Cor Bakker met Sjors van der Panne

theaterconcert
een ode aan het Nederlandse lied
  • vr 10 mei ’24
    20:15 uur - 22:15 uur
    pauze 21:05 uur
    grote zaal
  • De prijs is inclusief consumptie. Deze staat voor u klaar in de pauze, of na afloop wanneer er geen pauze is.

In navolging van de succesvolle Cor Bakker ontvangt-serie, waarin de toppianist eerder onder anderen Brigitte Kaandorp, Louis van Dijk en Mike Boddé ontving, is het nu de beurt aan chansonnier Sjors van der Panne.

Samen zijn Cor en Sjors goed voor meer dan zestig jaar (Cor veertig jaar en Sjors twintig jaar) op het podium en dat moet gevierd worden. Onder het motto van Sjors: 'Als Cor mij maar geen jazz laat zingen, doe ik alles, gaan de heren de uitdaging met elkaar aan. Dat levert prachtige verhalen vol humor op met een flinke dosis zelfspot, afgewisseld met veel herkenbare muziek van onder anderen Ramses Shaffy, Liesbeth List, Wim Sonneveld tot eigen nummers van Sjors van der Panne.

Cor Bakker, momenteel huispianist van Podium Klassiek, is al jaren een graag geziene gast op podia in binnen- en buitenland. Hij was maar liefst elf jaar de vaste pianist van het Metropole Orkest, maar werd bij het grote publiek bekend dankzij radio-en tv-programma’s met Paul de Leeuw en zijn eigen tv-programma’s, zoals Cor & Co en Cor op reis. Cor werkte onder anderen samen met internationale sterren als Oleta Adams, Lionel Richie en Shirley Bassey en van eigen bodem Karin Bloemen, Simone Kleinsma, Brigitte Kaandorp en Jenny Arean. Ook bracht hij enkele (solo)albums uit. 

Sjors van der Panne werd tien jaar geleden tweede bij The voice of Holland. Hij werd door Liesbeth List genoemd als een van de beste chansonniers van Nederland, stond maar liefst zestien keer in het Concertgebouw in Amsterdam en tourt jaarlijks langs de theaters. Sjors heeft ook duetten opgenomen met onder anderen Monique Klemann, Duncan Laurence en Edsilia Rombley. 

credits

foto Ris Steensma