Henry van Loon

Keanu
try-out
  • za 16 nov ’24
    20:15 uur
    grote zaal
  • De prijs is inclusief consumptie. Deze staat voor u klaar in de pauze, of na afloop wanneer er geen pauze is.

Wanneer de voorstelling op uitverkocht staat kunt u zich aanmelden voor de wachtlijst, want mogelijk komen er kaarten retour. Meld u hier aan voor de wachtlijst.

Henry van Loon gaat dieper in op de overeenkomsten tussen de Amerikaanse acteur Keanu Reeves en hemzelf. Keanu Reeves schitterde in films naast sterren als Charlize Theron en Al Pacino, en Henry van Loon niet.

Keanu is een unieke voornaam en betekent ‘koele wind over de bergen’. Henry (afgeleid van Hendrik, een van de meest voorkomende Germaanse voornamen) betekent ‘woonerf’.

Henry is in het bezit van een vintage shirt met de afbeelding van Keanu Reeves erop. Keanu Reeves weet voor zover bekend niet eens van het bestaan van Henry af.

Maar waarschijnlijk hebben zowel Keanu Reeves als Henry als jij weleens het gevoel dat je vastzit in een Matrix. Alsof de wereld een simulatie is. Een montage van onzinnige, nutteloze, inwisselbare momenten, waar je maar op één manier uit kunt ontsnappen: lachen.

Heel. Hard. Lachen.

Kom ook. Take the blue pill en beleef de meest hilarische avond van je leven. Of take the red pill, en blijf thuis op de bank zitten jammeren.

Keanu. Een theatrale biopic waarin waarschijnlijk met geen woord over Keanu Reeves gepraat zal worden. Sssst.

Henry van Loon debuteerde in 2011 als cabaretier met De Henry van Loon entertainment show. Hij was onder meer te zien in de films Bro’s before ho’s en De Boskampi's. Landelijke bekendheid volgde met zijn genadeloze optreden in The roast of Giel Beelen en zijn rol als Volkert in de hitserie De luizenmoeder. Ook was Henry te zien in Promenade ,Tropenjaren, The masked singer en LOL: Last one laughing. Eind 2023 maakte Henry een podcast met Martijn Crins, Kuieren, waarin zij een weergaloos grappige ode aan onderbelichte dorpen in Nederland brengen. 

credits

foto Bob Bronshoff