The color purple

Taraji P. Henson, Danielle Brooks e.a.

De middagvertoning van deze film is wegens onvoorziene omstandigheden helaas geannuleerd. Wie in het bezit is van een entreebewijs krijgt hierover persoonlijk bericht.

'Die uitbundigheid [in ritme en showelementen] is een effectieve verbeelding van de kracht die in het hart van The color purple schuilt: de kracht om ondanks de meest wrede en brute tegenwerking op te staan en opnieuw te beginnen.' (★★★★Trouw)

In 1982 bracht Alice Walker haar iconische boek The color purple uit. Wat volgde was een award winnende film onder leiding van Steven Spielberg, een succesvol Broadway-toneelstuk en talloze liefhebbers van het verhaal. Nu, met Blitz Bazawule aan het roer en Oprah Winfrey als producent, staat dit tijdloze verhaal opnieuw in de schijnwerpers.

The color purple vertelt het meeslepende verhaal van drie vrouwen, van wie de levens onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn door hoop, vriendschap en sisterhood.  Oprah Winfrey, die in de oorspronkelijke film een van de hoofdrollen vertolkte, geeft met haar productiebedrijf een vrolijke en muzikale draai aan de herinterpretatie van 2023. Deze aanpak legt nog meer de nadruk op de liefde en ondersteuning die de personages elkaar bieden. Winfrey beschreef het project eerder als een ‘opwekking van hoop, vreugde en vergiffenis’.

The color purple
dit is een:

credits

regie Blitz Bazawule duur 140 minuten, met pauze