Jeugdtheaterhuis

ZEB.
vanaf 7 jaar | naar het kinderboek van Gideon Samson
  • do 26 dec ’24
    14:30 uur
    Luc Lutz zaal
  • De prijs is inclusief consumptie. Deze staat voor u klaar in de pauze, of na afloop wanneer er geen pauze is.

Een zebra in de klas is misschien zo vreemd nog niet, maar kan vier plus vier echt vijf zijn? Op deze Tweede Kerstdag zie je een muzikale en verrassende familievoorstelling van Jeugdtheaterhuis met kinderen, jongeren en professionals.

Dit is het verhaal van onze klas. Het verhaal van Imara, Ravi, Jayden, Katinka, Noepy, Max, Ziva, Lev, Annabelle, Meral, Wies, Ozzie en de rest. En van Ariane natuurlijk. Hadden we al verteld dat Ariane een zebra is? Het is verder niet echt belangrijk, als je dat soms dacht, maar dan weet je het gewoon. Wij zijn de klas van juf Cato.

ZEB. gaat over zaken die niet kunnen, omdat ze ongebruikelijk, onlogisch, absurd of zelfs onmogelijk zijn. De verhalen openen de mogelijkheid dat het wél zou kunnen en dat dat dan weer niet per se raar is. Ook het publiek wordt verleid om met een open blik naar de wereld te kijken. Voorbij de afspraken die we hebben gemaakt en buiten de lijnen die we zelf tekenen.  

ZEB. is gebaseerd op het gelijknamige geweldige, grappige en filosofische kinderboek van schrijver Gideon Samson en illustrator Joren Joshua, dat er gewoon om vraagt om ook als theatervoorstelling op de planken te worden gebracht.