Rian Gerritsen & Yazan Al Hakim

In de lift
  • di 14 mei ’24
    20:15 uur
    grote zaal
  • De prijs is inclusief consumptie. Deze staat voor u klaar in de pauze, of na afloop wanneer er geen pauze is.

In de lift werkt op de (on-)gemakkelijke lachspieren en stelt tegelijkertijd een maatschappelijke problematiek aan de kaak. Hoe houden vooroordelen de mens in hun greep?

In deze tragikomische voorstelling komt de wereld van een ambitieuze zakenvrouw samen met die van een gevluchte jongeman. Gaandeweg wordt duidelijk hoe ver ze van elkaar vandaan staan, maar direct óók hoeveel overeenkomsten zij hebben. Opgesloten in een benauwde ruimte zijn de twee ongewild op elkaar aangewezen.

Annemarie Wisses’ well-made-plays die tragikomisch en invoelbaar zijn voor een breed publiek, zijn een enorm welkome aanvulling op het bestaande repertoire binnen de theaterteksten. Via een ogenschijnlijk zeer specifiek-typische situatie brengt Wisse universele en actuele thema’s aan het licht.

gratis nagesprek Theaterbolwerk PUNCH wil de toneelschrijver zichtbaar maken. Daarom stellen ze graag schrijver Annemarie Wisse aan u voor, in het naprogramma aansluitend aan de voorstelling. Dit wordt geleid door Iris Slee, oprichter van PUNCH. Zo komt u meer te weten over de totstandkoming van In de lift en PUNCH en is er een mogelijkheid vragen te stellen aan Annemarie en Iris.

credits

regie Rogier in ’t Hout tekst Annemarie Wisse