Kalabanté

Afrique en cirque
  • zo 8 dec ’24
    15:30 uur
    grote zaal
  • De prijs is inclusief consumptie. Deze staat voor u klaar in de pauze, of na afloop wanneer er geen pauze is.

Kalabanté brengt een spannende reis naar het Afrikaanse continent, een eerbetoon aan de Guinese diaspora. Acrobatiek van hoog niveau, innovatieve choreografieën en kleurrijke ritmes. 

Afrique en cirque is de nieuwste show van Yamoussa Bangoura, geïnspireerd op het dagelijkse leven in Guinee. Deze middagvoorstelling deelt de schoonheid, jeugd en kunstzinnigheid van de Afrikaanse cultuur. Een kleurrijke show die verder gaat dan alleen het decor, de kostuums en de enscenering. De kracht, behendigheid en levensvreugde van jonge Afrikanen staan centraal. Je ervaart hoe de acrobaten de zwaartekracht lijken te trotseren en verschillende menselijke piramides uitvoeren, allemaal op hedendaagse klanken van Afro jazz, percussie en de kora, een oorspronkelijk inheems snaarinstrument uit West-Afrika.

Welkom in het universum van Kalabanté en bereid je voor op een onvergetelijke reis.

Dit is een van de 25 jubileumvoorstellingen. We raden u van harte aan na afloop van deze voorstellingen nog even na te genieten in de foyer. Daar trakteren we u graag op lekkers en op leuke horeca-aanbiedingen, zoals een taartje bij de koffie voor de prijs van 25 jaar geleden.

credits

foto Carl Lessard en Peter Graham