Glorious bodies

Circumstances
Circushistorie gearchiveerd in het lichaam
  • di 7 mei ’24
    19:00 uur
    grote zaal
  • De prijs is inclusief consumptie. Deze staat voor u klaar in de pauze, of na afloop wanneer er geen pauze is.

Een fysieke, ontroerende en hoopvolle circus- en dansvoorstelling over de draagkracht van ons lichaam, over zien en gezien worden en over de grens tussen klassiek en hedendaags circus. Met zes acrobaten tussen de 53 en 67 jaar met een verleden in het klassieke(re) circus.

Ouderdom/veroudering is nog steeds een taboeonderwerp in onze samenleving en al zeker binnen de circuswereld. Net als topsporters stoppen de meeste acrobaten na een bepaalde leeftijd met intensief trainen. Hoe transformeren die meestal perfecte lijven? Kan je als mens ooit vrede sluiten met je eigen lichaam? Kan je volledig in harmonie zijn? Glorious bodies werpt op een bijzondere manier licht op het proces van veroudering. Iets wat ons allemaal overkomt, nu, op dit moment.

De voorstelling vertrekt vanuit partneracrobatiek en beweging. Het doorbreekt clichés rond de oudere generatie. Een indrukwekkende, charmante en humoristische voorstelling die laat zien tot wat de mens en het menselijk lichaam in staat is. En daar staat duidelijk geen leeftijd op.

'Hier bouwen ouderen op elkaar in plaats van zo jong, fit en zelfstandig mogelijk te lijken. Dat geeft Glorious bodies een sterk humanistische uitstraling. Het spelplezier spat af van deze ontroerende metafoor.' (★★★de Volkskrant)

'Het zijn niet alleen hun acrobatische kunsten op de vloer, die ze individueel, in duo, of met hun zessen brengen, het zijn ook de opbouw en vormgeving van de voorstelling die fascineren.' (Theaterkrant)

'Wat er op circusvlak te zien is, is werkelijk waar: ONGELOFELIJK. [...] Sensationele acrobatiek.' (★★★★★Circusweb)

dit is een:

Circumstances is het circus- en dansgezelschap onder artistieke leiding van Piet Van Dycke. Circumstances ontwikkelt, produceert en verspreidt woordeloze, impactvolle circus- en dansvoorstellingen, waarbij Piet als choreograaf te werk gaat met circusperformers. Er wordt altijd in/voor/met andere circumstances (omstandigheden) gecreëerd: locatie- en/of theatervoorstellingen vanuit verschillende circusdisciplines, met kinderen/jongeren/ouderen en voor verschillende doelgroepen.

credits

performers Winfried Deuling, Astrid Schöne, Det Rijven, Thorsten Bohle, Paul Griffoen en Johannes Fischer concept & choreografie Piet Van Dycke muziek Kris Auwers