Dai Carter

Mentale kracht

Wanneer de voorstelling op uitverkocht staat kunt u zich aanmelden voor de wachtlijst, want mogelijk komen er kaarten retour. Meld u hier aan voor de wachtlijst.

Dai Carter, voormalig commando speciale operaties en bekend van tv, is door zijn kennis en ervaring een expert op het gebied van mentale kracht. Tijdens dit theatercollege leert u hoe u mentale kracht kunt toepassen in uw eigen leven.

Dai neemt u mee langs de spannende avonturen die hij als commando heeft meegemaakt, ondersteund met nooit eerder vertoond eigen beeldmateriaal. Zijn verhalen koppelt hij aan mentale kracht, weerbaarheid en veerkracht, de thema’s die ook staan beschreven in zijn boeken. Het publiek heeft een actieve rol in de voorstelling tijdens enkele oefeningen zoals Tactical Breathing en de mogelijkheid om vragen te stellen aan het eind. Na een avond met Dai verlaat u de zaal met concrete handvatten om u mentaal krachtiger te voelen en beter te weten hoe mentale kracht kan worden ingezet. Voor uzelf maar ook voor anderen.

Dai Carter koos op zijn zeventiende voor een leven als militair. Toen hij achttien was ging hij voor de eerste keer op missie naar Afghanistan. Het was zijn doel om commando te worden en op twintigjarige leeftijd rondde hij de loodzware commando opleiding af. Daar begon zijn carrière bij de Nederlandse Special Forces.

Hij diende tien jaar bij het Korps Commandotroepen en ging acht keer op missie naar verschillende conflictgebieden. Dai heeft als Special Forces Medic altijd een diepe interesse gehad in de fysiologie, psychologie, biologie en neurologie. Door de jaren heen heeft hij veel kennis opgebouwd op het gebied van mentale kracht. Hij wil deze kennis graag delen met een groter publiek en schreef er een boek over, inmiddels een bestseller. Bovendien heeft Dai een model ontwikkeld waarmee organisaties en individuen hun mentale kracht kunnen versterken. In het voorjaar van 2023 verscheen zijn tweede boek: Mentale kracht. Dai traint als hoofdinstructeur al enkele seizoenen de mentale kracht van burgers en BN-ers in het succesvolle tv-programma Kamp van Koningsbrugge.

credits

foto Nienke van Denderen