  Welkom in Casa Caminita, een vrolijke show waarin wordt gekookt, verhalen van vroeger worden verteld en veel wordt gezongen. De familie neemt u mee naar het prachtige eiland Sicilië. Het eiland van de maffia, cannoli, pasta en de liefde. Een met zonovergoten voorstelling, tikje chaotisch, maar elke keer weer hartverwarmend. Uw charmante gastheer is Giovanni Caminita, die samen met zijn vrouw en dochters en een liveband Italië naar het Isala brengt.

  U wordt verwend deze avond. Er wordt gestreden om leuke goodiebags, sommige van u mogen proeven van de heerlijke gerechten die live gekookt worden en iedereen krijgt het Casa Caminita-receptenboekje mee met de favoriete Italiaanse recepten van de familie.

  credits

  muziek Giovanni Caminita, Linda Caminita, Anna Caminita, Sara Caminita foto Monique Hoffman

 • Nienke Plas

  Postnatale expressie
  za 28 jan

  Nienke Plas is terug in het Isala. Met een flinke dosis zelfspot en expressieve gezichtsuitdrukkingen maakt ze iedereen aan het lachen.

  Met haar foto’s en vlogs weet Nienke al jaren meer dan 620.000 volgers op Instagram en 300.000 abonnees op YouTube te entertainen. Daarnaast heeft ze een eigen podcast, maakt ze muziek, is ze te zien in verschillende films en programma’s en ging ze een paar jaar geleden voor het eerst het theater in. Dit was zo’n succes dat Nienke ook dit jaar weer de planken op gaat.

  Nienke Plas bewandelt een bijzonder pad. Eerst was zij een kind, nu heeft zij kinderen en uiteindelijk zal ze er met eentje trouwen. Spijt van deze route?  Ach, never look back’ tenzij je wilt leven en het doel van een achteruitkijkspiegel begrijpt. De evolutie van een vrouw is als een roos. De mooie dichte knop die uiteindelijk open bloesemt, waarna ze op haar oude dag ondersteboven en uitgedroogd aan een radiatorbuis in de hoek van iemand zijn toilet hangt.

  credits

  foto Ali Mousavi & Lisa Wals

 • Club Classique en Abdelkader Benali

  Een nacht met Sjahrazade
  zo 12 feb

  Schrijver en presentator Abdelkader Benali vertelt op meeslepende wijze het verhaal Een nacht met Sjahrazade. Een zinneprikkelende muzikale vertelling met verhalen uit duizend-en-een-nacht die u kunt beluisteren vanaf uw tafel in de Luc Lutz zaal.

  De verhalen krijgen een moderne Abdelkader-twist en worden omlijst door klassieke muziek, geïnspireerd door de Oriënt en gespeeld door de musici van Club Classique. Een magische belevenis met muziek van onder andere Sheherazade van Rimski Korsakoff en de Aladdin Suite van Nielsen.

  het verhaal Nadat de tiran van Bagdad bedrogen is in de liefde, zweert hij wraak. Elke avond neemt hij een jonge maagd tot vrouw en laat haar de volgende ochtend om het leven brengen. Sjahrazade is ervan overtuigd dat ze de tiran kan genezen van zijn wraakzucht door hem verhalen te vertellen. Ze laat zich door haar vader aan de tiran uithuwelijken en begint te vertellen. Op deze manier hoopt ze niet alleen haar eigen lot te keren, maar ook alle andere vrouwen te redden. Zal het haar lukken?

  Een nacht met Sjahrazade was eerder te zien op het George & Eran Zomerfestival 2020 en daarover schreef Theaterkrant:

  Aangename muzikale vertellingen uit Duizend-en-een-nacht.' (Theaterkrant)

  credits

  schrijver & verteller Abdelkader Benali muzikanten Caspar Vos (piano), Myrthe Helder (viool), Leonard Besseling (cello) foto Rob van Dam

 • Inleiding

  A clockwork orange
  di 28 feb

  Bij een aantal voorstellingen kunt u een inleiding boeken, deze begint altijd een uur voor de voorstelling en duurt ongeveer 30 minuten.

