Marlene

Sven Ratzke en Julia Herfst
met live pianomuziek
  • vr 17 mei ’24
    20:15 uur
    grote zaal
  • De prijs is inclusief consumptie. Deze staat voor u klaar in de pauze, of na afloop wanneer er geen pauze is.

De internationale theaterhit Marlene komt naar Nederland. Een wervelend muziektheaterstuk over legende Marlene Dietrich met in de hoofdrol de fantastische Sven Ratzke, al twee keer eerder winnaar van de Gouden ARTi SHOCK, de publieksprijs voor het beste bijzondere programma van dat seizoen in het Isala.

Marlene Dietrich: filmgodin vol mysterie en glamour die als chansonnière een tweede wereldcarrière beleefde en de laatste jaren van haar leven, volledig teruggetrokken in haar Parijse appartement, de isolatie verkoos.

Het is 3 november 1960. Marlene is terug in Berlijn. Ze zit in de kleedkamer. Buiten scandeert de menigte ‘Go home Marlene!’ en ‘Verrader!’. Binnen bereidt de diva zich voor op haar eerste show sinds de oorlog. Er volgt een reis door het leven van een van de grootste iconen van de 20ste eeuw. Een inkijkje in de waanzin, de showbizz, haar herinneringen vol nostalgie en verlangen. Met als klapstuk: het concert zoals ze het toen, in 1960 in Berlijn, gaf.

Niemand minder dan internationale ster Sven Ratzke speelt Marlene. Na zijn hoofdrollen in musicalklassiekers en de geroemde onemanshows waarmee hij over de wereld toerde, is hij de gedroomde vertolker van dit personage. Als geen ander weet Ratzke tussen de genders te switchen en werk van iconen naar zijn hand te zetten.

Marlene is een voorstelling over roem en mystificatie en geeft een inkijk in de ziel van een wereldberoemde legende. Doordrenkt met prachtige muziek en omlijst teksten van topauteur Connie Palmen en kostuums van Ian Griffiths (art director Max Mara), balanceert Marlene tussen groots theater en intieme onewomanshow, vol van vileine humor en grote emoties. Marlene laat niemand onberoerd.

NB De trailer is Duits gesproken, maar deze voorstelling is in het Nederlands met Duitse liedteksten.

'Ratzke is de waardige opvolger van de legende Marlene. Hij toont al haar glamour en kwetsbaarheid. Ratzke doet het fantastisch. Het Berlijnse publiek omarmt deze show met enorm veel enthousiasme en staande ovaties.' (★★★★★Die Welt)

'Ratzke is van ‘Kopf bis Fuss auf Liebe eingestellt’ en creërt iets unieks met deze avond. Gaat dat zien!'(★★★★★Berliner Morgenpost)

'Hij is puur, eerlijk, raakt je en creërt iets authentieks. Het publiek overspoelde hem met staande ovaties. In Berlijn is een nieuwe 'Marlene' opgestaan.' (★★★★★Der Tagesspiegel)

 

dit is een:

Marlene is een co-productie van het gerenommeerde Renaissance Theater (o.a. Hedwig and the Angry Inch) in Berlijn. Met teksten van topauteur Connie Palmen en kostuums van Ian Griffiths, creative director van het wereldberoemde modemerk Max Mara. 

credits

spel Sven Ratzke en Julia Herfst vleugel Jetse de Jong tekst Pam Gems (Piaf), Connie Palmen regie Guntbert Warns kostuums Ian Griffiths foto Alek Bruessing, Ann-Marie Schwanke Siegersbusch en Birgitte Dummer