Eiffel

Ad Knippels, Soraya Gerrits e.a.
  • vr 13 dec ’24
    20:15 uur
    grote zaal
  • De prijs is inclusief consumptie. Deze staat voor u klaar in de pauze, of na afloop wanneer er geen pauze is.

De musical Eiffel vertelt het verhaal van een vader en dochter die elkaar verliezen in het bouwen aan de toekomst.

Als dochter van de bekende ontwerper Gustave Eiffel ziet Claire de droom van haar vader vorm krijgen in Parijs. Na het onzichtbare geraamte van het Vrijheidsbeeld te hebben gebouwd, wil Gustave iets maken waardoor de wereld hem zal zien. Met zijn blik op de top gericht lijkt Gustave blind te zijn voor de offers die Claire hiervoor brengt. Zij is bang dat ze na de dood van haar moeder ook haar vader verliest, nu die zich onder zijn werk begraaft. Als ook haar verloofde Adolphe haar voor een onmogelijke keuze stelt, is de vraag hoeveel een mens kan buigen voor hij breekt.

Ondertussen richten angstige en verwonderde Parijzenaars hun ogen op de Wereldtentoonstelling van 1889, waarvoor aan de oevers van de Seine het technisch wonder van 300 meter staal verrijst. Dat de stad en later de wereld deze toren hebben omarmd, kan alleen maar komen door de liefde; de onuitgesproken liefde van een man, gegoten in staal. 

credits

spel Ad Knippels, Soraya Gerrits, Dennis Willekens, Valerie Curlingford, Ruben van Keer, Roman Brasser e.a. regie Fons van Rongen muziek Helmer Kant tekst Max Roijé