  Voor slechts € 3,50 krijgt u informatie over de totstandkoming van een stuk, de makers en andere achtergrondinformatie. U dient een inleiding altijd apart te reserveren.

  Deze inleiding hoort bij de theaterspecial A clockwork orange.

 • A clockwork orange

  Tall Tales Company
  vanaf 15 jaar
  di 28 feb

  A clockwork orange is een tijdloos acrobatisch spektakel over de aantrekkingskracht en grenzen van geweld, geïnspireerd op de cultklassieker van Anthony Burgess.

  Vijftig jaar na het verschijnen van de gelijknamige film brengen circusartiesten deze klassieker tot leven in een spectaculaire, bizarre en gewelddadig goede circusvoorstelling.

  In een tijd vol incidenten met ogenschijnlijk lukraak geweld is de thematiek van A clockwork orange onverminderd relevant en actueel. De overheid staat steeds verdergaande maatregelen toe om het veiligheidsgevoel van burgers te vergroten. De doemscenario’s uit het boek verworden van dystopie tot mogelijke realiteit. De banaliteit van geweld gecombineerd met acrobatisch spektakel zorgt ervoor dat de voorstelling, net als de film en het boek, balanceert op een grens van humor, weerzin en fascinatie.

  credits

  foto Megin Zondervan

 • Barrie Stevens en Alberto Klein Goldewijk

  I'm an artist
  vr 10 mrt

  Een turbulente reis langs ruim zestig jaar Nederlandse showbizz, een intiem levensverhaal in een imposante revue, uitgevoerd door multitalent Barrie Stevens en toetsenist Alberto Klein Goldewijk.

  Zingen, dansen, acteren, talloze verkleedpartijen en vooral een indringend verhaal vertellen. Barrie Stevens staat op zijn 77e nog altijd vol in de schijnwerpers en raakt u met een lach en een traan.

  Zijn levensverhaal ging niet altijd over rozen: zo vluchtte hij naar Nederland omdat het uiten van zijn geaardheid in Groot Brittannië verboden was en zag hij al zijn bezittingen tijdens een woningbrand in rook opgaan. Maar zijn doorzettingsvermogen en deelname aan de Soundmixshow maakten van hem de meest positief gestemde, bekendste choreograaf en entertainer van Nederland. Maar u kent dit podiumdier van veel meer: Tita tovenaar, Ja zuster – Nee zuster, ‘de man van’ Leen Jongewaard en de Snip & Snap revue. En dat is exact wat u in I’m an artist te zien krijgt.

  credits

  regie en script Vincent van den Elshout foto Govert de Roos en Marcel Otterspeer

 • Michael Pilarczyk

  Rust in je hoofd
  bekend van de Meditation Moments app
  di 21 mrt

  In Rust in je hoofd vertelt Michael Pilarczyk over levenskunst. Een inspirerend theaterprogramma over bewustzijn en zelfinzicht, afgewisseld met korte geleide meditaties en prachtige muziek. 

  De kunst van een gelukkig leven begint met het begrijpen van je denkwijze. In ons drukke bestaan nemen we nog maar weinig tijd voor onszelf. We hebben meestal te weinig tijd en te veel onrust. Vooral onrustige gedachten. We zijn druk in ons hoofd.

  Hoe kan het zijn dat we leven in een van de meest welvarende gebieden ter wereld en niet happy zijn? Waar komen die honderdduizenden burn-outs vandaan? Waarom zijn we te druk met van alles en hebben we geen tijd om te genieten van het leven? Druk even de pauzeknop in bij jezelf. Michael Pilarczyk vertelt wat u kunt doen om uw geluksgevoel te verhogen, uw onrustige gedachten te laten verdwijnen en hoe u weer rust krijgt in uw hoofd.

  credits

  foto William Rutten, Pictures by Boy en Guido Pijper

 • Familie Flöz

  Dr. Nest
  Maskertheater met film, projecties en muziek
  do 23 mrt

  ‘Zouden er Olympische Spelen bestaan voor magisch illusiespel, dan won Familie Flöz glansrijk goud, zilver én brons.’ (AD)

  Familie Flöz maakt wonderschoon beeldend maskertheater zonder woorden. In Dr. Nest onderzoekt het Berlijnse theatercollectief de werking van ons brein en de diepten van onze ziel. Gesitueerd in de bizarre wereld van de psychiatrie creëren beweging, ruimte, woord, licht en geluid een verhaal over de breekbaarheid van het menselijk bestaan. Een verhaal dat tegelijkertijd tragisch én komisch is.

