Malou Holshuijsen

Ik vier het klein
Onewomanshow
  • do 20 feb ’25
    20:30 uur
    Luc Lutz zaal
  • De prijs is inclusief consumptie. Deze staat voor u klaar in de pauze, of na afloop wanneer er geen pauze is.

Een geestige en tegelijkertijd pikzwarte monoloog. Vol rake observaties over de genodigden van een feestje én Malou zelf, die iedereen zal herkennen maar niet altijd durft uit te spreken.

Een familiefeestje op een namiddag. Ergens tussen de koffie met gebak en het eerste biertje zit een jonge vrouw. Ze vindt geen aansluiting met de rest van de genodigden en vraagt zich af wat ze hier eigenlijk te zoeken heeft. Naarmate het feest vordert wordt ze steeds meer geconfronteerd met de stekelige herinneringen aan haar verleden. 

Malou Holshuijsen is schrijver, columnist en theatermaker. Ze presenteert de succesvolle podcasts Tussen dertig en doodgaan, met Tatjana Almuli, en Dit komt nooit meer goed, met Roos Schlikker. Haar observaties verschijnen in kranten en magazines en ze is als columnist te horen op NPO Radio 1. Haar debuutroman Zachtop lachen werd genomineerd voor de Hebban Debuutprijs 2022 en een toneel- en televisiebewerking zijn momenteel in de maak. Ook haar nieuwste roman Alleen en duizend mensen werd goed ontvangen. Onlangs verscheen haar eerste non-fictieboek: Dit komt nooit meer goed

credits

tekst en spel Malou Holshuijsen foto Annemieke van der Togt