Bob Dylan - de songs, de mythe

Paul Bond, Pieternel Osinga e.a.
  • vr 22 nov ’24
    20:15 uur
    grote zaal
  • De prijs is inclusief consumptie. Deze staat voor u klaar in de pauze, of na afloop wanneer er geen pauze is.

In deze avondvullende voorstelling proberen steengoede musici de mythe van Bob Dylan te ontrafelen. Deze nieuwe lichting van Nederlandse songwriters en muzikanten, die toegewijd zijn aan Dylans repertoire, brengen zijn mooiste nummers.

Er is bijna geen artiest meer die zo tot de verbeelding spreekt als Bob Dylan. De man die weigerde zich te laten betitelen als boegbeeld voor een hele generatie en die zich nooit op een voetstuk heeft laten plaatsen. De man die als eerste muzikant een Nobelprijs won, maar deze niet zelf op kwam halen. Dylan heeft een behoorlijke mystiek rond zijn persoon opgebouwd in zijn carrière als singer-songwriter. Het is niet voor niets dat men nu nog steeds geen grip op hem heeft. Naast de verhalen, zullen bekende songs, die zowel door Dylan zelf als ook door vele andere artiesten zijn vertolkt, worden gespeeld. Wie kent Make you feel my love van Adele of Guns ’n Roses’ versie van Knockin’ on heaven’s door niet?

Natuurlijk mogen hits als Like a rolling stone, Mr. Tambourine man en Blowin’ in the wind niet ontbreken, maar er komen ook onbekendere nummers voorbij, omlijst door verhalen en anekdotes.

credits

muzikanten Paul Bond (toetsen, gitaar en zang), Pieternel Osinga (gitaar en zang), Tommy Ebben (gitaar en zang), Madelief van Vlijmen (bas en zang) en Koen Dijkman (drums) regie Gérard van Kalmthout