  De jonge Dr. Nest worstelt met bittere herinneringen als hij in de nachttrein naar Villa Blanca stapt. Als hij aankomt in het sanatorium waar hij werkt, wordt hij geconfronteerd met de strubbelingen van zijn patiënten, hun gedoofde herinneringen, demonen, hallucinaties en hun lichamen die een eigen leven lijken te leiden. Maar wat in eerste instantie vreemd gedrag lijkt, wordt meer en meer een weerspiegeling van zijn eigen twijfels en onzekerheden. De dunne lijn tussen normaal en abnormaal, tussen gezond en ziek, vervaagt voor zijn ogen en langzaam verliest Dr. Nest de grip op zijn leven.

  credits

  spel Fabian Baumgarten, Anna Kistel, Björn Leese, Benjamin Reber en Mats Suethoff regie Hajo Schüler foto Valeria Tomasulo

 • Moord in Isala: Night at the Oscars

  Los puzzels en escape room-opdrachten op
  za 25 mrt

  Schuilt er een rechercheur in u? Bent u goed met puzzels en codes? Kunt u logisch nadenken? Dan kunt u misschien wel de moord in het Isala oplossen.

  U mag de dader zoeken, samen met een team van minimaal twee en maximaal zes personen. U gaat puzzelen, escape room-opdrachten uitvoeren en mensen ondervragen, met als basis een tafel waar u met elkaar kunt overleggen onder het genot van een drankje en een borrelhapje. Durft u het aan?

  De entreeprijs is € 24,50 per persoon (inclusief drankje en borrelhapje).

  credits

  foto Ron Rutten, Dennis Nijssen, Jobien Rentmeester

 • Follow the money

  Eric Smit, Eelke van Ark en Thomas Bollen
  Muckraking meets rock-’n-roll
  za 1 apr

  Radicaal onafhankelijk en tot op het bot gedreven: dat is hoe de journalisten van onderzoeksplatform Follow the money hun vak beleven. Omdat zij denken dat waarheidsvinding er meer toe doet dan ooit.

  Voor het eerst vertellen hoofdredacteur Eric Smit en sterredacteuren Eelke van Ark en Thomas Bollen gezamenlijk hoe ze geldsporen volgen en de macht controleren. Ze verhalen over de weerstand die ze ontmoeten en de ontdekkingen die ze doen. Over de weerzin die de resultaten van hun graafwerk kunnen opleveren en de vreugde die onthullingen kunnen brengen.

  Smit, Van Ark en Bollen maken met collega’s JanJaap Rijpkema en Richard Jong ook de muziek die bij hun journalistieke expeditie past en serveren die ongegeneerd uit.

  Het publiek was mateloos geboeid. Na elke monoloog van een van de onderzoeksjournalisten speelt de voltallige band geweldige nummers die met geld te maken hebben, of het tegendeel daarvan. Rockmuziek die het schokkende van de onthullingen nóg krachtiger maakt.’ (Theaterkrant)

  credits

  tekst en muziek Eric Smit (tekst, zang), Eelke van Ark (tekst, bas), Thomas Bollen (tekst, gitaar), JanJaap Rijpkema (slaggitaar, zang) en Richard Jong (drums) regie Leopold Witte foto JanJaap Rijpkema

 • André Kuipers

  Op reis naar de toekomst
  di 4 apr

  Zet u straks uw eerste stappen op de maan? Wanneer landen we op Mars? Vinden we buitenaards leven?

  Eén ding is zeker: astronaut André Kuipers vertelt als geen ander over de toekomst van het reizen in de ruimte. Eenmaal ‘boven’ vertelt hij aan jong en oud hoe het is om te wonen en te werken in gewichtsloosheid. Hij deelt zijn belevenissen in de ruimte en verhaalt over de enerverende tijd die we met zijn allen tegemoet gaan: de maan wordt opnieuw bezocht, deze keer om er te blijven. Ruimtetoerisme voor de steenrijken krijgt een boost en als het aan de filmindustrie ligt, wordt het internationale ruimtestation ISS zelfs het decor voor speelfilms. Intussen ontstaat er een nieuwe ruimterace.

