Circumstances

Exit
vanaf 8 jaar
  • di 11 feb ’25
    19:30 uur
    grote zaal
  • De prijs is inclusief consumptie. Deze staat voor u klaar in de pauze, of na afloop wanneer er geen pauze is.

Vier individuen belopen één collectief pad. In een grote, indrukwekkende installatie met een draaiende muur en zwevende deuren bewegen ze in en door de ruimte. Ze drijven elkaar aan, lopen, botsen, klimmen, dragen, balanceren en transformeren. 

We bewegen ons als mens altijd voort. Maar wat als je altijd ‘onderweg’ bent en nooit ergens kan thuiskomen? En wat met het spanningsveld tussen het individu en de groep? In hun zoektocht naar onafhankelijkheid hebben de vier elkaar meer dan ooit nodig. Ze houden elkaar in evenwicht, maar brengen elkaar ook uit balans. Een flirt met risico…

Exit is een spannende, indrukwekkende en fysieke circus- en dansvoorstelling waar beweging, partneracrobatie en balansbord samenvloeien. Choreograaf Piet Van Dycke nodigt voor deze voorstelling vier circusartiesten uit, elk gespecialiseerd in een andere discipline (bascule, straps, trapeze en acrodans). Dat Exit enkele jaren geleden een ware hit werd bij een breed publiek, is niet moeilijk te begrijpen: naarmate het tempo en de muziek de hoogte ingaat, kruip je steeds meer op het puntje van je stoel.

Solo, met twee en uiteindelijk met zijn vieren voeren ze er verbluffende, gevaarlijk ogende acrobatische toeren op uit. Het dubbele talent van de vier dansers maakt Exit tot een opwindend uur fysieke krachtpatserij.’ (★★★★NRC)

‘Exit is een speelse en geraffineerde combinatie van acrobatiek, dans, slapstick en evenwichtskunst. Het werk van de jonge choreograaf Piet Van Dycke blinkt uit door een organische mix van lichtvoetigheid en zwaarte.’ (★★★★de Volkskrant)

De adembenemende voorstelling blaast je omver.’ (Dagblad van het Noorden)

Dit is een van de 25 jubileumvoorstellingen. We raden u van harte aan na afloop van deze voorstellingen nog even na te genieten in de foyer. Daar trakteren we u graag op lekkers en op leuke horeca-aanbiedingen, zoals een taartje bij de koffie voor de prijs van 25 jaar geleden.

Circumstances is het circus- en dansgezelschap onder artistieke leiding van Piet Van Dycke. Hij studeerde in 2018 als choreograaf af aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg. Sindsdien werkt hij als dans- en circusmaker, performer, coach en docent bij verschillende kunstorganisaties. Zo is hij al enkele jaren actief bij dOFt, fABULEUS, Cie Woest, TeaTime Company en LAP. Hij won de Jacques de Leeuw prijs in 2018, werd gekozen als ‘meest beloftevolle maker’ door recensenten Wendy Lubberding en Annette Embrechts in zowel 2019 als in 2020 en won de BNG Bank Dansprijs 2021. Kenmerkend voor het werk van Van Dycke is de samensmelting van dans en circus, wat resulteert in woordloze circus/dansvoorstellingen, voor jong én oud.

credits

performers Christopher Mc Auley, Luuk Brantjes, Samuel Rhyner en Harrison Claxton concept & choreografie Piet Van Dycke muziek Bastiaan van Vuuren en Bastian Benjamin installatie Arjan Kruidhof en Arjen Schoneveld foto Jona Harnischmacher