Alloy Dance Company

The road less traveled
  • za 21 sep ’24
    20:15 uur
    grote zaal
  • De prijs is inclusief consumptie. Deze staat voor u klaar in de pauze, of na afloop wanneer er geen pauze is.

Het nieuwe, Amerikaans/Italiaanse dansgezelschap Alloy Dance Company vindt zijn oorsprong aan de Zurich University of the Arts. De talentvolle jonge dansers brengen een frisse, innovatieve benadering van dans. 

Hun eerste voorstelling The road less traveled belooft een verbluffende mix van technische virtuositeit en emotionele diepgang en biedt een ervaring die uw zintuigen prikkelt en uw emoties raakt. De twee dansers nemen u mee op een reis vol passie en creativiteit, bestaande uit twee delen.

Encounter is een samenspel tussen licht en donker, de wens elkaar te helpen en licht in schaduw te creëren. Binnen het stuk creëren de dansers het contrast tussen het onderdeel van jezelf dat in het licht staat en je andere zijde die liever in de schaduw blijft. Licht ontdekt graag de wereld om zich heen en laat op speelse wijze de delen van onszelf zien en trots zijn die te delen. Ondertussen duiden de schaduwen het deel dat verborgen is in elk van de ons; het verlangen om verborgen te blijven, ons veilig te voelen en waar we de wereld niet onder ogen hoeven te komen. 

Nobody and everybody is een choreografie die gebaseerd is op het boek Iemand, niemand en honderdduizend van de Italiaanse auteur Luigi Pirandello. Centraal staat de persoonlijke identiteit en wat het betekent om jezelf te zijn. Hoe wordt een ieder van ons gezien als iedereen ons op een andere manier ziet? Wie zijn we dan eigenlijk?