  Zet een kleine stap naar het Isala en maak een reuzensprong de toekomst in.

 • Evi Hanssen

  Sinds ik niet meer drink
  do 6 apr

  Sinds ik niet meer drink geeft een humoristische kijk op de invloed van het gebruik van drank. De voorstelling is zeker geen pleidooi tegen alcohol of het gebruik daarvan. Sterker nog, u mag uw drankje meenemen de zaal in.

  Sinds ik niet meer drink:

  • zie ik er beter uit dan ooit;
  • ervaar ik soberschaamte;
  • promoot ik toch nog alcohol;
  • tel ik andermans glazen;
  • kan ik beter dansen;
  • is slecht nieuws echt slecht nieuws.

  Wat zou u hier invullen na 500 dagen zonder alcohol? De Vlaamse Evi Hanssen is gestopt met drinken en beschrijft openhartig haar ervaringen in het boek Sinds ik niet meer drink. Na 20.000 verkochte exemplaren en een overvloed aan lezersreacties kon het niet uitblijven dat Evi met dit verhaal ook het theater in zou gaan. Met de nodige dosis humor zoekt Evi uit wie ze precies is zonder dat gezellige glas in de hand. Honderduit vertelt ze over de vele beproevingen die ze op haar pad tegenkomt.

  En u als bezoeker wordt meegenomen in dit verhaal. Op welke vooroordelen betrapt u uzelf? Vindt u mensen saai die niet meer drinken, of vertelt u uzelf ook dat u beter slaapt met een slaapmutsje op? Grappige anekdotes wisselen elkaar af met wetenschappelijke en historische inzichten, waardoor u wordt meegenomen in de zoektocht van Evi over wie ze is sinds ze niet meer drinkt.

  Een voorstelling voor eenieder die van een drankje houdt of juist niets daarvan moet hebben, maar vooral inspiratie zoekt om zijn of haar leven op de juiste manier in te richten.

  credits

  foto Geert van de Velde

 • Moord in Isala: Bal masqué

  Los puzzels en escape room-opdrachten op
  za 13 mei

  Schuilt er een rechercheur in u? Bent u goed met puzzels en codes? Kunt u logisch nadenken? Dan kunt u misschien wel de moord in het Isala oplossen.

  U mag de dader zoeken, samen met een team van minimaal twee en maximaal zes personen. U gaat puzzelen, escape room-opdrachten uitvoeren en mensen ondervragen, met als basis een tafel waar u met elkaar kunt overleggen onder het genot van een drankje en een borrelhapje. Durft u het aan?

  De entreeprijs is € 24,50 per persoon (inclusief drankje en borrelhapje).

  credits

  foto Ron Rutten, Dennis Nijssen, Jobien Rentmeester

 • Unbeschreiblich weiblich

  met Saskia Noort, Stella Bergsma e.a
  vr 19 mei

  Een ode aan Nina Hagens rebellie en een spervuur aan literatuur.

  Unbeschreiblich weiblich; Nina Hagen zong eind jaren zeventig deze rebelse punksong over abortus en dirigeerde daarmee een hele generatie meisjes direct de tweede feministische golf in. Anno nu blijkt het glazen plafond alleen maar wat barstjes te vertonen. Er stijgen steeds meer conservatieve geluiden op die het dameslijf willen bepalen en beperken. Er is een loon- én orgasmekloof en Nina’s lied lijkt vergeten. Hoe is het nou om een vrouw te zijn in de wereld van nu? Hoe is het om de ander te zijn? In Unbeschreiblich weiblich geeft een literair, divers, razend en lachend leger van schrijvers en muzikanten antwoord op die vragen.

  credits

  met Saskia Noort, Stella Bergsma en wisselende gasten als Marion Pauw, Tobi Lakmaker, Munganyende en Hélène Christelle regie Margot Ros (o.v.) foto Mark Engelen