Diederik Nomden

Roots
Leadzanger van The Analogues
  • za 25 jan ’25
    20:30 uur
    Luc Lutz zaal
  • De prijs is inclusief consumptie. Deze staat voor u klaar in de pauze, of na afloop wanneer er geen pauze is.

Diederik Nomden, leadzanger van The Analogues, speelt deze avond zijn eigen repertoire. Hier en daar gelardeerd met de mooiste nummers van zijn voorbeelden, zoals The Beatles, Nick Drake en Crosby, Stills, Nash & Young.

Diederik Nomden is al sinds half jaren ’90 actief in de vaderlandse popscene. Zo won hij in 1998 de Grote Prijs van Nederland met zijn band Redivider, speelde hij in de vroege jaren ’00 met de indiebands Johan en Daryll-Ann de clubs en festivals in Nederland en ver daar buiten plat en was hij zeven jaar lang toetsenist in de liveband van Ellen ten Damme.

Naast zijn werk voor anderen zijn inmiddels drie soloalbums van zijn hand verschenen en een vierde plaat is onderweg. Diederiks liedjes kenmerken zich door rijke melodieën en harmonieën en warme arrangementen in de sfeer van zijn voorbeelden uit The Beatles, Crosby, Stills, Nash & Young, Jackson Browne en veel te vroeg gestorven troubadours als Tim Hardin en Nick Drake.

In Roots neemt Diederik je mee in zijn zoektocht naar de herkomst van zijn muzikale wortels. In een vermakelijk en ontroerend programma legt hij zijn muzikale ziel bloot en doet hij zijn best je diep in het hart te raken met zijn warme stemgeluid, rijke melodieën en uiterst persoonlijke teksten.

credits

foto Dirk Schreuders