Frieda Belinfante

Esther Lindenbergh
met livemuziek | i.s.m. De Nationale Opera
  • za 25 mei ’24
    20:30 uur - 21:50 uur
    Luc Lutz zaal
  • De prijs is inclusief consumptie. Deze staat voor u klaar in de pauze, of na afloop wanneer er geen pauze is.

Het waanzinnige levensverhaal van Frieda Belinfante: verzetsheld, cellist, queer vrouwenliefhebber, maar vooral de eerste vrouw ooit die haar eigen symfonieorkest dirigeerde.

We volgen Frieda’s jeugd in Amsterdam, haar ontluikende geaardheid, de oorlogsjaren, de daaropvolgende depressie en haar nieuwe leven in Amerika waar ze een succesvol dirigente werd en haar grote liefde vond.

Ervaar hoe al uw zintuigen worden geprikkeld in deze one woman musical met livemuziek en vol spanning, actie, avontuur, en romantiek.

'Muziek bevat alles in een gesublimeerde vorm. Alle menselijke gevoelens komen tot uiting: liefde, vreugde, verslagenheid en dood. Alles kan uitgedrukt worden door muziek. Het slechte, het goede, het angstaanjagende. Het is van onszelf. Wij maken het, wij componeren het, wij voeren het uit.' (Frieda Belinfante)

'Frieda Belinfante is muziektheater met flair, daadkracht en snelheid.' (Het Parool)

'Een monument voor een groots dirigent en verzetsheld' (Theaterkrant)

'Verzetsstrijder Frieda Belinfante uitmuntend gespeeld door Esther Lindenbergh.' (★★★★de Volkskrant)

dit is een:

Deze voorstelling gaat uit van verschillende bronnen, waaronder de biografie Een schitterend vergeten leven van Toni Boumans, diverse documentaires die verschenen zijn en gesprekken met nog levende familie van Frieda. De voorstelling is gebaseerd op feiten, maar bepaalde gebeurtenissen en namen zijn aangepast.

credits

muziek Fem Devos (piano), Emma Rhebergen (viool) en Anna Litvinenko (cello) concept en regie Sytske van der Ster concept en tekst Sietse Remmers concept en compositie Frank Irving in samenwerking met De Nationale Opera foto Michel Schnater